Gosee! Interview bij het modellenbureau – procedure en tips

Interview bij het modellenbureau (casting) – Je hebt het gehaald, je hebt de juiste modelmaten en je bent uitgenodigd voor een interview bij het modellenbureau? Geweldig. Nu is het tijd om een goede eerste indruk te maken! Ontdek hier hoe u zich het best kunt voorbereiden op uw eerste ontmoeting.

Hoe bereid je je voor op het interview?

Het belangrijkste is om kalm te blijven. Modellenbureaus hebben de reputatie erg “koel” te zijn, maar in feite verloopt de samenwerking heel harmonieus. De eerste ontmoeting is bedoeld om het agentschap u te leren kennen en u om het modellenbureau te leren kennen. Dat betekent dat er foto’s van u worden genomen, zogenaamde polaroids. Je metingen worden gedaan en je krijgt inzicht in de strategie van het modellenbureau. Natuurlijk zullen u ook een paar vragen worden gesteld.

Je bent al een heel eind gekomen! Aanvragers en selectie

Uw grote voordeel: u hebt de uitnodiging voor het agentschap al binnen! Wist je dat elke dag 50-100 modellen solliciteren bij grote bureaus? Dat zijn 1.500 tot 3.000 modellen per maand. Misschien worden er 5-10 modellen uitgenodigd. Ziet u, u behoort al tot de 0,1% die het verder heeft geschopt. Gefeliciteerd!

Interview, metingen, foto’s en introductievideo

U dient alleen lachende, eenvoudige kleding mee te brengen (gipskledij: zwarte broek, wit hemd/topje, eenvoudig ondergoed eronder, geen make-up, geen styling). Verder moet je een gevarieerde selectie van je foto’s samenstellen en je boek of een USB-stick met je foto’s meenemen naar de auditie.

Het interview duurt 5 tot 30 minuten, afhankelijk van de casting. Hoe langer je met de boekers praat, hoe beter. Omdat hun tijd kort is en ze goed afwegen hoeveel tijd ze moeten investeren om elkaar te leren kennen.

Na kennismaking maken zij een video van u waarin u zich voorstelt, met vermelding van uw bureau, uw naam en uw maten. Je loopt een beetje catwalk en poseert wat. De introductievideo is ongeveer 20 seconden lang en is voor de latere teamvergadering maar ook de basis voor e-castings voor latere opdrachten.

 1. Duur van de opgieting: 5 tot 30 minuten
 2. Gewone kleren, geen make-up / styling
 3. Elkaar leren kennen, agentschap en model
 4. Doe metingen, maak Polaroids
 5. Kleine catwalk, introductievideo
 6. Team vergadering
 7. Beslissing via e-mail of telefoon

Meer casting tips!

Verschijning bij het agentschap: het interview

Wat moet je weten als het op modellenwerk aankomt? Hier zijn de belangrijkste kwaliteiten voor modellen.

Je wilt een model zijn! Verschijning bij het agentschap

De eerste indruk telt en niets ontsnapt aan het oog van een getrainde boeker. Doe jezelf een plezier en ga de dag voor je gesprek op tijd naar bed, want voldoende slaap zal je helpen om je in topvorm te presenteren. U moet er ook verzorgd en natuurlijk uitzien, alleen lichte make-up opdoen en uzelf presenteren in een eenvoudige, nauwsluitende outfit, vergelijkbaar met de polaroids. Een ander criterium voor een succesvolle verschijning.

Wees in een goede bui!

Een goed charisma is het halve werk, want de boeker ziet jou met dezelfde ogen als een potentiële klant. Als je slechte manieren hebt en onvriendelijk overkomt of niet gemotiveerd bent, straalt dat af op het agentschap. Een boeker zal je alleen in de agentschapsportefeuille opnemen als hij je met een gerust geweten naar een klant kan sturen.

Flexibiliteit is het toverwoord voor beginnende modellen

Voor een modellenbureau is je motivatie een doorslaggevend criterium. Wees van tevoren duidelijk over het volgende: Wil je fulltime model worden of is modelbouw meer een hobby of een bijverdienste voor je? Grote agentschappen zullen alleen met je werken als je flexibel bent qua tijd en als modellenwerk een prioriteit voor je is. Er is niets onaangenamer voor een agentschap dan een model dat geen tijd heeft om naar castings te gaan of jobs te aanvaarden. U moet ook nadenken over wat uw precieze motivatie is om modellen te maken. Denk na:

 • Waarom wil je modellenwerk doen?
 • Wil je echt model staan (werken) of “alleen” op een cover?
 • Wat is voor jou belangrijk voor je toekomst?
 • Heb je tijd / neem je de tijd – vooral nadat je klaar bent met school? (geen werk en reizen, geen vrije tijd en je studie moet wachten als je in het buitenland als model wilt werken ).

Waarom zoveel vragen? Vanaf het moment dat je actief besluit model te worden, ben je ook een jonge ondernemer. Je hebt verantwoordelijkheden en plichten. De laatste realiteitscheck!

Overtuig de boekers van het modellenbureau van uw motivatie, uw ervaring, uw tijdflexibiliteit en in het algemeen van uw voordelen.

Casting bij het modellenbureau: de procedure

Afhankelijk van de situatie, zul je je gesprek hebben met één of twee modelagenten. Zij staan rechtstreeks in contact met de klant en weten precies waar uw vaste klanten naar op zoek zijn in nieuwe reclamecampagnes. Deze persoon zal waarschijnlijk ook uw contactpersoon zijn bij het agentschap, wat betekent dat u veel zult samenwerken. Probeer daarom direct eerlijk en natuurlijk te zijn. Na de begroeting stelt u zich voor, stelt u uw ervaring, uw motivatie en uw voorkeuren voor. Als je al een modellenportfolio hebt, zal de boeker je fotomateriaal bekijken en je vaak directe, zij het korte, feedback geven. In de meeste gevallen zal de modelagent je ook vragen om kort je vaardigheden te demonstreren. Dat betekent dat hij wil dat je een korte catwalk doet, met korte poses en looks.

De procedure van het interview bij een modellenbureau varieert naargelang het bureau. In principe stel je jezelf in het begin voor, presenteer je je ervaring, je motivatie en je voorkeuren. De boeker bekijkt je fotomateriaal en geeft je vaak directe, korte feedback. Afhankelijk van de interesse van de boeker in jou als model, worden je maten genomen, korte Polaroid foto’s of introductie video’s gemaakt.

Misschien moet u zich kort in het Engels voorstellen, zodat de boeker direct kan zien of hij u voor internationale klanten kan aanbevelen. Ten slotte kan een boeker je vragen om je vaardigheden kort te demonstreren, d.w.z. ze kunnen een korte pose of catwalk run van je willen zien.

Tips voor uw eerste worp

Modellengoeroe Lutz Marquardt heeft een paar tips voor je eerste casting!

Catwalk – tips en procedure

Een tip voor je eerste wandeling in een agentschap. Je wandeling bestaat uit vijf elementen:

 1. Rennen – Terwijl je naar de modelagent rent, concentreer je je op een punt achter hem of haar op de muur. Je blik blijft daar.
 2. Laatste meter – In de laatste stappen (afhankelijk van de lengte van de kamer) gaat je blik naar de modelagent
 3. Poseren – Sta stil, geniet van het moment! Graaf 21…. 22… 23… alleen dan ga je terug. Bij een modeshow is dit het hoogtepunt voor ontwerpers en media. Fotografen kunnen hun
 4. Foto’s van de kledingstukken – Opdat de fotografen voldoende foto’s zouden kunnen nemen, moet u stilstaan, poseren, blikken uitwisselen. Voor een kleine “vangst” kun je knipogen of lachen net voor de bocht.
 5. Draai. Draai je lichaam eerst. Je blik blijft even op de boeker gericht. Dan beweeg je je hoofd en kijk je.
 6. Terugkeren – Je richt je weer op een punt in de kamer en loopt er recht op af. Uw blik blijft op een hoogte van ongeveer twee meter, zodat uw hoofd en lichaam mooi gestrekt blijven.

Afhankelijk van de interesse van de boeker in jou als model, worden je maten genomen, korte Polaroid foto’s of introductie video’s gemaakt. Ook de introductievideo volgt een vrij vaste procedure. Misschien moet u zich kort in het Engels voorstellen, zodat de boeker direct kan zien of hij u voor internationale klanten kan aanbevelen. Meestal staat de boeker voor je met een kleine camera of tablet. De video moet je zo natuurlijk mogelijk vastleggen en is in één take gemaakt.

Veel nieuwe gezichten weten nog niet wat het verschil is tussen een modeshow en een showroom. Toch worden deze twee belangrijke elementen in het leven van modellen vaak geboekt. Model goeroe Lutz Marquardt laat de verschillen zien op Youtube!

Inleidende video – tips en procedure

 1. Introductie – Hallo, mijn naam is Elena, ik ben 17 jaar oud en ik ben 179 cm lang.
  Portret – Voor Polaroids, film eerst een portret, neem dan je haar naar achteren in een vlecht, draai in profiel (links) en draai opnieuw in de andere richting (rechts).
 2. Volledig lichaam – Dezelfde procedure als bij het portret, behalve dat je ook je achterkant laat zien. Voor elke stap, laat je eerst je haar los, hou het dan samen. In de volgorde: Vooraanzicht, draai naar de zijkant, achteraanzicht, draai naar de zijkant, vooraanzicht.
 3. Lopen. De boeker zal een stukje teruggaan, dan doe je een korte wandeling. Zoals eerder beschreven, maar met een ander einde. Je loopt naar de camera maar niet terug, in plaats daarvan poseer je voor de camera en toont gezichtsuitdrukkingen. Na ongeveer vijf seconden poseren, zeg je gedag.

Polaroids en video’s? Modellengoeroe Lutz Marquardt geeft een paar praktische tips

Lutz Marquardt is al meer dan twintig jaar op pad als mannelijk model. Hij is in het buitenland geweest, heeft zijn eigen band en een kleine familie. Op Youtube geeft hij als modelgoeroe altijd goede tips uit het dagelijkse modellenleven.

Toelating tot het modellenbureau

Het langverwachte telefoontje en de aanvaarding bij het modellenbureau: nu is het tijd om te wachten! Het proces is nooit hetzelfde, sommige modellen overtuigen de boeker zo erg dat ze de optie van het modelcontract direct in het interview krijgen. Andere modellen willen graag vooraf in het team besproken worden of nog eens in het boek kijken. In ieder geval, als het agentschap geïnteresseerd is, gaat de opname heel snel. Meestal kom je er meteen achter of het werkt of binnen twee of drie dagen. In de regel zal het boekersteam afscheid van u nemen met de woorden “Hartelijk dank voor uw bezoek. We nemen contact met u op als u geïnteresseerd bent.” En dat kan soms een tijdje duren.

Als je na twee weken nog niets hebt gehoord, word je waarschijnlijk niet aangenomen. Natuurlijk, u mag het gerust vragen om zeker te zijn. Daarna moet u echter geen e-mails meer schrijven of telefoontjes meer plegen, want u wilt het agentschap niet op de zenuwen werken en als zij geïnteresseerd zijn, zullen zij contact met u opnemen.

Wat doen modellenbureaus?

We leggen een beetje uit wat modellenmanagement en modellenbureaus doen. Het gaat niet alleen om plaatsing, maar ook om een stevig netwerk, contacten in binnen- en buitenland en kansen voor je toekomst als model. Lutz Marquardt geeft een paar inzichten in zijn nieuwe Model Guru video op YouTube:

Heb je nog geen modellenbureau gevonden?

Eerst en vooral moet je jezelf informeren over het agentschap op het internet (zoekmachine, Instagram of YouTube) en een gerenommeerd modellenbureau vinden. Op het web moet u de belangrijkste punten over het agentschap onthouden, zoals locaties, team van het agentschap en klanten- en modellenportefeuille. Of solliciteer direct bij ons bij CM Models! Hier vind je alles wat je moet weten voor de sollicitatie en de baan als model: Word model.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie