Stella McCartney Video’s: Modeshow, Mode & Greenpeace

Stella McCartney – is de naam van ’s werelds topontwerpster en tegelijkertijd de naam van haar eigen luxemerk. De Britse ontwerpster is de dochter van de beroemde muzikant Paul McCartney. Op de markt van de luxe haute couture staat het merk bekend om zijn traditionele en vrouwelijke ontwerpen. In haar collecties hecht McCartney veel belang aan het welzijn van dieren. Vanaf het begin heeft zij afgezien van dierlijke producten in haar koopwaar en in plaats daarvan vertrouwd op veganistische grondstoffen. De oprichtster is een pionier voor haar ethische mode, volgens haar motto “Mode door een vrouw voor vrouwen”, McCartney empowert en inspireert vele vrouwen met haar mode.

Mode voor vrouwen en mannen: milieuvriendelijk en voor alle seizoenen

High fashion en duurzaamheid, een beetje ongewoon maar mogelijk! In dit artikel tonen wij u de duurzame collecties van Stella McCarntey voor lente, zomer, herfst en winter. Hier ziet u de beste reclamespots over milieubescherming en een interview met de topontwerper.

Lente/Zomer collectie: “A tot Z Manifest

Groen, de kleur die staat voor natuur. Stella McCartney presenteerde haar lente/zomercollectie in een groene tuin. De collectie belichaamt het verlangen naar een verbinding tussen lichaam, natuur, kunst en mode. Daarom heet de collectie “A tot Z Manifesto”. De kleding is licht en luchtig en in delicate tinten. Voor wie het sportiever wil, ontwerpt zij comfortabele overalls en jurken die niettemin elegant vrouwelijk zijn.

Winter collectie voor vrouwen: Kleurrijk en expressief

De wintercollectie werd gepresenteerd in de Tate Gallery of Modern Art in Londen. De collectie contrasteert met de grijze en koele betonnen bunker. De stukken bestaan uit een mix van avondkledij en cocktailkledij. Ook hier legde de ontwerper de nadruk op duurzaamheid. Voor haar kleding gebruikte ze ook materiaal van veganistisch kunstleer. Sommige kledingstukken, zoals de gedessineerde oversized jas, zijn op een zeer mannelijke manier gesneden, omdat McCartney zich in haar ontwerpen vaak laat inspireren door mannengarderobes.

Duurzame mannenmode met acteur Cillian Murphy

Stella McCartney presenteert in deze video haar eerste herfst/wintercollectie voor mannen. Het veganistische luxemerk heeft de mannencollectie aan de wereld voorgesteld in samenwerking met de Ierse acteur Cillian Murphy. De kleding heeft klassieke snits gecombineerd met McCarntey’s persoonlijke stijl.

Waarden en visie: Duurzaamheid

Zoals reeds vermeld, is duurzaamheid een belangrijk thema bij Stella McCartney. Het luxemerk brengt dit niet alleen tot uiting met zijn mode, maar ook in zijn reclamespots. In deze commercial verbinden ongeklede vrouwen zich met “Moeder Natuur”. Bekijk een van de vele reclamespots van Stella McCartney over duurzaamheid.

Interview met de mode-ontwerpster: Haar inspiratie & ontwerpen

De Britse ontwerpster vertelt in dit interview met Vogue over haar sociale verantwoordelijkheid in de mode. Zij legt uit dat mode niet alleen gaat om het accentueren van de silhouetten van vrouwen, maar veel meer om het uitdrukken van hun gevoelens. Bekijk deze video om meer te weten te komen over de inspiratiebronnen van Stella McCarntey.

Stella McCartney & Greenpeace Samenwerking

Greenpeace, de non-profitorganisatie die zich al tientallen jaren inzet voor de bescherming van de natuurlijke bestaansmiddelen van mens, dier en natuur, werkt nu samen met luxemerk Stella McCartney. Het veganistische merk lanceerde samen met de non-profitorganisatie een collectie van biologisch katoen. De campagne is bedoeld ter ondersteuning van de campagne van Greenpeace tegen de ontbossing in het Amazonegebied.

Stella McCartney: Foundation, mode voor Adidas & Taylor Swift

Stella McCartney is een van ’s werelds beroemdste designerlabels. Op de markt van de luxe haute couture is het merk vooral bekend om zijn traditionele en vrouwelijke mode, maar het biedt ook casual uniseks mode. Met haar luxelabel combineert ze dierenwelzijn met high fashion. Vanaf het begin heeft zij afgezien van dierlijke producten in haar mode, in plaats daarvan vertrouwend op veganistische middelen. De oprichtster is een pionier voor haar ethische mode en streeft de missie na van het ontwerpen van “mode door een vrouw voor vrouwen”. Met haar mode wil McCartney vrouwen mondiger maken en inspireren. Hier kunt u meer te weten komen over de achtergrond van het merk, het duurzaamheidsconcept en andere interessante samenwerkingen met andere merken.

Video’s: Merken zoals Stella McCartney

Kunt u niet genoeg krijgen van indrukwekkende modeshows en exclusieve inzichten achter de modemerken? Bekijk hier de modeshows van vergelijkbare succesvolle modelabels.

Céline: Modeshows, nieuwe collecties en parfums

Het Parijse modebedrijf Céline werd in 1945 opgericht en is wereldwijd bekend om zijn heren- en dameskleding in haute couture-stijl. In 1960 ontwierp oprichtster Céline Vipiana de eerste leren tassen en accessoires en maakte in die jaren al naam met haar hoogwaardige ontwerpen. Enkele jaren later breidde het label zijn repertoire uit en creëerde sportieve collecties in Parijse chic.

Tod’s: tassen, schoenen en de nieuwe brillencollectie

Het Italiaanse modemerk Tod’s inspireert klanten al sinds 1983 met exclusieve schoenen, tassen, lederen accessoires en kleding voor dames, heren en kinderen. Het merk wordt gekenmerkt door de hoogste kwaliteit en traditioneel vakmanschap. De exclusieve modellen worden met de hand gemaakt en de kennis wordt al verschillende generaties doorgegeven. U kunt meer te weten komen over het vakmanschap in de interviews.

Kenzo: Modeshow, sportmode en interview met de ontwerper

Een merk het meest bekend om zijn tijgerkop truien. Kenzo is ook bijzonder bekend om de culturele vertegenwoordiging in hun ontwerpen, bloemenprints en etnische looks. Het label produceert vaak kleurrijke en opzichtige kledingstukken, en daarom wordt ontwerper Kenzo Takada ook wel de “tovenaar van de kleuren” genoemd.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie