Amesh op de #MBFW2019

Eindelijk is het zover, de eerste show is gelopen en wij stonden vooraan voor u. Ontwerper Amesh Wijesekera uit Sri Lanka gaf het startschot voor een veelbelovende modeweek in het E-Werk in Berlijn. We waren verrukt en hebben de hoogtepunten voor u.

Wie is Amesh Wijesekera?

Amesh Wijesekera had zijn grote doorbraak als internationale modester in 2016, door de Graduate Fashion Week Londons International catwalkwedstrijd te winnen tijdens de London Fashion Week en de ogen van de wereld te vangen. De in Sri-Lanka geboren ontwerper. Schijnt door zijn unieke liefde voor textiel en kleur, die hij tot leven brengt met de hulp van getalenteerde kleermakers uit zijn thuisland. Handgemaakte batik vermengd met unieke digitale technologie zorgen voor een ongelooflijke blikvanger.

Amesh 2019

Amesh heeft ons weer versteld doen staan tijdens Fashion Week Berlin 2019. Zoals elk jaar, inspireren zijn outfits opnieuw. De mix van mannelijke en vrouwelijke outfits was opvallend. Mannen mochten ook een vleugje feminisme in de mode. Felroze topjes met bontelementen en bijpassende uitlopende broeken met oranje strepen is niet het eerste wat in je opkomt als je aan mannenmode denkt. Maar Amesh zorgt ervoor dat het toch goed en overtuigend overkomt. Een ander kernelement van Amesh’s mode is gebreide kleding. Steeds weer zien we combinaties van breigoed, bont en gekke prints die bijna iets van een ruimtegevoel overbrengen.

Stefanie Giesinger bij Amesh

Met een talent als Amesh zijn beroemdheden natuurlijk niet te missen. Internationaal topmodel Stefanie Giesinger zat ook deze keer weer op de eerste rij en toonde haar grote enthousiasme voor de unieke looks. De verbazing was van haar gezicht af te lezen, zoiets ziet ze ook niet elke dag. Vooral het laatste stukje overtuigde Stefanie en ons. Twee gouden outfits die samen liepen. 2 mannen, hand in hand met bloemen op de kleding genaaid voor een bijzonder vrouwelijk gevoel. Een outfit die acceptatie en tolerantie uitstraalt. We zijn benieuwd wat de Fashion Week nog meer voor ons in petto heeft.

Ameshs presenteert zijn herfst/wintercollecties op de Berlin Fashion Week 2019