Tijdzone calculator: Berlijn, Londen, Parijs, Milaan, New York, Los Angeles, Tokio

Tijdzone omrekenen – Moet u uw volgende afspraak plannen? Gebruik voor castings, videogesprekken en agentuurafspraken onze gratis tijdzonecalculator! Of het nu Berlijn, Londen, Parijs, Milaan, New York, Los Angeles, Tokio, Sjanghai, Seoul of Peking is. Veel succes met je afspraak!

Tijdzone omzetten & afspraak plannen

Je hebt twee opties:

  1. Huidige tijd converteren
  2. Plan vooraf een afspraak

Aangedreven door Model Agency One

Tijdzones omrekenen: zo werkt het

Als je een model, influencer of maker bent en afspraken wilt maken met mensen uit verschillende delen van de wereld, is het belangrijk om rekening te houden met het tijdsverschil. Zo kun je ervoor zorgen dat jullie allemaal op hetzelfde moment online zijn of dat jullie afspraken op tijd plaatsvinden.

Stel je voor dat je in Berlijn bent en een afspraak wilt maken met iemand in New York. Om het tijdsverschil te berekenen, zoek je uit hoeveel uur Berlijn van New York ligt. Normaal gesproken ligt Berlijn 6 uur voor op New York. Tijdens de zomertijd is het verschil meestal 5 uur.

Hoe laat is het in New York als het in Berlijn 12:00 uur is?

Om de huidige tijd in New York te berekenen als het 12:00 uur is in Berlijn, moet je rekening houden met het tijdsverschil tussen de twee steden. Normaal gesproken ligt New York 6 uur achter op Berlijn (Eastern Standard Time, EST, vergeleken met Central European Time, CET).

Dus als het 12:00 ’s middags is in Berlijn, dan is het in New York:

12:00 (Berlijn) – 6 uur = 06:00 (New York).

Houd er rekening mee dat deze berekening is gebaseerd op standaardtijd en kan veranderen tijdens de zomertijd, omdat het tijdsverschil dan is teruggebracht tot 5 uur.

Waarom zijn er tijdzones?

Tijdzones bestaan om de wereld in blokken van 24 uur te verdelen op basis van de rotatie van de aarde. Elke tijdzone verschilt een uur van elkaar en de tijd verandert dienovereenkomstig. Tijdzones worden voornamelijk verdeeld door de lengtegraad ten opzichte van Greenwich, Londen (nulmeridiaan of GMT). Dit zorgt voor een uniforme tijdmeting en organisatie over de hele wereld.

Om je te helpen bij het plannen van afspraken, kun je de kloktijden van tijdzones online omrekenen met onze tijdzonecalculator. Let vooral op veranderingen in de zomertijd, want hierdoor kan het tijdsverschil veranderen.

Nu kun je eenvoudig het tijdsverschil berekenen tussen jouw locatie en die van je afspraakpartner. Zo kunt u uw vergaderingen en samenwerkingen efficiënter organiseren en ervoor zorgen dat u allemaal op hetzelfde moment actief bent. Veel succes met uw afspraken en projecten!