Chanel, Gucci & Versace – Modeshows van de meest luxueuze ontwerpers

Chanel, Gucci, Versace en nog veel meer. De wereld kent deze grote ontwerpers en telkens weer inspireren zij op de Fashion Week en tal van andere mode-evenementen met hun unieke modeshows. Soms met indrukwekkende decors, dan weer met ongelooflijke outfits die de show stelen. Wij hebben op de redactie de beste shows uitgezocht die ons sprakeloos hebben gemaakt.

Hoe plan je een modeshow? Lees hier meer: Modeshowbureau.

Saint Laurent Modeshow Herfst/Winter 2019

Zoals verwacht dompelt de modeontwerper Yves Saint Laurent, wiens naam op ieders lippen ligt en wiens logo (YSL) wereldwijd bekend is, ons onder in een nieuwe wereld. Met een reusachtige spiegel waarin de modellen worden weerspiegeld en de lichten op en neer flitsen, dompelt hij ons onder in een soort illusie. De kleuren van zijn kleding worden overheerst door zwart en grijs. Lange jassen en chique jurken met lichtgevende elementen doen denken aan diamanten.
De locatie verandert en de muziek wordt rustgevender. Zwart licht en neon gloeiende ontwerpen lopen over de catwalk. Het lijkt alsof de kleren als bij toverslag over het tapijt lopen.

https://www.youtube.com/watch?v=WOnTa55VsRo

Een kleurrijke modeshow met Jacquemus Lente 2020

De modeshow van Simon Porte Jacqemus, de Franse ontwerper en oprichter van het modemerk Jacquemus, is een genot met zijn bloemrijke locatie. Zijn modellen presenteren zijn voorjaarscollectie op een catwalk die zich een weg baant door een lavendelveld. De genodigden zitten allemaal op de eerste rij van de show. De kleuren beschrijven echt het lentethema, de kleuren bloeien. Je krijgt een beetje een Flower Power gevoel in je hoofd. Hij mixt een casual stijl met iets chiques en maakt de kleding daarvoor voor iedereen toegankelijk.

Gucci herfst/winter modeshow in goud

De Italiaanse modeontwerper haalt alles uit de kast. Opvallend gekleurde kledingstukken en studs, accessoires zoals gouden oren, enorme gouden kettingen en lange bontsjaals trekken op magische wijze de blikken van de gasten. De catwalk die eruitziet als luxueus marmer en de gouden lichten verheffen de modellen op de catwalk in koninklijke sferen, net zoals het merk een bijna koninklijk prestige geniet onder de luxemerken. Gucci laat opnieuw zien dat de grootsheid van zijn naam niet ongegrond is. De kleuren van de modeshow doen niet denken aan de herfst of de winter.

De Cruise – een reis door de tijd met Chanel

Chanel, het luxemerk bij uitstek, nodigt gasten uit op een reis naar het verleden. De locatie doet denken aan een treinstation uit de jaren 80. Maak je klaar, Chanel brengt broeken met wijde pijpen terug op de markt – alleen eleganter. De kleur van de show varieert van grijs tot felroze. Chanel biedt ook een breed en uitgebreid assortiment accessoires. Van eenvoudige juwelen die nauwelijks opvallen tot reusachtige blauwe strikken, de show biedt een breed spectrum en vele mogelijke combinaties. Er is voor elk wat wils. Chanel is trots op haar naam en laat ons zien hoe tijdloos een ontwerp kan zijn.

Versace Herfst Modeshow

Het zou Versace niet zijn als er geen groot nietje met hun logo erop vlak voor de catwalk stond. Versace blijft trouw aan zijn ontwerp, want het allereerste model draagt het bekende gouden patroon op haar jurk. Maar ook andere outfits tonen dit ontwerp. Gouden details zijn een must-have voor Versace. Beroemde modellen als Kendall Jenner, Gigi en Bella Hadid sieren de Versace catwalk. Donnatella Versace blijft trouw aan haar stijl. De locatie heeft een bijna 8-achtige vorm, de gasten zijn zo verspreid dat er nauwelijks 2 rijen zijn. Men heeft het gevoel dicht bij het model te zijn. De kleuren zijn gewaagd, maar Donnatella slaagt erin om uit twee botsende kleuren een outfit te creëren die er luxueus uitziet.

Anna K Runaway modeshow Herfst / Winter

Het eerste model dat naar buiten kwam, liet me zien dat Anna graag met verschillende stoffen werkt en verschillende ideeën heeft. Haar transparante topjes zijn ongewoon maar toch stijlvol. De looks die zij presenteert zullen vooral de aandacht trekken van de jongere doelgroepen van de modewereld. Haar uiterlijk is niet al te ongewoon, maar toch anders. Sommige van haar looks zijn provocerend, maar zouden kunnen aanslaan in de modewereld, vooral bij it-girls. De locatie is vrij eenvoudig, met een blauwachtig kleurenschema.

https://www.youtube.com/watch?v=T_ljDlnPHvs

Dior herfst/winter show 2019

Een oudere dame opent de show in het Italiaans, een ietwat andere opening. De show vindt plaats in een wit en rood geruite locatie. De stijl lijkt zijn muze in het verleden te hebben. Lange rokken, geruite jassen en hoeden die de gezichten van de modellen bedekken, lijken over de catwalk te zweven. Wij bij CM kunnen de details live zien op de eerste rij. Soms een kleine clutch, dan een handtas of liever een rugzak. Dior denkt niet aan clichés. Groen lijkt de volgende modetrend te zijn. Een kleur die niet iedereen binnen handbereik in zijn kleerkast heeft. Maar na de show, denk ik dat velen van gedachten zullen veranderen.

Valentino Haute Couture Herfst/Winter 2019/2020

Valentino nodigt ons uit in een prachtige wintertuin. De herfst-/wintercollectie wordt door de modellen gepresenteerd in jassen en lange gewaden terwijl het heerlijk warm weer is. Als ik de collectie in één woord zou moeten beschrijven, zou dat gewoon zijn. De stijl is voor modebewuste shoppers die ook graag de aandacht op zich vestigen en gaan voor een avondkledij die misschien niet voor iedereen is weggelegd. Valentino verrast met veel verschillende patronen en snitten. Een klein hoogtepunt zijn de expressieve hoofddeksels die de modellen op de catwalk dragen. Gigi Hadid is ook een van de bekende gezichten op de catwalk. Een shout out naar Valentino, passende locatie, passende modellen en prachtige jurken. We zijn blij met de collectie en de locatie.

Alexander McQueen Herfst/winter 2019/ 2020

Leer en lange zwarte leren laarzen trekken onze ogen naar de modellen op de catwalk. Het kon niet meer schommelen. McQueen laat zien hoe stijlvolle laarzen passen bij een elegante jurk. Metallic kettingen en oorbellen ronden de rockerstijl af. De modellen lopen ook wat stoerder, hun blik is streng. Leren jassen en leer kenmerken de collectie. Geruite en gestreepte pakken zijn weer trendy. Maar McQueen zet ook pompeuze jurken in het juiste licht. Voor de locatie vertrouwt de ontwerper op een eenvoudige catwalk om de collectie in de kijker te zetten.

Givenchy Herfst/Winter 2019/ 2020

Het motto van de eerste collectie is Women’s Ready-To-Wear van de show en het wordt meteen duidelijk wat daarmee wordt bedoeld. Vrouwen in lange jassen en blazers met brede schouders zullen wel nieuw zijn. Givenchy biedt hier ook mannen een ruime keuze. De stijl is heel eenvoudig, maar toch een beetje extravagant. Givenchy laat hier zien dat riemtassen niet alleen geschikt zijn voor alledaags gebruik. De riem aan de jas ziet er ook veelbelovend uit. Heel belangrijk voor mannen: coltruien en mantels verschijnen steeds vaker op de catwalk. Dus als u de laatste trend in de winter wilt dragen, kijk dan eens bij Givenchy.

Dolce & Gabbana lente/zomer 2019

Voordat de modeshow begint, worden we betoverd door de unieke locatie. Een enorme gouden muur met vier spiegels herinnert ons aan het koninklijk huis. Ervoor strekt de catwalk zich uit in koningsblauw. Een spektakel voor het oog, want bijna geen kleur is hier weggelaten. Van gouden pakken tot felgekleurde overhemden en shorts, alles is hier te vinden. Mocassins en sneakers van eigen merk worden hier gedragen om bij de kleding te passen. Cropped broeken zijn een must-have in de garderobe van elke man. Met hun collectie creëert Dolce & Gabbana een nieuw modebewustzijn voor alle generaties en voor vele smaken. Wij van CM waren erg blij om bij de Dolce & Gabbana show te zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=0ZiB2ycgW0U