Strellson: merk, lederen jas, pak & stadsmode voor mannen

Strellson – Voor mannen die weten wat ze willen. Het merk staat voor een sportieve en jonge levenshouding in de stad. De urban mode is perfect voor mannen die frisse en trendy ontwerpen waarderen, maar wel waarde hechten aan strakke lijnen en tijdloze chic. Het succes van de Zwitserse kledingfabrikant Strellson is gebaseerd op hoogwaardige mode in de premiumsector. In dit artikel kom je meer te weten over de achtergrond en de stijl van het modemerk.

Geschiedenis van het Zwitserse modelabel

Het Zwitserse modemerk Strellson werd in 1984 opgericht door de vroegere eigenaars van Hugo Boss en broers Jochen en Uwe Holy. In 1984 hadden zij de Zwitserse jassenproducent Friedrich Staehl opgekocht en produceerden zij aanvankelijk voor andere labels, alvorens uiteindelijk het familiebedrijf Hugo Boss te verkopen en de nieuwe onderneming Strellson te noemen.

Met de naamgeving werd een nieuw merk in het leven geroepen. De eerste eigen collectie verscheen op de Duitse markt in 1985 met pakken, jassen en broeken voor mannen. Vier jaar later kochten de gebroeders Holy hun eigen productiefaciliteit in Portugal en openden zij extra verkooppunten in Europa. Onder leiding van Reiner Pichler groeide het modelabel uit tot een toonaangevend label voor urban mannenmode. In 1998 voegde Strellson breigoed en lederen jassen toe aan zijn klassieke pakken en hemden. Kort daarna breidde het modelabel zijn assortiment opnieuw uit en verwierf het de licentie voor Tommy Hilfiger Tailores Clothing Europe.

In 2005 ontving de Strellson-onderneming de Forum-prijs van de textielindustrie. In datzelfde jaar breidde Strellson haar gamma uit met haar eigen sportkledinglabel Strellson Swiss Cross, dat drie jaar later de onafhankelijke lijn Strellson Sportswear werd. Intussen zijn alle merken van Strellson AG samengebracht onder de paraplu van de Holy Fashion Group.

Geschiedenis in het kort

Hier vindt u een korte samenvatting van het Strellson verhaal:

  • 1984: Opgericht door de vroegere eigenaars van Hugo Boss, Jochen en Uwe Holy.
  • 1985: Eerste eigen collectie met pakken, jassen en broeken voor mannen
  • 1998: Naast de klassieke pakken en overhemden zijn ook breigoed en leren jacks in zijn collecties opgenomen.
  • 2005: De onderneming Strellson krijgt de Forumprijs van de Textielindustrie.
  • 2011: Opening van de eerste flagshipstore in Düsseldorf

Lijnen en mode door Strellson

De hoofdlijn Strellson Premium bestaat hoofdzakelijk uit elegante ontwerpen, zoals pakken en jasjes van lichte materialen, alsmede truien en jeans in klassieke snit en lichte kleuren. Strellson Sportswear, daarentegen, heeft sportieve snits en casual accessoires. Cargo shorts, longsleeves, jumpers en windbreakers vallen op door functionele ontwerpen en materialen, terwijl college prints en jeans de sportieve look benadrukken.

De mode is gedurfd, recht door zee, vernieuwend en kosmopolitisch. Strellson ontwerpt en produceert pure en authentieke mode van hoge kwaliteit voor gepassioneerde mannen over de hele wereld die hun eigen weg gaan. Het assortiment omvat voornamelijk pakken, broeken, overhemden, truien, tassen en schoenen. Strellson producten zijn verkrijgbaar in gespecialiseerde kledingwinkels in meer dan 20 Europese landen. Strellson-kleding wordt ook verkocht in Rusland, Canada, Hong Kong en Zuid-Afrika. Strellson exploiteert 61 eigen winkels; internationale vestigingen zijn Parijs, Bern, Wenen en Johannesburg.

Interview met Strellson CEO Marcel Braun

Niet Milaan, niet Parijs, maar Kreuzlingen in Thurgau: Marcel Braun is CEO van het succesvolle Zwitserse modeconcern Holy Fashion Group, dat wereldwijd in meer dan 50 landen actief is. Zes vragen over het DNA van het herenkledingmerk Strellson.

Lente / Zomer Collectie 2021

Dit jaar voert de reis van de Strellson-man hem van de Zwitserse rivieren, over de bergen naar de hoofdstad van Cuba – en dus is de lente/zomercollectie 2022 ook opgedeeld in drie thema’s. De mix van diverse elementen creëert een natuurlijke spanning in de looks, terwijl de hele collectie ondergeschikt is gemaakt aan de aspecten functie, prestaties, comfort en lichtheid.

V&A: Strellson

Strellson ontwerpt en produceert pure en authentieke mode van hoge kwaliteit voor gepassioneerde mannen over de hele wereld die hun eigen weg gaan. Ontdek de antwoorden op de meest gestelde vragen over het merk:

Wie zijn de oprichters van het merk?

Jochen en Uwe Holy zijn de oprichters.

Wat is Strellson’s slogan?

Urban mode voor mannen die altijd onderweg zijn.

In welk jaar werd Strellson opgericht?

Het merk werd opgericht in 1984.

Welke producten biedt het merk aan?

Herenkleding, Accessoires, Mode, Kleding, Confectie, Luxe

Merken zoals Strellson: Tommy Hilfiger & GAP

Naast Strellson behoren ook Tommy Hilfiger en GAP tot de meest gevraagde modemerken. Deze luxemerken verkopen heren- en damesmode, evenals tassen, schoenen en accessoires.

Tommy Hilfiger: merk, ontwerper, geschiedenis & mode voor mannen en vrouwen

Het merk wordt beschouwd als een van de beroemdste modemerken ter wereld en inspireert elk seizoen opnieuw met kleding van hoge kwaliteit in all-American stijl. De populaire stijlen met het bekende Tommy Hilfiger logo zijn niet meer weg te denken van de catwalks en de winkels en bieden alles voor baby’s tot volwassenen. Klik op de onderstaande link om meer te weten te komen over Tommy Hilfiger en zijn collecties.

GAP: merk, geschiedenis, ontwerper en mode uit Amerika

Gap is de grootste kledingdetailhandelaar in de VS. Het modelabel staat bekend om zijn casual vrijetijdskleding. Sinds GAP in 1969 zijn deuren opende, staat het merk bekend om zijn strakke, moderne design in Amerikaanse stijl voor elke gelegenheid. Klik op de onderstaande link voor meer informatie over GAP.

Mode merken: Lijst

Als u gepassioneerd bent door luxemerken zoals Strellson en meer wilt weten over merken, bekijk dan hier onze geweldige gids over ’s werelds topmodemerken.

Strellson is een modemerk dat begint met een S. Meer modemerken die met een S beginnen, vindt u hier: