Modellenscouting onthuld: De 4 geheimen van modellenbureaus

Modellenscouting – Elke dag gaat er veel tijd en energie zitten in het scouten bij een modellenbureau. Heb je je afgevraagd waar en hoe we onze modellen scouten? Hier zijn 4 feiten over modellenscouting voor onze klanten. Ook jij kunt model worden vanuit huis! Stuur twee eenvoudige portretfoto’s in met je mobiele telefoon via ons aanvraagformulier.

Castings, Instagram & straatscouting

Onze toewijding aan modellenscouting gaat veel verder dan het beoordelen van sollicitaties en het organiseren van castings. We zijn voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om aanstormend talent te ontdekken. Dit zijn onze meest beproefde scoutingmethoden:

  1. Elke ochtend doorzoeken we tot 100 modelaanvragen, wat neerkomt op meer dan 300 foto’s, namen, personen en afmetingen
  2. Elk jaar organiseren we verschillende castings in Berlijn, Hamburg, Keulen, Düsseldorf, München en zelfs Londen. Hierdoor kunnen we mensen bereiken die nooit online zouden hebben gesolliciteerd.
  3. We houden onze ogen ook open op Instagram en TikTok
  4. Sommige dagen gaan we zelfs op stap in het centrum van de stad, altijd vergezeld van veel cappuccino en genoeg tijd

Social media platforms zoals Instagram en TikTok zijn voor ons niet alleen trends, maar ook schatkisten vol potentieel. We zwerven ook door de drukke straten van stadscentra, altijd op zoek naar unieke gezichten die ons bureau kunnen verrijken. Bij elke stap in dit spannende proces streven we ernaar om niet alleen te voldoen aan esthetische criteria, maar ook om de unieke persoonlijkheid en uitstraling van elk potentieel model vast te leggen. Op deze manier garanderen we dat elke ontdekking een aanwinst is voor de veelzijdige wereld van de mode.

Modelcasting tour in Duitsland

Elk jaar organiseren we verschillende castings in Duitse steden. We reizen ook één keer per jaar naar Londen, Parijs en Milaan en casten daar. Op ons YouTube-kanaal krijg je een kijkje achter de schermen bij onze castings.