1×1 van kleine fotografie: diafragma, sluitertijd, ISO-waarde

Met een paar trucjes kan iedereen geweldige foto’s maken, of het nu gaat om portretten van familieleden of voor een eigen fotoboek. Fotoblog Hamburg heeft onlangs een kleine showgrafiek gepubliceerd over het onderwerp: Grondbeginselen van de fotografie, de kleine 1×1 gebaseerd op de grondbeginselen van diafragma, sluitertijd en ISO-waarde. Wij hebben een kleine make-over gemaakt en wensen u veel plezier met de grondbeginselen van de technische fotografie. Hier zijn een paar basisprincipes die je zullen helpen!

Belangrijk: Elke instelling heeft een effect op de andere. Dit betekent dat je een beetje moet oefenen en met je camera moet leren omgaan. Toch zal deze gids u helpen de perfecte opname te maken voor toepassingsfolders, polaroids, enz. Wil je zelf leren fotograferen? Meer tips, interviews en tutorials voor fotografen vindt u op de blog van het PA1 Photographer Agency.

Leren fotograferen – De grondbeginselen voor fotografen

  1. Het diafragma
  2. De sluitertijd
  3. De ISO-waarde
  4. Infographic

Het diafragma – instellingen voor de scherpte van uw foto’s

De iris is een meestal mechanisch apparaat op camera’s. Het regelt de doorgang van het licht door de lens of het optische systeem. Twee cirkelvormig geplaatste lamellen schuiven zodanig in elkaar dat de lichtdoorgang smaller of breder wordt en de invallende lichtbundel dus kleiner of groter wordt. De keuze van het diafragmagetal bepaalt de belichtingstijd en de scherptediepte. Het f-getal geeft de verhouding aan tussen de brandpuntsafstand en de diafragmaopening.

*Lukinski, wikipedia

Fotografie Crashkurs: Blende

De sluitertijd – het vastleggen van het perfecte moment

De sluitertijd verwijst eigenlijk naar de belichtingstijd. Dit betekent dat, afhankelijk van hoeveel tijd je het beeld geeft, de scherpte van het beeld of de beweging wordt beïnvloed. Hoe korter de belichtingstijd, hoe scherper snelle bewegingen worden. De bediening is ofwel zuiver mechanisch, ofwel elektronisch.

*wikipedia

Fotografie Crashkurs: Verschlusszeit

De ISO-waarde – ruisvrije foto’s

Filmgevoeligheid is de lichtgevoeligheid van fotografische platen en films. Het wordt gespecificeerd als ISOEen hogere lichtgevoeligheid stelt u in staat om foto’s te maken in een donkere omgeving met dezelfde belichtingstijd of u moet de belichtingstijd verkorten met dezelfde helderheid.

*Lukinski, wikipedia

Fotografie Crashkurs: ISO

Info grafiek om fotografie te leren

Handig verpakt voor uw medewerkers, freelancers, stagiaires, studenten of leerlingen: de 1×1 fotografie infographic over de basisprincipes van fotografie is beschikbaar op Photoblog Hamburg.

Fotografie Crashkurs: Schaubild (Verschluss, Blende, ISO)

Geïnspireerd door Photoblog Hamburg

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie