Selfie-locaties in Hamburg: waterburcht, havenzicht & binnenplaats met fontein

Selfies in Hamburg – Poseren op het nieuwste observatiedek in Hamburg’s landmark, selfies nemen voor het prachtige stadhuis of fancy foto’s in Hamburg’s meest futuristische metrostation, als je een model wilt worden, wil je natuurlijk altijd je feed up to date houden. Vanuit het hotel is het op weg naar de volgende bezienswaardigheden, waar u ook mooie foto’s kunt maken. Vanaf daar, wil je misschien je modellenbureau bezoeken. Als u wilt weten waar u de beste foto’s kunt maken in Hamburg, lees dan hier verder.

Instagram & TikTok Spots

Als je een model op de weg bent, wil je je reizen en jobs delen met je volgers op sociale media. Gelukkig zijn er veel coole fotoplekken in Hamburg waar je nieuwe foto’s kunt maken voor je Instagram-feed om je fans op de hoogte te houden! Wij als modellenbureau hebben de beste fotospots in Hamburg voor je uitgezocht!

Speicherstadt: “Water Castle

De Hamburgse Speicherstadt is een wijk dicht bij de haven en het stadscentrum die wordt doorkruist door kanalen, ook wel “Fleete” genoemd, en wordt gekenmerkt door historische bakstenen gebouwen, die op zichzelf al foto-attractief genoeg zijn, maar wanneer u op de Poggenmühlenbrug staat, ontdekt u de zogenaamde “waterburcht”, die tussen twee grachten uitsteekt.

4.7 / 5.0 (415 beoordelingen op Google)

 • Adres: Poggenmühlenbrug, 20457 Hamburg

Hier vindt u de Poggenmühlenbrücke in de Speicherstadt:

Uitzicht op het water – verken de grachten van de Speicherstadt met de Google Street View boot:

Elbphilharmonie Plaza: uitzicht op de haven

De nieuwe bezienswaardigheid van Hamburg, de Elphi, werd in 2016 geopend met een prachtig uitkijkplatform. De concertzaal met een plaza biedt u een prachtig uitzicht over de haven van Hamburg, de Elbe en de vele schepen en containers.

4.7 (5.798 beoordelingen op Google)

 • Adres: Platz der Deutschen Einheit 2, 20457 Hamburg
 • Telefoon: 040 35766666
 • Ticketprijs Plaza: gratis

Hier bevinden zich de concertzaal en het plein van de Elbphilharmonie:

Kijk uit over Hamburg vanaf het plein van de Elbphilharmonie:

Oude Elbe Tunnel: Architectonisch hoogtepunt

De Oude Elbtunnel is niet alleen een architectonisch hoogtepunt, maar ook een belangrijk en nostalgisch stuk geschiedenis van Hamburg. De tunnel, die al meer dan 100 jaar bestaat, doet dienst als metro van de Elbe en ligt direct aan de haven onder de Landungsbrücken.

 • Adres: Bij de St. Pauli landingsbruggen, 20359 Hamburg
 • 24 uur geopend
 • Toegang: gratis

U kunt de Oude Elbtunnel hier vinden:

Hier heb je een 360 graden uitzicht in het midden van de tunnel:

Alsterarkaden & Reesendammbrug

Op de Reesendamm-brug, midden in het centrum van Hamburg, direct aan de Jungfernstieg, kunt u prachtige foto’s maken met de Inner Alster, de Alster Arcades of het stadhuis van Hamburg. De Alsterarkaden zijn historische arcades in Venetiaanse stijl met chique winkels en restaurants direct aan de waterkant.

4.5 / 5.0 (2.094 beoordelingen op Google)

 • Adres: Reesendammbrücke, 20354 Hamburg

Hier ligt de Reesendamm-brug:

Kijk rond op de brug, aan de ene kant de Alsterarkaden en het stadhuis, aan de andere kant de Alster:

Stadhuis: Binnenplaats met fontein

Het stadhuis en de markt in het stadhuis van Hamburg zijn beroemde foto-achtergronden op zich, het stadhuis is immers zowel architectonisch als esthetisch prachtig om te zien. Op de binnenplaats van het stadhuis, waar zich een grote fontein bevindt, kunt u echter even mooie foto’s maken.

4.8 / 5.0 (23 beoordelingen op Google)

 • Adres: Adolphspl. 1, 20457 Hamburg
 • 24 uur te bezoeken
 • Gratis

Het stadhuis en zijn binnenplaats zijn hier te vinden:

Trappenwijk: kronkelige steegjes, trappen & mooie huizen

Het Treppenviertel is een deel binnen het Hamburgse district Blankenese direct aan de Elbe. Het wordt gekenmerkt door kronkelende steegjes, mooie en grote huizen en veel trappen direct aan de Elbe-helling. Eenmaal boven heeft u een wijds uitzicht over de Elbe en kunt u foto’s nemen tussen de huizen en hellingen.

4.7 / 5.0 (1.993 beoordelingen op Google)

 • Gevestigd in: Blankenese, Hamburg

U kunt het trappenhuis district hier vinden:

Havengebied: Schuin gebouw aan de oever van de Elbe

Dit kantoorgebouw van zes verdiepingen aan de oever van de Elbe is een van de meest ongewone gebouwen in Hamburg: het bouwwerk, dat van oost naar west is gekanteld en de geometrische vorm van een parallellogram aanneemt, steekt als de boeg van een schip 40 m vrij uit in de Elbe. Een trap leidt naar het voor het publiek toegankelijke uitkijkplatform op de 6e verdieping, dat een adembenemend uitzicht biedt over de Elbe en Hamburg.

4.7 / 5.0 (100 beoordelingen op Google)

 • Adres: Van-der-Smissen-Straße 9, 22767 Hamburg
 • 24 uur geopend
 • Toegang: gratis

Het schuine kantoorgebouw staat hier:

Isemarkt: de mooiste weekmarkt van Duitsland

De Isemarkt is een wekelijkse markt die twee keer per week plaatsvindt onder de spoorlijn van de metrolijn U3 in de wijken Eppendorf / Hoheluft. De markt is een van de grootste en mooiste weekmarkten van Duitsland met een verscheidenheid aan klassieke marktartikelen en is perfect als foto-achtergrond met een doorlopend beschermend dak, dankzij het verhoogde spoorwegviaduct.

4.7 / 5.0 (369 beoordelingen op Google)

 • Adres: Isestraße 69, 20149 Hamburg
 • Openingstijden: Dins & Vr van 8:30-14:00

U kunt de Isemarkt hier vinden:

Universiteit HafenCity: Lichtspelen

De laatste coole fotoplek is in het metrostation van de nieuwe U4 spoorlijn. Dat klopt, in een treinstation! Dit nieuwe station werd geopend in 2012 en ziet er ultra futuristisch uit. Zogenaamde “lichtcontainers” hangen aan het hoge plafond en dompelen het station regelmatig in nieuwe kleuren en creëren verschillende sferen. Ook is er elk uur op het hele uur een indrukwekkende licht- en geluidsshow te zien.

4.8 / 5.0 (140 beoordelingen op Google)

 • Adres: Überseeallee, HafenCity 20457 Hamburg

Hier bevindt zich het esthetische station:

Esthetische Selfies in Hamburg

De havenmetropool aan de Elbe is heel anders dan de andere typische grote steden in Duitsland. Hamburg wordt gekenmerkt door Scandinavische invloeden, water en Hanze. Dit wordt ook weerspiegeld in de gebouwen en architectuur, de esthetiek van het stadhuis van Hamburg is onmiskenbaar en de vele grachten van de Speicherstadt zien er ook geweldig uit op foto’s! Dus als je een model in Hamburg bent, zorg er dan voor dat je de essentie van Hamburg vastlegt in je foto’s en neem een paar nieuwe Instagram selfies op de typische hotspots van de Hanzestad.