Model worden – modellenwerk tussen school, studie, vrienden en familie

Modellenwerk tussen school, studie, vrienden en familie – Als je een regelmatige lezer bent van onze modellenblog, ben je misschien net begonnen en denk je erover om model te worden. Als model zit je altijd klem tussen je modellencarrière en je school of studie. Velen stellen zich ook de vraag, “zal ik voor altijd model blijven”? Stel je voor hoe je volgende jaren eruit zullen zien als de modellenjob voor jou werkt. U zult het hele jaar door veel reizen en onderweg zijn. Je zult je vrienden en familie minder zien. Je zult veel nieuwe mensen ontmoeten. Je zult minder van je huis zien. Maar je zult nieuwe landen en culturen leren kennen tijdens je modellenwerk in het buitenland.

Het belangrijkste is dat je je niet alleen op jezelf concentreert: Vrienden, familie en je sociale omgeving zijn belangrijk. Als je echt model wilt worden, moet je eerst in alle rust je school afmaken en je in die tijd goed voorbereiden, proefopnamen maken, je eerste baantjes krijgen en goede cijfers halen.

Na school: studie of internationale carrière?

Hier scheiden zich de paden voor modellen op de nationale en internationale markt. Als je als model vooral op de nationale markt wilt werken, is het zinvol om parallel aan het modellenwerk iets voor jezelf te doen. Veel mensen beginnen hun studie en doen tegelijkertijd hun bachelor- of masterdiploma. Op die manier bent u ook gedekt voor het geval dat, voor de toekomst in ieder geval en ook altijd voor als er iets misgaat in uw modellencarrière, bijvoorbeeld door een ongeval. Zo triest als het is.

Je kunt altijd tegelijkertijd iets doen voor je academische opleiding. Aangezien je de kans hebt, moet je je op beide doelen richten, zodat je niet verdwaalt in een droom alleen. Er zijn verschillende situaties waarin modellen afhaken of uitvallen. Vaak weet niemand wat de jaren zullen brengen. Sommigen veranderen van loopbaan omdat ze “meer” willen dan alleen maar een “mannequin” zijn. Veel modellen proberen later te acteren of stappen over naar de media-industrie. Om de overgang voor u te doen slagen, mag u een academische of beroepsopleiding op uw weg niet veronachtzamen.

Een internationale carrière en studies combineren

Als je als model de internationale weg op wilt, moet je samen met je agentschap en je ouders overwegen of het de moeite waard is om je een paar jaar alleen op je carrière te richten. Want als je het maakt in de internationale business, zullen de deuren al op jonge leeftijd voor je opengaan. De vergoedingen zijn veel hoger omdat de media later internationaal en niet alleen nationaal worden verspreid. Maar daarvoor moet je absolute aandacht hebben en flexibel met je tijd omgaan. De beste manier om dat te doen is om een jaar of twee te nemen en je volledig op je internationale modellencarrière te richten. De schoonheid van modellenwerk. Als je wilt, kun je op elk moment stoppen. Als je dat doet, leef je de droom van velen.

Het belangrijkste voor mij als modelagent is: praat altijd met je familie, vrienden en wees ijverig op school. Daarna kunt u zelf beslissen.

Familie en vrienden moeten worden meegewogen in uw beslissing.

Voor nieuwe, jonge modellen is het vooral belangrijk om met hun familie te praten. Nog voor je aan je modellendroom begint en bij modellenbureaus solliciteert, moet je vrijuit praten met je ouders of voogden. Als model heb je al snel veel verantwoordelijkheid met fotoshoots, grote producties en campagnes. Wederzijds vertrouwen is een absolute vereiste voor modellen. Je ouders of voogden willen je beschermen en hebben waardevolle levenservaring die jij nog moet opdoen.

Als modellen is het altijd belangrijk dat u steun krijgt van uw sociale omgeving. Van je familie en van je vrienden. Beide zijn belangrijke pijlers die je helpen, of je nu succes hebt of niet, om altijd een thuis te vinden. Mensen waar je honderd procent op kunt vertrouwen. Als je vroeg genoeg over je wensen en doelen praat, zul je altijd een manier vinden om goede cijfers en modellenwerk te combineren, zelfs tijdens je schooljaren. Ik heb veel modellen begeleid die twee of drie jaar voor hun schooltijd aan hun eerste proeven en banen begonnen. Tegen de tijd dat ze klaar zijn met school, zijn deze modellen al zeer professioneel en ervaren. Dus als u als model vroeg genoeg met uw sociale omgeving praat, kunnen zij zich daaraan aanpassen en samen met u de beste weg vinden.

Studenten moeten er ook voor zorgen dat zij goede cijfers schrijven, nog voordat hun carrière begint.

Vooral in goede agentschappen wordt erop toegezien dat de schoolprestaties niet te lijden hebben onder de nieuwe baan. School komt altijd op de eerste plaats! Het is uiterst belangrijk voor elke modellenagent om aandacht te besteden aan het welzijn van jonge modellen. Goede cijfers halen op school en goed presteren is je eerste doel als model. Nog een tip: goede cijfers maken het ook makkelijker om vrijstelling van school te krijgen.

Vind uw perfecte modellenbureau – Samenvatting

Erken gerenommeerde modellenbureaus:

  • Gerenommeerde klanten (bijvoorbeeld bekende merken door reclame)
  • Serieuze modellen (uiterlijk, afmetingen)
  • Vaste toelatingscriteria
  • Serieuze website
  • Transparantie over het team van het agentschap (bijvoorbeeld via de website)

Agentschap is niet achtenswaardig als:

  • Geen/niet-transparante website (geen vermelding van het hoofdkantoor of het team van het agentschap)
  • Eenvoudige toelating tot agentschap zonder voorafgaande vereisten en interview
  • Geen samenwerking met serieuze cliënten
  • Toegangsprijzen zijn vereist

Meer informatie over modeltoepassingen vindt u in dit artikel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie