Parken in Hamburg – Planten un Bomen, Stadspark & Jenischpark

Parken in Hamburg – Ontspannen, joggen, picknicken en wandelen in Hamburg. Met uitzicht op de Elbe, een geweldig uitzicht op de haven, ontspannen in de groene oase midden in het centrum van de stad. Dit krijg je allemaal als je model wilt worden in Hamburg. In Hamburg heeft elk park wel iets moois te bieden, of u nu een frisse neus wilt halen op weg naar het hotel na een drukke dag modelbouw of dat u zich op uw vrije dag na het restaurant eens echt wilt ontspannen in een van de mooiste parken van Hamburg.

Parken in Hamburg: de mooiste en populairste groene ruimtes

Als u een pauze nodig heeft van de drukte van de Noord-Duitse metropool, zijn de Hamburgse parken de perfecte plek om te ontspannen. Wij hebben de beste groengebieden in Hamburg uitgezocht, dus als u wilt weten waar u het beste kunt wandelen en picknicken in de havenstad, lees dan verder:

Planten un Blomen: rozentuinen, meren & waterlichtshow

Hamburgs mooiste park midden in de stad: op zo’n 47 hectare zijn er thematuinen, meren, een grote speeltuin, maar ook concerten en waterlichtshows in de zomer. U kunt ontspannen wandelen tussen Japanse tuinen en rozentuinen en toch midden in Hamburg zijn – tussen het stadscentrum, het congrescentrum en St. Pauli.

4.7 / 5.0 (13.388 beoordelingen op Google)

Planten un Blomen in een oogopslag:

 • Bijzonderheid: groot park direct in de stad met mooi aangelegde groenzones
 • Adres: Marseiller Str., 20355 Hamburg
 • Openingstijden: ma-zo van 07:00-23:00

Hier vindt u het park:

Hier heb je een 360 graden uitzicht op de Japanse tuin van het park:

Stadspark: Planetarium, zwemmen en openluchtconcerten

Het Hamburgse stadspark is de op twee na grootste groene ruimte in Hamburg. Hier vindt u een ruime groene weide die uitnodigt tot picknicken en in de zomer een geliefde plek is voor veel Hamburgers om te barbecueën. Het Hamburg Planetarium ligt in het Stadtpark, net als speeltuinen, sportfaciliteiten, kunstwerken en het meer Stadtparksee, waar u kunt zwemmen en varen. Maar het Stadtpark is niet alleen de plek om elkaar te ontmoeten en te ontspannen; in de zomer stromen elk jaar duizenden bezoekers naar het openluchtpodium om grote openluchtconcerten bij te wonen.

4.7 / 5.0 (13.417 beoordelingen op Google)

Het stadspark in het kort:

 • Bijzonderheid: vele vrijetijdsactiviteiten zoals zwemmen, varen of concerten
 • 24 uur geopend

Het park ligt hier:

Hier bent u op het grote grasveld met uitzicht op het planetarium:

Altonaer Volkspark: Recreatie & Bijzondere Tuinen

Het Altonaer Volkspark, met een oppervlakte van 205 hectare, ligt in het district Altona in het westen van Hamburg. Een reeks van verschillende recreatieve, educatieve en vrijetijdsvoorzieningen bieden een ontspannen verblijf voor elke bezoeker. De geometrisch ontworpen schooltuin biedt een verscheidenheid van kruidachtige en sierheesterborders, zeldzame houtgewassen en speciale tuinen en nodigt uit tot een ontspannen wandeling op een zonnige dag.

4.5 / 5.0 (2.855 beoordelingen op Google)

Altonaer Volkspark in een oogopslag:

 • Bijzonderheid: prachtige bijzondere tuinen en verscheidenheid aan planten
 • 24 uur open

Het Altona Volkspark ligt hier:

Schanzenpark: recreatie in de kleurrijke wijk Schanzen

Het park is een belangrijk recreatiegebied voor de bewoners van het kleurrijke, dichtbebouwde Schanzenviertel. Het dient niet alleen als een populaire jogging route het hele jaar door, maar ook als een perfect rodelgebied in de winter met zijn Schanzenhügel. In de zomer zijn de uitgestrekte weiden een heerlijke plek om te ontspannen en er is een prachtig uitzicht op de oude watertoren, waarin nu een hotel is gevestigd.

4.1 / 5.0 (1.675 beoordelingen op Google)

Schanzenpark in een oogopslag:

 • Bijzonderheid: centraal in de wijk Sternschanze & watertoren
 • 24 uur open
 • Telefoon: 040 428280

Hier vindt u het Schanzenpark:

Alsterpark: Zwanen, zeilboten & panoramisch uitzicht

Deze groene ruimte ligt direct aan de westelijke oever van de Außenalster naast grote villa’s en mooie oude huizen. U heeft een prachtig uitzicht over de Alster en de wijken aan de overkant, tussen zwanen, ganzen, zeilschepen en veel groen is het een heerlijke plek om tot rust te komen. Over het algemeen is een rondje om de Alster een perfecte en populaire joggingroute.

4.7 / 5.0 (80 beoordelingen op Google)

Alsterpark samengevat:

 • Bijzonderheid: prachtig panoramisch uitzicht over Hamburg direct aan het water
 • 24 uur geopend

Het Alsterpark ligt hier:

Altona Balkon: Uitzicht over Elbe, haven & brug

Het Altona-balkon is een populair park op ongeveer 27 meter boven de Elbe met een adembenemend uitzicht op het grootste deel van de containerhaven, de imposante Köhlbrand-brug, de oude haventerminal, het scheepvaartverkeer en de kleurrijke bedrijvigheid langs de Elbe. Het ligt in de directe omgeving van het Elbe-strand Övelgönne en de kleurrijke en dichtbebouwde wijk Altona.

4.6 / 5.0 (3.458 beoordelingen op Google)

Het Altona Balkon in een oogopslag:

 • Bijzonderheid: prachtig uitzicht op de haventerminal & de Köhlbrand Brug
 • Adres: Palmaille, 22767 Hamburg
 • 24 uur geopend
 • Telefoon: 040 428116120

U kunt het park hier vinden:

Grote vestingmuren: fonteinen & ijsbaan

De Wallanlagen strekken zich uit van het oostelijke einde van de Reeperbahn in het stadsdeel St. Pauli tot Planten un Blomen in het centrum van de stad en waren ooit de vroegere stadsversterkingen rond Hamburg. Er zijn verschillende speeltuinen, meren, fonteinen, tuinen en zelfs een openluchtijsbaan waar u in de winter kunt schaatsen.

4.6 / 5.0 (196 beoordelingen op Google)

Een overzicht van de vestingmuren:

 • Bijzonderheid: voormalige stadsmuur rond Hamburg
 • Openingstijden: ma-zo van 07:00-23:00

Hier bevinden zich de complexen van de Grote Muur:

Jenischpark: Historische villa met uitzicht op de Elbe

Een groene ruimte direct aan de Elbe, waar de historische Jenisch Villa is gelegen in een schilderachtige omgeving met uitzicht op de rivier. Het Jenischpark met zijn grote bomenbestand en zijn uitgestrekte groene wetlands is een populaire bestemming voor joggers, hondenbezitters en wandelaars die speciaal naar dit park trekken om even uit de grote stad te zijn.

4.6 / 5.0 (1.857 beoordelingen op Google)

Jenischpark samengevat:

 • Bijzonderheid: Jenisch Haus & uitzicht over de Elbe
 • Adres: Baron-Voght-Strasse 50, 22609 Hamburg
 • 24 uur geopend

Hier vindt u het Jenischpark:

Hamburgse parken in het kort

De Hanzestad aan het water heeft veel te bieden op het gebied van landschap – of u een mooie dag langs de Elbe doorbrengt in de mooie parken aan de oevers met een havenpanorama of in de buurt van het stadscentrum op de Außenalster is aan u. Het is een feit: elk park in Hamburg nodigt uit tot ontspannen, picknicken of joggen – u hoeft alleen maar uw favoriete plekje te vinden!