CM Models x Treedom: CM plant nu bomen! Voor een beetje meer klimaatbescherming

CM x Treedom – Samen goed bezig! Wij, het team van CM Models, hebben een missie: de planeet groener maken en klimaatverandering tegengaan, wij willen helpen. Samen met onze partner Treedom willen we dit jaar nog veel meer bomen planten en tegelijkertijd mensen wereldwijd steunen. Kom meer te weten over onze maatschappelijke betrokkenheid en ons duurzame bedrijfsbos.

Investeren in de toekomst met Treedom

Waarom een boom, waarom Treedom en wat heeft dit te maken met een duurzame toekomst? Heel eenvoudig: elke boom neemt tijdens zijn leven CO2 uit de atmosfeer op en bindt dat in zijn hout. Volgens een studie van de TH Zürich kunnen bomen 2/3 van de door de mens veroorzaakte CO2-uitstoot absorberen.

Treedom is een platform dat zijn gebruikers in staat stelt hun engagement op een transparante en innovatieve manier in te zetten voor een duurzame toekomst. Met een paar muisklikken kunt u goed doen en een boom planten of er een cadeau doen. Sinds de oprichting in 2010 heeft Treedom meer dan 3,3 miljoen bomen geplant in 17 landen. In totaal heeft dit al 857.000 ton CO2 bespaard en wereldwijd bijna 200.000 mensen bereikt.

Onze visie – het CM-bedrijfsbos

Wij bij CM-Models willen ook ons steentje bijdragen aan de bestrijding van de klimaatverandering. Daarom steunen wij Treedom bij het planten van bomen in landen op het zuidelijk halfrond om duurzame sociale en economische voordelen te behalen. Behalve dat we iets goeds doen voor ons mondiale klimaat, zijn we blij dat we lokale kleine boeren kunnen steunen en ons inkomen kunnen verhogen door de oogst te verkopen.

Onze impact tot nu toe in een oogopslag:

2 bomen geplant

– 855 kg CO2 besparing

Met Treedom hebben we goed gedaan en wereldwijd bomen geplant met slechts een paar muisklikken. Met onze donaties financiert Treedom wereldwijd kleine agroforestry-projecten met als doel de biodiversiteit te behouden en lokale gemeenschappen te ondersteunen.

Elke geplante boom krijgt zijn eigen kleine homepage. Op die manier kan de voortgang van het project op transparante en eenvoudige wijze online worden gevolgd. Naast de coördinaten waar onze bomen zijn geplant, ontvangen wij voortdurend updates en foto’s van ons bedrijfsbos.

Dit is waar we onze bomen hebben geplant:

  • Grevillea
  • Koffie

Waarom de Grevillea?

Hun bloemen zijn heldergeel en hun rijke nectar trekt bijen aan, wat het ecosysteem versterkt en de bestuiving van andere planten bevordert.

Waarom koffie?

Koffie is een belangrijke bron van inkomsten voor de plaatselijke gemeenschappen en ondersteunt de plaatselijke economie.

Het begint allemaal met het planten van de kleine boompjes.

CM Modellen voor plantenverandering – plaatselijk en wereldwijd

Wij willen Treedom steunen in onze gemeenschappelijke missie om de planeet groener te maken en tegelijkertijd een milieu- en sociale impact te realiseren. Daarom hebben wij reeds 2 bomen geplant en streven wij ernaar tegen het einde van het jaar in totaal 10 bomen te planten.

Het team achter CM Models is ervan overtuigd dat het project van Treedom niet alleen duurzame ecosystemen kan creëren en in stand houden, maar ook duizenden mensen wereldwijd kan ondersteunen. Door de bomen te planten, doen we niet alleen iets tegen de klimaatverandering, maar bevorderen we ook de sociale en economische voordelen in de regio’s.

Ecologische voordelen: versterking van ecosystemen en vruchtbaarheid door instandhouding van soorten

Bomen en bossen zijn van essentieel belang voor ons klimaat, en daarom is het van bijzonder belang grote nadruk te leggen op het duurzame gebruik van hulpbronnen en bodems. Bij de keuze van de boomsoorten wordt in het bijzonder rekening gehouden met de plaatselijke milieufactoren. Op die manier kan worden ingespeeld op de individuele behoeften van de projectregio’s en kunnen de bomen optimaal worden geïntegreerd in de agroforestrysystemen. Op die manier is het mogelijk de plaatselijke ecosystemen op lange termijn te versterken en bij te dragen tot de bescherming van de biodiversiteit en de bodemvruchtbaarheid.

CM verbetert niet alleen plaatselijk het milieu, maar we hebben ook wereldwijd baat bij de bomen. In de loop van zijn leven neemt elke boom CO2 uit de lucht op en bindt dit aan zijn hout. Hoe langer een boom leeft, hoe groter de CO2-besparing en de positieve impact op de planeet.

Economische en sociale voordelen: verhoging van inkomen en productiviteit

Het planten van een boom heeft niet alleen een ecologische, maar ook een sociale en economische waarde. Door bomen te planten steunt Treedom vooral kleine boeren en geeft hen zo een toekomst.

Voor de plaatselijke bevolking maken de bomen het mogelijk:

  • Diversifiëren van het inkomen van de landbouwers
  • De productiviteit op lange termijn verhogen
  • Een klein bedrijf beginnen

Hierdoor ontstaat een financiële basis die sociale voordelen oplevert voor de plaatselijke gemeenschap. De bomen zorgen voor een uitbreiding van de voedselbronnen en creëren economische kansen – zodat de betrokken kleine boeren rechtstreeks voordeel kunnen halen uit de bomen.