Bezienswaardigheden in Hamburg: Haven, Reeperbahn, Elbphilharmonie & Alster

Sightseeing Hamburg – Als je model bent in Hamburg en nog wat tijd over hebt voor of na je werk, is er veel te ontdekken in de havenstad. Van de haven van Hamburg tot prachtige herenhuizen, moderne gebouwen en compleet nieuw opgezette wijken, er is veel te doen en te zien in deze opwindende stad in het noorden van Duitsland. Of het nu gaat om coole restaurants, coole selfie plekken of zelfs parken. In deze korte gids laten wij u kennismaken met de bezienswaardigheden die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan modellenbureaus. Om model worden extra leuk te maken!

Hotspots in Hamburg: de mooiste plekjes

Niet voor niets wordt de Hanzestad aan de Elbe de “mooiste stad ter wereld” genoemd. Hier kunt u kilometerslange wandelingen maken langs de oevers van de Elbe, genieten van de romantische industriële flair van de haven of oude villawijken verkennen. Wij als modellenbureau hebben de hoogtepunten van Hamburg uitgezocht die typisch zijn voor Hamburg en die u zeker gezien moet hebben tijdens uw verblijf.

Elbphilharmonie: de bezienswaardigheid van Hamburg

De Elbphilharmonie, door Hamburgers liefkozend “Elphi” genoemd, is de nieuwste bezienswaardigheid van Hamburg! De nieuwe concertzaal, die in 2016 werd geopend, ligt in de spannende nieuwe wijk HafenCity en is ook heel dicht bij de haven van Hamburg en de beroemde Landungsbrücken. Op het observatiedek heeft u een prachtig uitzicht over de Elbe, u kunt er ook genieten van leuke concerten en iets eten in het restaurant.

4.7 / 5.0 (47.872 beoordelingen op Google)

De Elbphilharmonie in een oogopslag:

 • Bijzonderheid: Hamburgs nieuwste bezienswaardigheid met prachtig uitkijkplatform
 • Adres: Platz der Deutschen Einheit 4, 20457 Hamburg
 • Telefoon: 040 3576660

Dit is waar de Elphi zich bevindt:

Kijk uit over Hamburg vanaf het plein van de Elbphilharmonie:

Reeperbahn: Feesten, Concerten & Clubs

Iedereen kent de Reeperbahn: het is Hamburgs feestmijl bij uitstek, waar mensen uit alle lagen van de bevolking samenkomen om te feesten, te drinken of concerten bij te wonen. De vele nachtclubs en bars maken van de “meest zondige straat ter wereld” een echte trekpleister – hier kunt u zeker een leuke avond met vrienden doorbrengen.

4.1 / 5.0 (157 beoordelingen op Google)

De Reeperbahn in een notendop:

 • Bijzonderheid: de centrale uitgaansstraat van Hamburg met vele bars en nachtclubs
 • Lengte: 930 meter

Hier ligt de Reeperbahn:

Op de Große Freiheit, een zijstraat van de Reeperbahn, vind je nog meer clubs en bars:

Landungsbrücken: Toegangspoort tot de wereld met schepen & veerboten

De haven van Hamburg met zijn aanlegsteigers is waar het in de Hanzestad om draait. Zij zijn meer dan alleen een aanlegplaats voor schepen en veerboten, zij zijn letterlijk de poort naar de wereld. Van hieruit kunt u ontspannen rondvaarten op de Elbe beginnen of de veerboot nemen naar de volgende halte langs de rivier, maar ook naar de andere oever van de Elbe naar de musicals. De grote museumschepen Rickmer Rickmers en Cap San Diego zijn ook leuk om te zien onder het genot van een broodje vis.

4.8 / 5.0 (925 beoordelingen op Google)

De Landungsbrücken in een oogopslag:

 • Bijzonderheid: havengevoel met rondvaarten en grote schepen
 • Adres: Bij de St. Pauli landingsbruggen, 20359 Hamburg

Hier vindt u de Landungsbrücken:

Speicherstadt: Hamburg Dungeon & Miniatur Wunderland

De Hamburgse Speicherstadt is een wijk in de buurt van de haven en het stadscentrum die wordt doorkruist door kanalen, ook wel “Fleete” genoemd, en wordt gekenmerkt door historische bakstenen gebouwen die op zichzelf al aantrekkelijk genoeg zijn. Het is ’s werelds grootste historische pakhuizencomplex en de Hamburg Dungeon, het Miniatur Wunderland en enkele musea zoals het Spice Museum zijn gevestigd in de Speicherstadt.

Speicherstadt in een oogopslag:

 • Bijzonderheid: historische gebouwen, doorkruist door grachten en mooie bruggen
 • Attracties zoals het Specerijenmuseum, Miniatur Wunderland of Hamburg Dungeon

Hier bevindt zich de Speicherstadt:

HafenCity: nieuwe wijk aan de Elbe

HafenCity is het volledig nieuw gebouwde stadsdeel aan de Elbe ten zuiden van het stadscentrum van Hamburg. Het vormt een van de grootste stadsontwikkelingsprojecten in Europa, een groot deel van de wijk is al voltooid en er staan cafés, restaurants, scholen, hotels, flats en kantoorgebouwen. Tussen de moderne huizen kunt u heerlijk wandelen langs de waterkant of gaan zitten in een van de parken.

HafenCity samengevat:

 • Bijzonderheid: volledig nieuw gebouwde wijk met moderne huizen en faciliteiten
 • Hier worden nieuwe scholen, banen, woningen en andere vrijetijdsactiviteiten gebouwd

Hier ligt HafenCity aan de Elbe:

Elbstrand: zandstrand in het midden van Hamburg

Het Hamburgse Elbe-strand strekt zich 13 kilometer stroomafwaarts uit naar de monding van de Elbe aan de oever van de rivier. U bent dan wel in de grote stad, maar u hebt nog steeds een zandstrand voor de deur. Hier kunt u een ontspannen wandeling maken of op het zand zitten, zonnebaden en de containerschepen rustig voorbij zien varen. Langs het Elbe-strand heeft u een prachtig uitzicht op de haven en wandelt u langs mooie parken en nog mooiere huizen van de rijken die zich in deze geweldige plaats hebben gevestigd.

4.7 / 5.0 (252 beoordelingen op Google)

Het strand van de Elbe in een oogopslag:

 • Bijzonderheid: mooi strand aan de oever van de Elbe met een geweldig uitzicht
 • Adres: Övelgönne 62-89, 22605 Hamburg

Hier ligt het typische Elbe-strand dat het dichtst bij de stad ligt:

Planten un Blomen: rozentuinen, meren & waterlichtshow

Hamburgs mooiste park midden in de stad: op zo’n 47 hectare zijn er thematuinen, meren, een grote speeltuin, maar ook concerten en waterlichtshows in de zomer. U kunt ontspannen wandelen tussen Japanse tuinen en rozentuinen en toch midden in Hamburg zijn – tussen het stadscentrum, het congrescentrum en St. Pauli.

4.7 / 5.0 (13.388 beoordelingen op Google)

Planten un Blomen in een oogopslag:

 • Bijzonderheid: groot park direct in de stad met mooi aangelegde groenzones
 • Adres: Marseiller Str., 20355 Hamburg
 • Openingstijden: ma-zo van 07:00-23:00

Hier vindt u het park:

Trappenwijk Blankenese: kronkelige steegjes, trappen & mooie huizen

Het Treppenviertel is een deel binnen het Hamburgse district Blankenese direct aan de Elbe. Het wordt gekenmerkt door kronkelende steegjes, mooie en grote huizen en veel trappen direct aan de Elbe-helling. Boven heeft u een wijds uitzicht over de Elbe, beneden bent u direct aan het Elbe-strand.

4.7 / 5.0 (1.993 beoordelingen op Google)

Het Trappenkwartier in het kort:

 • Bijzonderheid: mooie huizen, lange trappen en een prachtig uitzicht
 • Gevestigd in: Blankenese, Hamburg

U kunt het trappenhuis district hier vinden:

Außenalster: Parken, Boten & Villa’s

Hamburgs Außenalster is een groot meer in het hart van Hamburg, dat in het zuiden grenst aan het stadscentrum en in het noorden aan mooie villawijken. De Alster is een geweldige plek om te wandelen of te joggen, langs aantrekkelijke groene parken en historische, charmante villa’s. Er zijn het hele jaar door zeilers en roeiers op de Alster en u kunt een mooie Alster cruise maken in de kleine kanalen van het meer en de aantrekkelijke wijken rond de Alster nader leren kennen.

4.7 / 5.0 (176 beoordelingen op Google)

Een overzicht van de Außenalster:

 • Bijzonderheid: meer in het hart van Hamburg, met groene parken en villa’s rondom
 • Attracties zoals bootverhuur of rondleidingen door de Alster

Hier bevindt zich het Außenalster:

Hamburg mijn parel – Conclusie

In Hamburg kun je veel buiten doen: Verken de stad te voet, wandel langs de haven, wandel rond de Alster, ontdek villawijken en het Treppenviertel. De stad heeft veel architectonisch mooie huizen en gebouwen en biedt ook veel parken en groene ruimten!