Berlin Fashion Week Data: Modeshow, ontwerpers, beurzen en evenementen

Berlin Fashion Week – Ook in Duitsland vinden modeweken plaats. Culturen en verschillende stijlen ontmoeten elkaar in de Duitse hoofdstad. Berlijn is sinds 2007 de locatie voor de grote modeweek in Duitsland, waar modemerken als MarcCain of Allude hun nieuwe collecties presenteren. Natuurlijk zijn de shows en de omvang van de modeweek iets kleiner dan in Parijs of Milaan, bijvoorbeeld.

Terug naar overzicht: Fashion Weeks – Alle data.

Berlijn modeweek

De modeweek in Berlijn vindt twee keer per jaar plaats. Met een week voor het nieuwe herfst/winterseizoen en een week voor het lente/zomerseizoen wordt de hoofdstad goed bediend. De toekomst van de Berlijnse modeweek ligt momenteel echter in het duister – de modeweek zal voortaan naar Frankfurt verhuizen en daar vanaf de zomer van 2021 plaatsvinden. Toch zal er in september nog een Berlijnse modeweek worden gehouden.

Kaart en stad in een oogopslag: Berlijn

Couture op de Kurfürstendamm, luxe designermode in het Kaufhaus des Westens en bizarre modetrends in de rest van Berlijn – de hoofdstad heeft veel te bieden op het gebied van diversiteit en mode. In de grootste stad van Duitsland is altijd wat te beleven, vooral tijdens de Fashion Week: catwalks, showrooms en after-show party’s.

Hier krijgt u een overzicht van de stad:

Hier zijn de huidige data voor de Berlijnse modeweek!

Berlijn modeweek 2021

De modeweek vindt twee keer per jaar plaats in Berlijn. De mode voor het komende herfst/winterseizoen wordt in januari gepresenteerd en de collecties voor het volgende lente/zomerseizoen in september. Bovendien vindt de About You Fashion Week direct na de Berlijnse modeweek plaats.

  1. Herfst / Winter 2021/22 van 18 – 24 januari 2021
  2. Lente / Zomer 2022 van 6 – 12 september 2021
  3. Herfst / Winter 2022/2023 in februari 2022

Berlijn modeweek 2022

De precieze data van de Berlin Fashion Week voor 2022 zijn nog niet vastgesteld, zodra ze bekend zijn vindt u ze hier als eerste:

  • Herfst / Winter 2022/2023 in februari 2022
  • Lente / Zomer 2022

Berlijn modeweek 2023

De data van de Berlin Fashion Week voor 2023 liggen nog niet vast, zodra ze bekend zijn vindt u ze hier als eerste:

  • Herfst / Winter 2023
  • Lente / Zomer 2023

Lente / Zomer mode 2021

Kilian Kerner, Florentina Leitner en Danny Reinke, hier zijn de hoogtepunten van de lente- en zomercollecties, gepresenteerd in Berlijn.

Top reguliere ontwerpers

Op de modeweek in Berlijn zijn er een paar ontwerpers die er zo goed als altijd bij zijn, waaronder Lena Hoschek, Marc Cain en Kilian Kerner.

Lena Hoschek

Marc Cain

Kilian Kerner

Fashion Week wereldwijd: Alle data

Weet je het al? Fashion Week New York, Los Angeles, Parijs, Milaan en Londen? Ontwerpers, shows en beurzen, lees hier meer over de afzonderlijke Fashion Weeks wereldwijd: