Modellenbureau jongens: mannelijk model van de toekomst

CM – Het modelbureau voor jongens en jonge mannen. Met slechts één klik in het hoofdmenu kunt u op elk moment toegang krijgen tot de huidige selectie mannelijke modellen. Als agentschap en management helpen wij onze jonge talenten bij hun start in een carrière als model. Modelleren op zich vergt veel ambitie. De baan is veeleisend, het gaat om meer dan er alleen goed uitzien. Als model, en dat geldt vooral voor jonge mannen, moet je ook snel veranderlijk worden. Als een absolute nieuwkomer, is het genoeg om een coole look te hebben. Hoe veeleisender de fotoshoots en de fotografen worden, hoe meer ervaring je nodig hebt om de kwaliteit te leveren die de klant op dat moment verwacht.

Model worden betekent veel oefenen en trainen

Om de nodige ervaring op te doen, heb je opleiding en oefening nodig, die je alleen via banen kunt krijgen. Maar met zoveel concurrentie heb je je eerste proefopnamen nodig voor je eerste baan. Omdat het eerste altijd is om je portefeuille op te bouwen. Uw fotomateriaal moet de concurrentie kunnen bijbenen, zodat klanten u zullen kiezen voor opdrachten. Daarom moet je, zelfs als jonge man, eerst op zoek naar goed fotomateriaal. Maak je geen zorgen, je modellenbureau zal je helpen! Met contacten en een netwerk kun je goede fotografen vinden die je snel klaarstomen voor de industrie.

Eerste proefopnames als jong mannelijk model

Het maakt niet uit of u uit Hamburg, Berlijn, Keulen of München komt, u krijgt testopnames in het begin. In deze testshoots kun je je vaardigheden bewijzen en krijgt het agentschap feedback van de fotograaf. Dit is de eerste taak en tevens de belangrijkste. Allereerst moet je je modellenboek vullen met zinvolle foto’s. Het gaat niet om 50 verschillende fotoseries, maar om 5 goede, gevarieerde fotoseries. Sportief, koppels, sexy in zwart en wit, ondergoed en zaken. Je hebt al een goede portefeuille! Verscheidenheid is zo belangrijk omdat klanten ook een bepaalde indruk van u krijgen als ze naar foto’s kijken. Als iemand een lookbook wil maken voor een hoogwaardig herenkledingmerk, is het zeker een voordeel als je al geschikte beelden in je portfolio hebt. Dit maakt het veel gemakkelijker om je in de set voor te stellen!

De eerste banen voor jongens en jonge mannen

Je eerste jobs zullen meestal bestaan uit fotoshoots. In het begin relatief weinig veeleisend, bijv. 20 stuks voor een online winkel. Het wordt veeleisender als je verschillende poses moet doen en, natuurlijk, emoties. Voor dergelijke campagneshoots moet je al een paar fotoshoots gedaan hebben, zodat je de nodige ervaring hebt en weet hoe je je moet opstellen in een ruimte, welk effect een bepaalde look of een bepaalde pose teweegbrengt. Door alle ervaring en frequente feedback krijg je meer en meer vertrouwen in je bewegingen. Dit maakt je ook steeds waardevoller voor de klant, want als je op een opnameset bent, is elke beweging perfect! Dat is precies waar het heen moet gaan voor jou.

Als jong mannelijk model, werk je vaak in showrooms. Kleine modeshows zonder publiek, waarbij je collectiestukken direct voor de klant presenteert, met de ontwerper of iemand van marketing. Op die manier kan de klant of koper, of hij nu van een boetiek of van een grote modeketen komt, een directe indruk krijgen. Hij ziet hoe het vakmanschap en het materiaal in elkaar zitten. De inkopers hebben ook de gelegenheid om rechtstreeks met u als model te spreken en u bijvoorbeeld te vragen wat u van de stof vindt.

Als u meer wilt weten, lees dan hier ons artikel over dit onderwerp.

Als je nu wilt solliciteren als mannelijk model in ons agentschap, heb je slechts twee foto’s en je contactgegevens nodig! Alle verdere informatie vindt u hier