Modellenbureau Berlijn: Aanmelden, Vereisten, Castings, Jobs + Tieners

Bent u op zoek naar een modellenbureau in Berlijn? En als je er een gevonden hebt, hoe kun je dan het beste solliciteren? Castings, fotoshoots, reizen naar het buitenland: zo moet je solliciteren bij een modellenbureau in Berlijn!

Vereisten voor modellen in Berlijn

Allereerst moet u nadenken over de eisen van de modellen. Elk modellenbureau richt zich op een specifieke markt. Er zijn modellenbureaus die vooral in de mode werken, maar ook met high fashion. Hoe exclusiever de merken, hoe internationaler, hoe strenger de eisen van de klant. Deze high fashion bureaus werken ook vaak in het buitenland – zoals wij.

Dit roept al de eerste vraag op, zou je tijd hebben om te reizen? Een verblijf in het buitenland voor modellen duurt gewoonlijk 45 tot 60 dagen. Hier moet u niet alleen tijd hebben om te reizen, uw hoogte moet ook gericht zijn op de internationale markt. Dat betekent dat je als meisje/vrouw minstens 175 cm lang moet zijn, idealiter 178 cm tot 180 cm. Voor mannelijke modellen zijn deze metingen slechts 10 cm groter. Als u aan beide criteria voldoet, hebt u de perfecte kwalificaties voor een high fashion modellenbureau en nationale en internationale banen.

Wie niet aan deze criteria voldoet, moet maar eens gaan kijken bij mensenbureaus! Mensenbureaus zijn minder gericht op de internationale high fashion markt en werken meer in de reclame. In reclames is het minder relevant of de lichaamsmaten perfect passen bij de internationale maten, maar ook de verhoudingen rond heupen, taille en borst. De banen bij mensenbureaus zijn net zo veeleisend, van online winkels tot reclamespots. Voor Best Ager modellen, Tattoo modellen, enz. de perfecte keuze. Hier vind je goede mensen agentschappen.

Model worden op 14, 15, 16

Wanneer is de beste tijd om met modellenwerk te beginnen? Stop! Je school komt altijd op de eerste plaats! Goede cijfers halen is een heel belangrijke voorwaarde voor je hele leven. Op school gaat het om appels en peren, maar in je latere leven als model gaat het om euro’s en dollars. Daarom moet je je voorlopig volledig op school blijven concentreren. Waarom is dat? Tijdens de schoolperiode heb je maar weinig mogelijkheden om als model te werken, je kunt niet reizen, je kunt niet meerdere dagen van school wegblijven en er zijn altijd examens op komst. Dus als je besluit om op 14, 15 of 16-jarige leeftijd met modellenwerk te beginnen, moet je beslist veel geduld hebben. Je kunt pas echt beginnen met modellenwerk als je klaar bent met school in Berlijn. Dan kun je niet alleen in Berlijn werken, maar ook in Hamburg, München, Keulen, Frankfurt of in het buitenland en reizen naar geweldige steden als Parijs, Milaan en Londen. Als Berlijns model kun je ook veel verder gaan en naar New York en Tokio reizen. Maar eerst, begint alles heel klein.

Modellenbureau Berlijn: Men Models

Zijn er eigenlijk verschillen tussen vrouwelijke modellen en mannelijke modellen? Ja. Als u als modellenbureau in Berlijn met mannelijke modellen werkt, is er een verschil in de structuur van de modellenportefeuille. Veel fotografen zijn mannen en fotograferen liever vrouwen. Evenzo geven vrouwelijke fotografen meestal de voorkeur aan het fotograferen van mannen. Aangezien het aantal mannelijke fotografen groter is dan het aantal vrouwelijke fotografen, duurt het langer om een boek op te stellen dan voor vrouwen.

Nooit eerder gezien: Parijs, Milaan, Londen

Daarom is de sprong naar het buitenland ook voor een mannelijk model de moeite waard. Vooral als je helemaal nieuw bent op de markt. Als je tot nu toe alleen in Berlijn als model hebt gewerkt, kent natuurlijk niemand in Italië of Frankrijk je. Als jong aanstormend model uit Berlijn kun je dit effect, dat wij “nooit eerder gezien” noemen, perfect gebruiken om je carrière vooruit te helpen. Als je je eerste castings doet tijdens een modeweek, doe je waardevolle ervaring op en zie je voor het eerst hoeveel concurrentie er is en hoe sterk je concurrentie is. In Berlijn wonen 4 miljoen mensen, in de megametropolen vaak 10 miljoen, zoals in New York en Istanboel meer dan 15 miljoen of zoals in Tokio zelfs bijna 30 miljoen mensen. Niet alleen zijn er hier tien keer zoveel banen als in Berlijn, je hebt ook tien keer zoveel concurrentie. Daarom moet een Berlijns modellenbureau goed kijken in welke markt u als type past.

Modellenbureau Berlijn: Tieners

Als je nog vroeg wilt beginnen, zelfs als tiener, ben je van harte welkom in ons modellenbureau! Wij zijn altijd op zoek naar nieuw talent en zullen je steunen in je carrière. Van eersteklas fotografen tot eersteklas klanten en een familie-achtige ondersteuning. Voor het eerste gesprek en om elkaar te leren kennen, nodigen we altijd graag de ouders uit.

Dat je ouders van alles weten is een heel belangrijk punt! Als model ben je soms gestresseerd, vooral als je als tiener begint en nog in Berlijn of daarbuiten naar school gaat. Als er stressvolle tijden aanbreken, is het belangrijk dat je iemand achter de hand hebt om een en ander in goede banen te leiden. Soms is het enige wat nodig is een vriendelijk woord, “Je kunt het”!

Doe je eigen metingen: Meet heupen, taille en borst

Hier kunt u alle belangrijke punten op uw lichaam zien om uw eigen metingen te doen. Zorg ervoor dat u zo weinig mogelijk kleding draagt bij het meten en wees eerlijk tegen uzelf bij het meten! Meer informatie over de minimummaten en -verhoudingen voor modellen vindt u hier: Model metingen.

Het beste modellenbureau in Berlijn?

Er is nog geen officiële ranglijst van modellenbureaus in Berlijn. Maar we staan in de top tien in Duitsland! Wij zijn al drie keer verkozen tot een van de top 10 agentschappen in Duitsland, en dat terwijl ons agentschap pas 5 jaar bestaat – mega start! De laatste Top 10-aanbeveling kwam eind 2017 van het Duitse jongerenblad Bravo Girl! Om in de top 10 van modellenbureaus te staan is voor ons een ongelooflijke bevestiging van al het werk dat wij in onze modellen investeren. Omdat we meer zijn dan een modellenbureau, mediaproductie, influencer marketing, bij ons ben je een van de topadressen voor Duitsland, Europa en banen wereldwijd! Omdat wij ook zeer aanwezig zijn in het buitenland en werken met modellenbureaus over de hele wereld, van New York tot Hong Kong. Als u nu als model wilt solliciteren, stuur ons dan hier uw sollicitatie voor Berlijn.

Modellenbureau Berlijn: Kinderen

Veel mensen vragen ons om aanbevelingen voor kindermodellenbureaus. In ons modelbureau beginnen we pas op 15-jarige leeftijd, 14 op z’n vroegst. Maar vele anderen hebben plezier voor de camera die nog jonger zijn. Een lijst met goede aanbevelingen voor kinderen vindt u hier: Kinder Model Bureau Aanbevelingen.

Modellenbureau Berlijn-Mitte

Fashion Week. Soho. Geoorde fuut. We zijn er! Als je zin hebt om naar onze volgende model casting in Berlin-Mitte te komen, neem dan altijd een kijkje op onze blog! Je kunt ons ook volgen op Instagram of YouTube en daar de nieuwste castings zien. Als je niet wilt wachten op een live afspraak, kun je altijd online solliciteren bij ons modellenbureau in Berlin-Mitte.

Modellenbureau Berlijn: Jobs

Welke jobs kan je eigenlijk doen als model? De verscheidenheid is enorm! Meestal begin je je eerste jobs voor online winkels en in showrooms. Maar nu zijn er ook veel fotoshoots voor Instagram, bedrijven moeten één keer per dag posten, soms twee keer. Ze hebben voortdurend nieuw fotomateriaal nodig, vooral als je een jong model bent, want Instagram heeft een zeer jonge doelgroep. De meeste fotoshoots en opdrachten vinden direct in Berlijn plaats. Meestal zelfs direct in Berlin-Mitte, waar veel fotostudio’s zijn en natuurlijk ook veel mooie hoekjes en geweldige architectonische gebouwen. Vooral op het Museumeiland zijn er in de zomer zo veel mooie plekjes om buiten foto’s te maken. Na een paar maanden, als je wat meer ervaring hebt opgedaan als model, krijg je je eerste baantjes voor commercials. Reclames zijn veel veeleisender omdat je als model ook acteertalent moet hebben.

Wil je meer weten? Bekijk dan onze blog: Word een model.

Meer over modellenwerk & model worden