Modellenbureau zonder minimumlengte: afmetingen en gewicht

Een modellenbureau zonder minimum grootte? Deze vraag wordt gesteld door veel modellen die onder de klassieke maten voor haute couture en high fashion vallen. De minimummaten voor haute couture en mode zijn 1,75 m voor modellen en 1,85 m voor herenmodellen. Heb je geen kans als model als je kleiner bent? Hier hebben wij enkele praktische tips voor u over hoe u het kunt maken als model, zelfs zonder een minimumhoogte.

Solliciteer online bij een modellenbureau – zo werkt het zonder vereiste minimumgrootte

Voordat je je online aanmeldt bij een modellenbureau, moet je eens kijken naar de huidige modellen. Bij de meeste modellenbureaus zult u waarschijnlijk snel een paar modellen zonder minimummaat ontdekken. Omdat het niet altijd om modeshows of haute couture gaat, letten veel klanten, bv. in de onlineshop of de Instagram-sector, minder op de minimummaat van het model. Hier gaat het meer om de gezichtsuitdrukkingen en de emoties waartoe jij als model in staat bent. Veel modellenbureaus vertegenwoordigen daarom ook kleinere modellen. Daarom is onze eerste tip aan u om eens te kijken naar de modellen van de agentschappen! Als u modellen ontdekt die iets kleiner zijn, moet u uw sollicitatie online verzenden!

Tip! Kent u ons nieuwe reclamebureau voor gezichten al? Nu op: STIL Modellen

Wees eerlijk over je lengte

Veel mensen die model willen worden, denken dat het slim is om zich een paar centimeter groter te laten schminken. Wees altijd eerlijk! Als u later voor een klus wordt geboekt, zullen veel klanten het verschil snel opmerken en u niet opnieuw boeken. Natuurlijk gaat negatieve kritiek ook naar je agent of modellenbureau. Daarom moet je als model vanaf het begin eerlijk zijn over je maten en je lichaamsmaten. Je modellenbureau zal je waarderen om wie je bent!

Welke jobs kan ik doen als model zonder minimummaat?

Je hebt veel kansen op werk. Zoals net gezegd kun je bijvoorbeeld werken voor een Instagram fotoshoot, maar ook voor online winkels. Het is ook mogelijk dat je wordt geboekt voor een reclamespot of een campagne. Je kansen zijn meestal veel kleiner als het gaat om meelopen in een modeshow. Vooral bij modeshows is het belangrijk een harmonieus totaalbeeld te hebben, en daarom moeten de lichaamsmaten van de modellen met elkaar in overeenstemming zijn. Bovendien zit het publiek soms en staat het soms. Hoe groter de modellen zijn, hoe meer ruimte het product, de modecollectie, inneemt.

Welke modellen hebben het gered zonder minimummaat?

Veel modellen waren, of zijn, succesvol als model zelfs zonder een minimummaat. Zij hebben ook de covers gehaald van internationale modetijdschriften zoals Vogue, Harper’s Bazaar, Elle, Cosmopolitan en Marie Claire.

Wat ze missen aan lengte, maken ze goed met charme en energie! Vooral in de reclame spelen goed humeur en vriendelijkheid een zeer belangrijke rol. Mensen worden immers verondersteld de nieuwe auto of de nieuwe smartphone mooi te vinden. Als het model er op de reclameposter al verveeld uitziet, hoe moet de klant dan vreugde ontwikkelen en zin krijgen om het product te kopen? Juist daarom heb je grote kansen op banen, zelfs als kleiner model, want veel klanten zijn bijzonder geïnteresseerd in het charisma dat je meebrengt en uitstraalt.

Meer over de maten van modellen? Lees ons artikel over maten en vereisten voor modellen hier.

Nieuw! Ons reclamebureau voor reclame & gezichten: STIL Models

Kan ik als kleiner model bij CM Models solliciteren?

Wij zien uit naar uw sollicitatie, ook al heeft u niet de minimummaat voor haute couture en high fashion. Wij doen als bureau immers ook veel klussen op het gebied van reclame, reclamefilms, maar ook opnames voor social media. Of het nu gaat om foto’s voor Instagram of video’s voor YouTube. Vooral in een mediaproductie zijn veel verschillende karakters nodig. Met hard werken, motivatie, uithoudingsvermogen en de nodige wilskracht, kun je het ver schoppen als model!