Londen Fashion Week Data: Modeshow, ontwerpers, beurzen en evenementen

London Fashion Week – In de straten van Londen zie je overal mensen in kleding van grote ontwerpers, of het nu in Regent Street is of in de straten van Soho. London Fashion Week is niet anders. Het is natuurlijk een van de grootste vier in de modewereld, samen met de modeweken in New York, Parijs en Milaan. Hier vind je alle belangrijke data en meer informatie over de shows en modeweken in Londen.

Terug naar overzicht: Modeweken – Alle data.

Londen Modeweek

Het enorme evenement duurt meerdere dagen en is gevuld met sterren, ontwerpers, influencers en modellen. Er is geen einde aan de mode hier. Onder andere ontwerpers als Burberry, Céline of Emilia Wickstead. Op London Fashion Week zie je echter ook wat meer onconventionele mode. De scene wordt gekenmerkt door individualiteit en provocatie – experimentele mode wordt gevierd.

Kaart en stad in één oogopslag: Londen

De metropool aan de Theems heeft als locatie natuurlijk veel te bieden voor Fashion Week. De hippe wijk Soho, de vele winkels en designerwinkels rond Oxford Circus en natuurlijk historische Europese gebouwen aan het water midden in de stad.

Hier krijg je een overzicht van Londen:

Hier zijn de laatste data voor de London Fashion Week!

Londen Fashion Week 2024

Dit jaar worden in Londen de collecties van de nieuwste mannen- en vrouwenmode niet apart gepresenteerd, maar zelfs samen op één catwalk. Tenminste, de Men’s Fashion Week, die oorspronkelijk gepland stond voor januari, is samengevoegd met de Womenswear Fashion Week, die plaatsvindt in februari. Veel ontwerpers en modeliefhebbers vinden dit goed, maar anderen hebben kritiek op het samenvoegen van de collecties.

Herfst / Winter 2024/25 van 16 – 20 februari 2024

  • Herenmode Londen 2024 van 09 – 11 juni 2024
  • Lente / Zomer 2025 – Datum volgt

Regelmatige topontwerpers

Tijdens de Fashion Week in Londen zijn er een paar ontwerpers die er vrijwel altijd zijn, zoals Burberry, Tommy Hilfiger en Victoria Beckham.

Burberry

Of het nu gaat om een sjaal of een jas, de klassiekers van het Britse merk zijn erg populair bij zowel vrouwen als mannen. Naast Stella Mc Cartney en Alexander McQueen is het Britse modemerk Burberry een van de populairste en bekendste modelabels uit Engeland. Lees hier meer over Burberry.

Tommy Hilfiger

Het merk staat voor eersteklas stijlen van de hoogste kwaliteit en met een focus op de populaire All-American stijl van de afgelopen decennia. Tommy Hilfiger creëert vooral designerstukken in sportieve en denimstijl, die vaak in de kleuren van de Amerikaanse vlag zijn en overeenkomen met het bekende logo. Ontdek meer collecties van Tommy Hilfiger.

Victoria Beckham

De ontwerpster toont altijd een elegante en tijdloze stijl in haar creaties, die tot uiting komt in nauwsluitende jurken met duidelijke lijnen en vrouwelijke en rechte snits in haar collecties.

Fashion Week wereldwijd: Alle data

Ken je het al? Fashion Week New York, Los Angeles, Parijs, Milaan, Londen & Berlijn? Ontwerpers, shows en beurzen, lees hier meer over de afzonderlijke Fashion Weeks wereldwijd: