Rick Owens Video’s: Artistieke T-shirts, Schoenen & ADIDAS Sneaker Samenwerking

Rick Owens – bekend van onder andere zijn Adidas sneakers. Rick Owens heeft kunst gestudeerd en verwerkt zijn artistieke ideeën graag in kleding, modeshows en tentoonstellingen. Zijn stijl is overwegend futuristisch en gehouden in donkere kleuren. In zijn online winkel biedt hij onder meer zijn ongewone T-shirts, schoenen en tassen aan. In deze video’s krijgt u een overzicht van zijn collecties voor mannen en vrouwen, tentoonstellingen, een interview en de samenwerking met sportmerk ADIDAS.

Vrouwen: Zomer & Winter voor vrouwen

Rick Owen’s collecties zijn vaak erg vreemd. Naast de kleding op de catwalk, gaat het ook om de uitvoering van de show zelf. Om de aard van zijn collecties voor vrouwen te leren kennen, kunt u de volgende twee video’s bekijken.

Hij schudt ook de sociale normen door elkaar. Daarom hebben zijn stukken vaak een androgyne uniseks look en hebben zijn shows open thema’s voor de maatschappij als geheel. Daarin gaat hij graag voor het ongewone en onfatsoenlijke om te choqueren en aandacht te krijgen. Hij verkoopt zijn kleding van hoge kwaliteit op zijn website.

Winter: Somber gewaad in Venetië

Deze modeshow “Gethsemane” vond plaats direct op het strand van het eiland Lido di Venezia in Venetië. Op de achtergrond ziet u de blauwe golven tegen de stenen steiger waarop de modellen lopen. De sombere sfeer brengt een soort “einde van de wereld”-stemming over, en de kleding wordt geaccentueerd door het mistige weer. Veel stukken in de collectie zijn zeer donker in tinten bruin, paars en blauw. Lichtere kleuren, zoals wit en grijs, worden zeer zelden voor contrast gebruikt. De te lange jassen doen denken aan gewaden en geven het geheel een bijna ceremonieel karakter, zoals bij een begrafenis. Onder de gewaden dragen de modellen nauwsluitende bodysuits, waarvan sommige glanzend of zelfs kleurrijk zijn. Indrukwekkende schoudervullingen, gewatteerde stof en verticale rechthoeken voor de torso en de hals zijn terugkerende thema’s. Alle modellen zijn gemaskerd en dragen enorme hoge hakken.

De naam van de show beschrijft de tuin waar Jezus gevangen werd gehouden. Dit bijbelse thema ondersteunt het dystopische karakter van de show en geeft het iets van de dag des oordeels, de Apocalyps. De wazige achtergrond en de eindeloze zee in combinatie met de nogal grauwe kleding brengen een zekere hopeloosheid over.

Zomer: Modeshow in Parijs

Marcel Duchamp plaatste een urinoir op de Grand Central Place in New York, en 99 jaar later laat Rick Owens zijn modellen mensen dragen. Wij zullen u nu de details van deze ontwikkeling besparen, maar u kunt er heel goed doorheen zien dat de schok en het onbekende centrale elementen van de vrije kunst zijn. Deze brengen de aandacht. Aandacht brengt prestige, wat op zijn beurt geld oplevert.

In deze show wordt vooral duidelijk dat Rick Owens niet alleen ontwerper maar ook performancekunstenaar is. Zijn show beperkt zich niet tot de sfeervolle presentatie van zijn collectie, maar hij plaatst die in een nieuwe artistieke context die bij de toeschouwer tot denkprocessen aanzet.

Het geheel lijkt misschien een beetje vreemd, maar in deze video worden de achtergrond, het basisidee en de afzonderlijke elementen van de show nader toegelicht door de betrokkenen.

Mannen: Zomer & Winter voor Mannen

Net als bij de vrouwen hebben ook zijn mannenshows een wow-effect. Ook hier zijn zijn modellen vaak androgyn gekleed.

Winter: Mannelijke stijlbreuk

“PERFORMA” is de naam van deze wintercollectie voor mannen. De ontwerper liet zich onder meer inspireren door de stijl van performance-legende David Bowie. Daarom zijn er abstracte en langgerekte schoudervullingen, pakken voor het hele lichaam waarbij een arm en een been ontbreken, kleurrijk leer en een lineair krijtstreeppatroon. De stukken zijn gemaakt van een viltachtig kasjmier, volgens Vogue een eerbetoon aan de Duitse performancekunstenaar Joseph Beuys, die het materiaal vilt als helend in zijn kunst afbeeldde. Naast het natuurlijke materiaal zijn er ook futuristische hoogglanselementen en dragen veel van de modellen lange pruiken. Net als in de wintercollectie voor vrouwen, dragen de meeste mannelijke modellen massieve plateauhoge hakken met zilveren applicaties. De mist dicht bij de vloer geeft een zekere dramatiek aan de modeshow.

“PERFORMA” biedt een vleugje androgynie, dus mengt bewust vrouwelijk overwogen stijlen zoals hoge plateauhakken, lang haar en uitsnijdingen op het been, de schouder en de buik met mannelijke stijlen zoals blazers, pakken en krijtstreeppatronen. Nogmaals, dit trekt de aandacht en doorbreekt bestaande normen. Om de show in detail te zien, bekijk deze video.

Zomer: bont in Griekse stijl

“CYCLOPS” – Cycloop, naar het eenogige monster uit de Griekse mythologie, noemde hij deze zomercollectie. Veel van de eendelige outfits doen denken aan Griekse tunieken. Enkele ogen en kringen die bijna op een pupil lijken, zijn terugkerende motieven. Typisch voor Owen zijn veel stukken weer heel donker gehouden, lichte tinten zorgen alleen voor accenten. Het bont hoofddeksel is zeer opvallend. Het natuurlijke materiaal, dat er een beetje uitziet als een zwijnenkop, is om de hoofden van de modellen gewikkeld, waarbij alleen aan de voorkant een gat is gelaten waar zij doorheen kunnen kijken. Een focus, als een cameralens, bijna als een oog dat vervormd naar de wereld kijkt.

Kunstenaars: Tentoonstelling in het Centre Pompideu

Om moderne kunst te begrijpen, moeten we afstappen van het idee van de traditionele kunstenaar voor het doek. Moderne kunst gaat over het conceptuele idee en vooral in de performance kunst, over het moment van uitvoering, het proces dat het op gang brengt. Materiaal wordt tot kunst verheven in de context van actie.

Zijn de artiesten dan de kunstenaars wanneer ze zichzelf tentoonstellen in Centre Pompidau? Ja, natuurlijk. Maakt het Rick Owens minder een artiest dat hij “slechts” plande? Niet volgens de thesis van eerder. Het was zijn idee, zijn concept, daarom is hij ook de kunstenaar. Volgens zijn idee gaven verschillende artiesten, onder wie zijn vrouw in mooie kostuums, voorstellingen in de stijl van “voguing” op meubelstukken van zijn merk. Voguing is een dansstijl uit de homoseksuele subcultuur van de jaren zeventig en is zeer fysiek en geometrisch.

Voor enkele fragmenten en de algemene structuur van de voorstelling, kunt u deze video bekijken.

Samenwerking: Adidas X Rick Owens

In deze commercial is Rick Owens’ eerste samenwerking met sportmerk Adidas te zien. De schoenen zijn geïnspireerd op Owens’ kenmerkende monochrome look en donkere esthetiek. Hij concentreert zich op geometrische maar eenvoudige vormen. Opvallend zijn de rechthoekige vetersluiting, de gespleten zool en de oversized tong. Het doorbreekt het idee van een normale hardloopschoen en maakt er een bijzondere blikvanger van.

Owens doel was om modieuze loopschoenen te maken, ook al heeft hij een hekel aan cardiotraining.

Interview: Een portret van de ontwerper

Dit interview toont de ontwerper aan het werk in zijn atelier terwijl hij vertelt over zijn gedachten en inspiratiebronnen in zijn collecties en kunst.

Merken zoals Rick Owens: Valentino & Dior

Hier hebben wij een lijst van soortgelijke merken samengesteld of u kunt een kijkje nemen in onze lijst van modemerken waar u alle grote labels in één oogopslag kunt zien. Misschien zijn deze twee suggesties niet zo artistiek, maar ze zijn minstens zo high-fashion.

Valentino Video’s: Tas & Lady Gaga

Valentino staat als geen ander merk voor high fashion en haute couture. Dit is vooral duidelijk in de luxueuze parfums van het merk, vooral de Valentino Uomo Eau de Toilette. Om u naast de populaire truien ook kennis te laten maken met de haute couture van het merk, hebben wij hier enkele modeshows voor u op een rijtje gezet. Daarnaast zijn er spots voor een handtassencollectie met de Chinese actrice Guan Xiaotong en voor parfum met zangeres Lady Gaga. Om te weten te komen wie er eigenlijk achter het opvallende Valentino rood zit, kan je hier een interview vinden met de creatief directeur.

Dior: Reclame & Accessoires

Dior, een exclusief luxelabel vol elegantie, klasse en kwaliteit. Het modelabel presenteert al jaren hoogwaardige, gedetailleerde high fashion collecties, zoals tassen, schoenen, sieraden en andere accessoires. Maar de collecties worden niet alleen op exclusieve catwalks gepresenteerd, maar ook in buitengewone reclamespots, zoals parfums en andere must-haves van het seizoen. Bekijk de innovatieve creaties, commercials en exclusieve backstage beelden.

Mode merken: Lijst

Ben je enthousiast over V en wil je meer merken leren kennen? Neem dan een kijkje in onze XXL-gids en maak kennis met ’s werelds beste modemerken.

Extravagante haute couture. Verfijnde prêt-à-porter. Fijne sportkleding en innovatieve accessoires. s Werelds meest luxueuze modemerken verrukken elk jaar miljoenen mensen en modeliefhebbers met hun exquise collecties. Zij kamperen voor de winkels om de speciale gelimiteerde oplage mee te pikken, staan in de straten van Parijs tijdens de felbegeerde Fashion Week en zitten met grote ogen voor de TV’s om de nieuwste en hipste runway shows te zien. Hier is de ultieme modemerken gids.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie