Tokyo Fashion Week Data: Modeshow, ontwerpers, beurzen en evenementen

Tokyo Fashion Week – Andere wereldwijde modeweken zijn al lang tot een wetenschap verheven. Elke stad heeft zijn uniform, van kleurrijke printpatronen in New York tot tijdloze zwartleren blazers in Parijs. Maar in Tokyo, bestaan die regels niet. Alle stijlgroepen schitteren. Of het nu een op Rei Kawakubo geïnspireerde kraai is of een pastelkleurig Lolita goth meisje, de mensen in Tokio gaan vaak verder dan hun neus lang is als het erop aankomt hun individualiteit te tonen. Op de Tokyo Fashion Week, is er voor elk wat wils.

Terug naar overzicht: Fashion Weeks – Alle data.

Tokyo Fashion Week

De Tokyo Fashion Week wordt georganiseerd door de Japan Fashion Week Organization (JFWO) en vindt twee keer per jaar plaats (lente/zomer en herfst/winter). De locaties voor de modeweek zijn twee plaatsen: Shibuya Hikarie en Omotesando Hills. Shibuya Hikarie en Omotesando Hills, evenals andere locaties in Tokio, tonen de nieuwste Japanse creaties die over de hele wereld de aandacht trekken.

In tegenstelling tot andere grote modeweken, bestaat de Tokyo Fashion Week vaak uit kleinere labels die hun collecties presenteren. Extreme presentaties, zoals die van Chanel of Fendi, zijn niet Tokyo’s soort kunstshow. Eerder rustige, intieme shows die de aanwezigen een zucht van verlichting laten slaken, zijn Tokyo’s ding. Er staat niet veel op het spel en niemand hoeft te imponeren – het gaat allemaal om de liefde voor de schepping.

Kaart en stad in een oogopslag: Tokyo

Hier krijg je een overzicht van Tokio:

Hier zijn de laatste data voor de Tokyo Fashion Week!

Tokyo Fashion Week 2021

Modeweken in Tokio worden steeds populairder. Fashion Week Tokyo wordt steeds populairder. Volgens Hiroshi Komoda, de directeur van de modeweek, is de Rakuten Fashion Week Tokyo “een belangrijke stap in de richting van veilige, nieuwe en progressieve evenementen”. Hier vindt u een overzicht van de data van de Fashion Week:

  1. 16.3 – 21.3 Herfst/Wintercollectie 2021
  2. 18.10 – 20.10 Lente / Zomer collectie 2021
  3. 14.3 – 19.3 Herfst/Wintercollectie 2022
  4. 30,8 – 4,9 Voorjaar/Zomer collectie 2022

Fashion Week wereldwijd: Alle data

Weet je het al? Fashion Week New York, Los Angeles, Parijs, Milaan, Londen en Berlijn? Ontwerpers, shows en beurzen, lees hier meer over de afzonderlijke Fashion Weeks wereldwijd: