Tokyo Fashion Week Data: Modeshow, ontwerpers, beurzen en evenementen

Tokyo Fashion Week – Andere mondiale modeweken zijn al lang een wetenschap. Elke stad heeft zijn eigen uniform, van kleurrijke printpatronen in New York tot tijdloze zwarte leren blazers in Parijs. Maar in Tokio bestaan die regels niet. Alle stijlgroepen schitteren. Of het nu gaat om een Rei Kawakubo geïnspireerde kraai of een pastelkleurig Lolita goth meisje, mensen in Tokio gaan vaak verder dan dat als het gaat om het tonen van hun individualiteit. Op de Tokyo Fashion Week is er voor elk wat wils.

Terug naar overzicht: Modeweken – Alle data.

Modeweek Tokio

Tokyo Fashion Week wordt georganiseerd door de Japan Fashion Week Organization (JFWO) en vindt twee keer per jaar plaats (lente/zomer en herfst/winter). De locaties voor de Fashion Week zijn twee plaatsen: Shibuya Hikarie en Omotesando Hills. Shibuya Hikarie en Omotesando Hills, evenals andere locaties in Tokio, tonen de nieuwste Japanse creaties die de aandacht trekken over de hele wereld.

In tegenstelling tot andere grote modeweken bestaat de Tokyo Fashion Week vaak uit kleinere labels die hun collecties presenteren. Extreme presentaties, zoals die van Chanel of Fendi, zijn niet het soort kunstshow in Tokio. Eerder rustige, intieme shows die de aanwezigen opgelucht laten ademhalen zijn Tokio’s ding. Er staat niet veel op het spel en niemand om indruk op te maken – het draait allemaal om de liefde voor creatie.

Kaart en stad in één oogopslag: Tokio

Hier krijg je een overzicht van Tokio:

Hier zijn de laatste data voor Tokyo Fashion Week!

Modeweek Tokio 2024

Modeweken in Tokio worden steeds populairder. De Fashion Week in Tokio wordt steeds populairder. Volgens Hiroshi Komoda, de directeur van de modeweek, is de Rakuten Fashion Week Tokio “een belangrijke stap in de richting van veilige, nieuwe en progressieve evenementen”. Hier vind je een overzicht van de data van de Fashion Week:

  • Herfst / Winter 2024/25 Fashion Week: data volgen nog
  • Lente / Zomer 2025 Fashion Week: Data volgen nog

Fashion Week wereldwijd: Alle data

Ken je het al? Fashion Week New York, Los Angeles, Parijs, Milaan, Londen & Berlijn? Ontwerpers, shows en beurzen, lees hier meer over de afzonderlijke Fashion Weeks wereldwijd: