Milaan Fashion Week Data: Modeshow, ontwerpers, beurzen en evenementen

Milaan Fashion Week – Als een van de belangrijkste en belangrijkste internationale modehoofdsteden naast New York, Parijs en Londen, speelt mode natuurlijk een grote rol in Milaan. De shows en catwalks in Milaan vinden dan ook op grote schaal plaats. De aftrap is groots. Veel genodigden uit de mode-industrie komen hier vier keer per jaar samen om vol spanning de Milan Fashion Weeks te bekijken.

Terug naar overzicht: Modeweken – Alle data.

Modeweek Milaan

Heren- en damesmode trekken vier keer per jaar veel aandacht op de catwalk tijdens de Milan Fashion Week. De presentatie van herenmode bij de “Grote Vier” in Milaan speelt de belangrijkste rol in de mode-industrie. Naast Parijs is de damesmode in Milaan toonaangevend in de modewereld. Luxe modehuizen zoals Fendi, Prada, Moschino, Valentino en Giorgio Armani presenteren hier hun nieuwste ontwerpen.

Kaart en stad in één oogopslag: Milaan

De wereldberoemde kathedraal van Milaan, de prachtige Galleria Vittorio Emanuele of het prachtige stadskasteel van Milaan – met een korte vliegafstand naar Parijs, Londen en Berlijn, een van de hoogtepunten in Europa. De kosmopolitische stad is meerdere keren per jaar de thuishaven van de Fashion Week.

Hier krijg je een overzicht van de stad:

Hier zijn de laatste data voor Milaan Fashion Week!

Milaan FW: Data 2024

De Fashion Week vindt maar liefst vier keer per jaar plaats in Milaan: Twee aparte weken elk voor mannen- en vrouwenmode voor het komende herfst/winterseizoen en later in het jaar twee – modeweken rond de nieuwe mannen- en vrouwencollecties voor de volgende lente/zomer.

Herenmode herfst/winter 2024/25 van 16 – 21 januari 2024

  • Damesmode herfst/winter 2024/25 van 20 – 26 februari 2024
  • Herenmode Lente/Zomer 2025 – Datum volgt
  • Damesmode Lente/Zomer 2025 – Datum volgt

Regelmatige topontwerpers

Tijdens de Fashion Week in Milaan zijn er een paar ontwerpers die er bijna altijd zijn, waaronder Valentino, Fendi en Prada.

Valentino

Het label combineert stip- en boho-stijlelementen om romantische must-have stukken te creëren. Zo ontwerpt het modelabel mode voor mannen en vrouwen, leren accessoires en extravagante haute couture. De tijdloze mode staat voor pure exclusiviteit. Ontdek meer van Valentino.

Fendi

Een combinatie van klassieke elegantie en moderne chique met een vleugje extravagantie. Net als Prada en Gucci staat Fendi voor exclusieve luxe mode. Ontdek hier meer over Fendi.

Prada

Met haar intrede in de traditionele business herdefinieerde Miuccia Prada de begrippen luxe, verfijning en wenselijkheid, waardoor Prada’s kenmerkende prints, Prada-logo en klassieke silhouetten de basis werden van de cultstatus van het merk. Bekijk hier meer over Prada.

Fashion Week wereldwijd: Alle data

Ken je het al? Fashion Week New York, Los Angeles, Parijs, Londen & Berlijn? Ontwerpers, shows en beurzen, lees hier meer over de afzonderlijke Fashion Weeks wereldwijd: