Berlijn Fashion Week Data: Modeshow, ontwerpers, beurzen en evenementen

Berlin Fashion Week – Modeweken vinden ook plaats in Duitsland. Culturen en verschillende stijlen ontmoeten elkaar in de Duitse hoofdstad. Berlijn is sinds 2007 de locatie voor de grote modeweek in Duitsland, waar modemerken als MarcCain of Allude hun nieuwe collecties presenteren. Natuurlijk zijn de shows en de omvang van de modeweek iets kleiner dan bijvoorbeeld in Parijs of Milaan.

Terug naar overzicht: Modeweken – Alle data.

Berlijn Modeweek

De Berlin Fashion Week vindt twee keer per jaar plaats. Met één week voor het nieuwe herfst/winterseizoen en één voor het lente/zomerseizoen wordt de hoofdstad goed bediend. Over de toekomst van de Berlin Fashion Week tast men momenteel echter in het duister – de modeweek verhuist voortaan naar Frankfurt en vindt daar vanaf de zomer van 2021 plaats. Er zal echter nog steeds een Berlijnse modeweek worden gehouden in september.

Kaart en stad in één oogopslag: Berlijn

Couture op de Kurfürstendamm, luxe designermode in het Kaufhaus des Westens en bizarre modetrends in de rest van Berlijn – de hoofdstad heeft veel te bieden op het gebied van diversiteit en mode. Er is altijd wel iets te beleven in de grootste stad van Duitsland, vooral tijdens de Fashion Week: catwalks, showrooms en after-show parties.

Hier krijg je een overzicht van de stad:

Hier zijn de huidige data voor de Berlin Fashion Week!

Berlijn Modeweek 2024

De Fashion Week vindt twee keer per jaar plaats in Berlijn. De mode voor het komende herfst/winterseizoen wordt in januari gepresenteerd en de collecties voor het volgende lente/zomerseizoen in september. Daarnaast vindt direct na de Berlin Fashion Week de About You Fashion Week plaats.

Herfst / Winter 2024/25 van 04 – 08 februari 2024

  • Lente / Zomer 2025 van 01 – 04 juli 2024

Vaste topontwerpers

Op de Fashion Week in Berlijn zijn er een paar ontwerpers die zo goed zijn als altijd, waaronder Marc Cain en Kilian Kerner.

Marc Kaïn

De collecties van Marc Cain hebben breisels van hoge kwaliteit in een breed scala aan variaties, opvallende kleuren en ongewone patronen als een consistent thema. Het merk zet nieuwe standaarden in de mode-industrie met innovatieve 3D-breitechnieken die naadloos breien mogelijk maken.

Kilian Kerner

Ontwerper Kilian Kerner wordt gekenmerkt door vloeiende stoffen in slanke silhouetten, broeken met een laag kruis, asymmetrie en creatieve mixen van materialen.

Fashion Week wereldwijd: Alle data

Ken je het al? Fashion Week New York, Los Angeles, Parijs, Milaan & Londen? Ontwerpers, shows en beurzen, lees hier meer over de afzonderlijke Fashion Weeks wereldwijd: