Vetements video’s: Straatkleding, Collecties & Marylin Manson

Vetements Videos – Met inspiratie uit de streetwear-, skater- en bikercultuur en de grunge, bedient Vetements de scene met principes van deconstructivisme en reconstructivisme. Ontwerpen uit de jaren 70, 80 en 90 worden geïnterpreteerd in de moderne tijd en oud wordt samengevoegd om nieuw te creëren. Sinds het debuut van het merk in 2014 heeft het tot nu toe een internationaal erkende status bereikt. In dit artikel kom je meer te weten over het merk en krijg je inzicht in wat er achter Vetements schuilgaat.

Dames & Heren: Winter & Zomer mode

Het concept achter Vetements, zoals de naam al aangeeft, is kleding – gewoon kleding. Elk seizoen bestaat uit een mix van luxe designerstukken en alledaagse streetwear. Mode gemaakt van bestaande stukken, kleding waar iedereen van houdt – denim broeken, grote herenjassen of klassieke cocktailjurken.

Herfst-/Wintercollectie

Met deze collectie kiest de ontwerper voor een politieke benadering. Guram Gvasalia heeft een concept ontworpen dat verwijst naar de pandemie en de voorschriften ervan, en dat de slechte tijden laat zien die de mensheid heeft doorgemaakt, hoe zij heeft geprobeerd weer voet aan de grond te krijgen en hoe zij er vervolgens in is geslaagd om beter te worden. De brede waaier van klassieke pakken, trenchcoats en jurken zijn trouw aan de oorsprong van Vetements.

Voorjaar/Zomer Collectie

Speelsheid met bedrijfslogo’s en andere motieven is altijd een belangrijk onderdeel geweest van Vetements’ kledingstukken. Dat was ook het geval met deze collectie, die plaatsvond bij McDonalds in Parijs op de Champs Élysées. Met het samenspel van overdreven satire en nabijheid tot de werkelijkheid, stonden dit seizoen uniformen en typische werknemerskleding op het menu die tot in het extravagante waren ontworpen.

Commercieel: Geheim Project

Op de typische Vetements-manier heeft het merk een nieuwe collectie aangekondigd die los van de conventionele modepresentaties zal worden uitgebracht. Zoals de titel “Secret Project” suggereert, is het onduidelijk wat er precies achter deze collectie zit en het creëert een buzz in de scene.

VIP: Marylin Manson

Sterren als Rihanna en Marylin Manson zijn ook grote fans van het merk en tonen graag hun liefde voor de ontwerper en de kleding in interviews en video’s.

Interview: De CEO over zijn merk

In een interview met LVMH Magazine vertelt Gvasalia over zijn merk, zijn benadering van mode en inspiratie uit omgeving en omstandigheden.

Samenwerking: Vetements x Reebok

Het feit dat Vetements graag merklogo’s van niet-typische modebedrijven gebruikt, is in de hele scene bekend. Officiële Vetements-samenwerkingen zijn echter niet ongewoon. Een zeer populaire samenwerking onder modeliefhebbers is die met Reebok. Ze werkten met het silhouet van de Reebok InstaPump, waarop Gvasalia artistiek helemaal los mocht gaan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie