London Fashion Week Data: Modeshow, ontwerpers, beurzen en evenementen

London Fashion Week – In de straten van Londen zie je overal mensen in kleren van grote ontwerpers, of het nu in Regent Street is of in de straten van Soho. De Londense modeweek is niet anders. Het is natuurlijk een van de grootste vier in de modewereld, samen met de modeweken in New York, Parijs en Milaan. Hier vindt u alle belangrijke data en verdere informatie over de shows en modeweken in Londen.

Terug naar overzicht: Fashion Weeks – Alle data.

London Fashion Week

Het enorme evenement strekt zich uit over meerdere dagen en is gevuld met sterren, ontwerpers, influencers en modellen. Er is geen einde aan de mode hier. Onder andere, ontwerpers zoals Burberry, Céline of Emilia Wickstead. Op de London Fashion Week zie je echter ook wat meer onconventionele mode. De scene wordt gekenmerkt door individualiteit en provocatie – experimentele mode wordt gevierd.

Kaart en stad in een oogopslag: Londen

De metropool aan de Theems heeft als locatie natuurlijk veel te bieden voor de Fashion Week. De hippe wijk Soho, de vele winkels en designerwinkels rond Oxford Circus en natuurlijk de historische Europese gebouwen aan de waterkant midden in de stad.

Hier krijg je een overzicht van Londen:

Hier zijn de laatste data voor de London Fashion Week!

London Fashion Week 2021

Dit jaar zullen in Londen de collecties van de nieuwste heren- en damesmode niet afzonderlijk, maar zelfs samen op één catwalk worden gepresenteerd. In ieder geval is de mannenmodeweek, die oorspronkelijk voor januari was gepland, samengevoegd met de week van de vrouwenkleding, die in februari plaatsvindt. Veel ontwerpers en modeliefhebbers vinden dit een goede zaak, maar anderen bekritiseren de samenvoeging van de collecties.

  1. Herfst / Winter 2021/22 van 19 – 23 februari 2021
  2. Herenmode Londen 2021 van 12 – 14 juni 2021
  3. Lente / Zomer 2022 van 17 – 21 september 2021

London Fashion Week 2022

De data van de London Fashion Week voor 2022 zijn nog niet vastgesteld, zodra ze bekend zijn vindt u ze hier:

  1. Herfst / Winter 2022
  2. Lente / Zomer 2022

London Fashion Week 2023

De data van de London Fashion Week voor 2023 zijn nog niet vastgesteld, zodra ze bekend zijn vindt u ze hier:

  1. Herfst / Winter 2023
  2. Lente / Zomer 2023

Lente / Zomer mode 2021

Marrknull, Bmuette en Rowena Meghan, hier zijn de hoogtepunten van de lente- en zomercollecties die in Parijs werden gepresenteerd.

Top reguliere ontwerpers

Tijdens de Fashion Week in Londen zijn er een paar ontwerpers die er vrijwel altijd bij zijn, zoals Burberry, Tommy Hilfiger en Victoria Beckham.

Burberry

Tommy Hilfiger

Victoria Beckham

Fashion Week wereldwijd: Alle data

Weet je het al? Fashion Week New York, Los Angeles, Parijs, Milaan, Londen en Berlijn? Ontwerpers, shows en beurzen, lees hier meer over de afzonderlijke Fashion Weeks wereldwijd: