Modelbouw in München! Chique en spruiten

Om als succesvol model in München aan de slag te kunnen, moet je natuurlijk meer weten dan alleen hoe je er goed uit moet zien! Bij de job van een model gaat het er niet alleen om er onberispelijk uit te zien en er goed verzorgd uit te zien, van de punten van je haar tot je voeten. De baan vereist ook een talent voor improvisatie, acteren en elegantie. Natuurlijk zijn er nog veel meer factoren voor succesvolle modellen in München, maar dit zijn de absolute basics.

Wat telt is je charisma.

Model worden in München: Charisma en vereisten zoals metingen

Veel modellen zijn aangetrokken tot München. De Beierse metropool staat in Duitsland en de rest van de wereld bekend om zijn kwaliteitsbewustzijn. Of het nu de edele modeboetieks in de Leopold Straße zijn of de beroemde autofabrikanten die de reputatie van de stad de wereld in hebben geholpen. Net zoals er talrijke internationale merken in München zijn, zijn er natuurlijk ook veel reclamebureaus, PR en marketing in München. Al deze gebieden hebben behoefte aan getalenteerde modellen die weten hoe zij een product op een visueel aantrekkelijke manier kunnen verkopen om reclame en producten in scène te zetten.

Een deel van model zijn is dus verschillende talenten hebben, ze trainen en ze ontwikkelen!

Als je ambitieus bent, kun je het ook maken op internationale producties, zoals hier met Korlan en Karen voor FOREO Beauty:

Sollicitaties, proefopnamen, castings, banen: Modellen in München

De klassieke manier om een modellencarrière te beginnen is door te solliciteren bij een modellenbureau. Modellenbureaus helpen je niet alleen aan de juiste banen en contacten, maar ondersteunen je ook in je carrière en op je pad. De meeste modellen beginnen met proefshoots, geregeld door hun agentschappen met gerenommeerde fotografen. Hier kun je jezelf voor de eerste keer bewijzen als model! Het hangt af van je pose, maar ook van je gezichtsuitdrukkingen.

Je kunt laten zien hoe veranderlijk je bent en hoe veelzijdig je kunt zijn. Maar je kunt ook bewijzen dat je gemotiveerd en ambitieus bent op de set van de fotoshoot.

Wanneer is het de moeite waard om te modelleren?

Heb ik een professionele fotoshoot nodig voor mijn sollicitatie bij het agentschap?

Veel mensen vragen ons of je een kant-en-klare opnameset nodig hebt voor je eerste sollicitatie bij een modellenbureau? Het antwoord is “nee”. Om bij een van de grote en gerenommeerde modellenbureaus te solliciteren, heb je geen dure set van een fotograaf nodig.

Alles wat je nodig hebt zijn simpele Polaroids. Als u de term Polaroid hoort, moet u niet denken aan de klassieke foto’s, maar aan foto’s waarop u zo natuurlijk mogelijk staat afgebeeld. Veel castingbureaus en opdrachtgevers baseren hun beslissingen bij het boeken van modellen voor commercials en shoots op deze natuurlijke foto’s. Je solliciteert dan bij het agentschap met de natuurlijke foto’s. U hoeft de foto’s niet af te drukken, de meeste bureaus geven tegenwoordig toch de voorkeur aan sollicitaties die online worden verstuurd. Natuurlijkheid is altijd erg belangrijk voor jou als model, zelfs in het begin.

Naast je foto’s, heb je alleen je maten en contactgegevens nodig. Deze paar stukjes informatie zijn voldoende voor modellenbureaus om een eerste indruk van u te krijgen. Vooral de modelscouts in een agentschap zijn zeer getraind met hun oog en kunnen snel inschatten of je het ver kunt schoppen als model voor de betreffende klantenkring of niet.

Afwijzingen mogen je nooit afschrikken! Het maakt niet uit of agentschap, casting of baan

De meeste modellen hebben al afwijzingen ontvangen van modellenbureaus. Het gaat niet altijd specifiek over jou of je uiterlijk.

Vaak bestaat uw type al in het agentschap of twee of drie andere nieuwe gezichten die ook veel tijd nodig hebben om op te bouwen. Dus als je je bij wijze van spreken op het verkeerde moment aanmeldt, word je misschien niet aanvaard, ook al zou je perfect zijn.

Modellenbureaus ontvangen honderden sollicitaties per dag, dus een individuele en persoonlijke afwijzing is vaak niet mogelijk. Als model mag een afwijzing, van wie die ook komt, je nooit naar beneden halen. Afwijzingen horen er nu eenmaal bij en zullen ook later, wanneer je als model werkt, deel uitmaken van je dagelijks leven. Dit is een belofte. Denk maar aan de verschillende aanvragen van cliënten die verschillende agentschappen tegelijk vragen, die elk verschillende van hun modellen voorstellen. De klant heeft uiteindelijk twintig, dertig, veertig verschillende opties. Als je eenmaal een baan hebt, kan het vaak een paar verzoeken kosten.

Wedstrijd bij Model Castings in München

Zelfs als je later naar je eerste modelcastings gaat, zul je zien dat de concurrentie ook in München erg groot is! Vooral in metropolen als München, Hamburg, Berlijn en Keulen zijn veel modellen thuis. Omdat veel van de modellen studeren aan de zijkant. Daarom proberen zij carrière en studie optimaal te combineren en verhuizen zij rechtstreeks naar de grote steden. Hier zijn er niet alleen mogelijkheden om uit te gaan, zoals op veel plaatsen in München. In de Duitse metropolen heb je ook de beste banen en de beste klanten! Concurrerende situaties zullen altijd deel uitmaken van je werk als model. Er is geen weg omheen. Hoe beter je ermee omgaat, hoe sneller je je glimlach terug hebt.

Modelleren voor grote reclamecampagnes en banen

Op een gegeven moment zult u genoeg ervaring hebben opgedaan en niet alleen in kleine showrooms en fotoshoots uw mannetje kunnen staan. Je kunt je talent ook gebruiken om grotere campagnes en banen in München te krijgen. Vooral München is niet alleen de thuishaven van veel reclamebureaus en productiebedrijven. München heeft nog een groot voordeel voor modellen: veel van de tijdschriften en redactiekantoren zijn hier gevestigd. Als model is het natuurlijk een van de belangrijkste doelen om op een bepaald moment zelf in de bladen te staan. Hoewel we vandaag allemaal in de digitale wereld leven, hebben tijdschriften nog steeds een grote charme voor veel modellen en voor veel agentschappen. Ook de impact op derden is groot wanneer je tijdschriftfotospreads in je modellenportfolio hebt. Fotospreads in tijdschriften kunnen je portfolio als model alleen maar verbeteren.

Wanneer u voldoende ervaring en goede fotoseries hebt opgedaan, zal uw agentschap zich meer en meer kandidaat stellen voor complexere en veeleisendere opdrachten. Hier hoef je niet alleen maar een voorselectie door foto’s te maken of dertig seconden in een kleine gosee te overtuigen. Hier worden grote e-castings gepland door agentschappen en worden modellen uit heel Europa gevraagd. Voor e-castings moet je een korte video van jezelf maken. In de inleidende video noem je, bijvoorbeeld:

  1. Uw naam
  2. Uw agentschap
  3. Uw metingen
  4. Uw hobby’s (alleen belangrijke: bv. veel talen, muziek, sport [nuttig voor casting directors])

Daarnaast is er meestal een tweede scène waarin je bijvoorbeeld bepaalde scènes uit de eindcommercial moet naspelen. Het gaat niet alleen om het voordragen van teksten en het foutloos reproduceren ervan, maar ook om emoties en gevoelens! Een fout die je als model moet beheersen en perfect spelen. De video’s zijn vaak maar een paar seconden lang, maximaal een minuut. Ook bij e-castings kom je terug bij de grote competitie wanneer je het opneemt tegen professionals uit heel Duitsland en Europa.

De grote reclamecampagnes voor autofabrikanten en reclamebedrijven: Dagtarieven en gebruiksrechten

Uiteindelijk heb je je perfecte modellenboek, een goed agentschap dat in me gelooft en je zult veel ervaring hebben opgedaan.

Nu kom je bij de echt interessante banen, met dagsalarissen die zo hoog zijn dat velen er meer dan een maand voor moeten werken. Daarom zijn deze grote campagnes het absolute doelwit van Duitse modellen. Hoewel uw dagprijs vaak niet veel verschilt van die van de anderen, zijn de gebruiksrechten veel hoger.

Buyouts zijn een van de doorslaggevende criteria, ook voor u als model in München. Modellenbureaus zijn er om ervoor te zorgen dat je eerlijk betaald wordt. Zij zullen er dan ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat u dienovereenkomstig wordt betaald voor uw prestaties en voor het feit dat uw gezicht voor een bepaald merk staat. Gebruiksrechten zijn niet alleen beperkt tot de media. Gebruiksrechten worden ook afhankelijk gemaakt van de vraag hoe lang het foto- of videomateriaal wordt gebruikt of in welke landen de media worden gebruikt. Afhankelijk van hoe hoog het bereik is en hoe lang de foto’s worden gebruikt, worden de gebruiksrechten door uw modellenbureau berekend. Op deze manier verdien je meer geld als model. Lees hier meer: Hoeveel verdient een model?

In de shoots heb je natuurlijk meer dan alleen de “simpele taak om er goed uit te zien”! Je moet absoluut overtuigend zijn als model. Je moet mensen inspireren in slechts een paar seconden! Er zijn maar weinig mensen die dat kunnen en daarom zijn goede modellen zo populair bij reclamebureaus en merken. Zij vertrouwen op het professionele werk en het hoge ervaringsniveau van de modellen. Alleen dan kunnen producties en productieteams nauwkeurig plannen en geen tijd verliezen door onprofessioneel gedrag van minder geëngageerde modellen.

Aanbevelingen: Adressen en tips

Korte trip naar München – Van een modelbaan en een paar uurtjes in de stad tot een langere vakantie in de hoofdstad van de deelstaat: München is een reis waard. Om uw volgende reis naar München nog beter te maken, hebben wij een aantal goede adressen en aanbevelingen voor u verzameld. Zo vindt u snel en gemakkelijk een heerlijk ontbijt, de beste latte macchiato van de stad en natuurlijk shoppingtips!

Wil je model worden in München? Solliciteer nu bij CM!

Als u geïnteresseerd bent om uw hand te proberen als model in een van de grotere agentschappen, solliciteer dan nu bij ons! Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe gezichten in München voor fotoshoots, castings en campagnes. We doen ons best, helpen je met je opbouw, je hele fotoportfolio en geven je af en toe waardevolle coaching in ons agentschap.

Meer over het onderwerp “Modelleren in München”? Lees boeiende artikelen over dit onderwerp in onze modelblog: