Danny Reinke Fashion Week 2019- Van visserszoon tot modeontwerper

Danny Reinke komt uit een geslacht van vissers. Zijn vader en overgrootvader waren al vissers, maar in plaats van deze tradities voort te zetten, doorbrak hij de familietraditie en deed dat met succes. Vandaag is hij bekend als een internationale sterontwerper. Op MBFW waren we er ook live bij om ons te vergapen aan zijn herfst/wintercollectie.

De eerste ontwerper van de familie

Op 6-jarige leeftijd leerde hij van zijn vader hoe hij een naaimachine moest gebruiken. Dit was om de familietraditie van visser voort te zetten, maar Denny Reinke had andere plannen. Toen hij de mode ontdekte, waren zijn plannen duidelijk – hij wilde hoog mikken en mode creëren. In plaats van zijn tijd te investeren in een business school om handel te studeren, verhuisde hij naar Hannover om modeontwerp en dameskledij te leren.

Zijn eerste collectie

In zijn laatste collectie liet hij zich inspireren door het familiebedrijf, de visserij. Zijn vader stond aanvankelijk zeer sceptisch tegenover de plannen van zijn zoon, maar één blik op zijn werk veranderde hem van mening. Samen voltooiden ze een springer op touwen. De tule jurken in de collectie waren allesbehalve de typische jurk van een prinses, maar hadden een zeer moderne uitstraling, die hij ook nu nog aanhoudt. Uitgewerkte borduursels van kralen veranderden basics zoals longsleeves in een nude tint en zwarte bomberjacks in spectaculaire blikvangers, aangezien de motieven mythische wezens in donkere iriserende kleuren waren. Een vleugje grunge en gothic golft door de ontwerpen van “Tempting Beast”, zonder de dragers af te schilderen als marginale figuren van de samenleving. Deze mode is goed gedoseerde extravagantie en draagbaar zonder gewoon te zijn.

Danny Reinke op de modeweek Berlijn 2019

De herfst/winter 2019/2019-collectie staat in het teken van vrouwen, met tuleweeftechnieken als kernelement, die doen denken aan zijn vissersfamilie. De vrouw wordt getoond als een “goddelijk wezen”. Geïnspireerd door de #MeToo-beweging wint hij dit jaar ook alle modeliefhebbers voor zich op de Fashionweek 2019 in Berlijn. Een ander kenmerk van zijn herfst/wintercollectie dit jaar zijn blouses van zilverbrokaat en pastelkleurige tule. De blouses en broeken zijn ingewikkeld met de hand geborduurd met parels en koperen spelden. We vonden het geweldig om deze show live mee te maken.