Burberry Video’s: Modeshow, reclamespots en reclamecampagne

Burberry Videos- Net als Gucci, Louis Vuitton en Prada is Burberry een van ’s werelds meest succesvolle modemerken. Wie aan Burberry denkt, denkt onmiddellijk aan de beroemde trenchcoat of sjaal, die bedrukt zijn met het bekende ruitjespatroon. Dit ruitpatroon is zowel het handelsmerk als het unique selling point van het Britse luxebedrijf en maakt het wereldwijd onmiskenbaar. Naast de Engelse elegantie toont het label zich herhaaldelijk met coole en ongewone ontwerpen en baart het opzien bij beroemdheden als Rihanna, Kate Moss of zelfs de Britse royals.

Van mannencapes tot faillissementen tot promotie

Het succesverhaal van het Britse bedrijf begon in 1856 toen de koopman Thomas Burberry zijn eerste textielwinkel in Engeland oprichtte, die hij naar zichzelf noemde. Burberry kreeg voor het eerst grote aandacht toen hij in 1880 een gabardine stof ontwikkelde die robuust, waterdicht en tegelijk ademend was. Hij patenteerde dit en produceerde mannencapes die hij op grote schaal kon verkopen. Dus breidde Thomas in 1891 uit met een andere winkel in Londen, die de vroegere vlaggenschipwinkel was. In 1920 had de eerste beursgang al plaatsgevonden. Vier jaar later ontstond het ruitjespatroon, dat vandaag de dag nog steeds wereldwijd bekend is en dat aanvankelijk alleen werd gebruikt voor de voering van jasjes of de bekende trenchcoat. Na de dood van Thomas Burberry in 1924 namen zijn zonen het bedrijf over en breidden verder uit naar de VS, waar zij het merk introduceerden bij stijliconen als Audrey Hepburn. Het assortiment werd uitgebreid met tassen, accessoires en parfums. Helaas wankelde het bedrijf echter in 1955 nadat het door de zonen was verkocht en leed het een klein imagoverlies. Van 2001 tot 2018 nam Christopher Bailey de ontwerpafdeling van Burberry over en haalde het bedrijf uit het slop door het bedrijf volledig om te gooien en Burberry weer modebewuster te maken. Vooral nu, met Riccardo Tisco, beleeft Burberry weer een echte hype, de Italiaan zorgde met zijn street styles voor zeer hoge verkoopcijfers bij het Britse modehuis en Burberry is weer aan de top van de modewereld gekomen.

Hier nog eens alles op een rijtje:

  • Oprichter: Thomas Burberry
  • Stichting: 1856
  • Beroemd geworden door geruite patronen
  • Verspreid van Engeland naar Amerika
  • Na de dood van Thomas Burberry, namen zonen de zaak over.
  • Bedrijf lijdt dieptepunt
  • Weer hoge verkoopcijfers dankzij nieuwe ontwerper

Voor meer informatie over Burberry, klik hier:

Modeshows tussen livemuziek en technologie

De modeshows van het Britse modebedrijf Burberry worden gekenmerkt door technische hoogstandjes en unieke live-optredens van bekende artiesten en exclusieve gasten uit de modewereld. Burberry was bijvoorbeeld het eerste bedrijf dat een zogenaamde “See Now, Buy Now”-functie uitprobeerde, waarbij klanten de kans kregen om producten rechtstreeks in de livestream van de modeshow te bestellen. U kunt hier drie van de interessantste modeshows zien:

Unieke Regenboog Modeshow in Londen

Met zijn laatste show voor Burberry heeft voormalig hoofdontwerper Christopher Bailey opnieuw zijn enorme talent laten zien en tegelijkertijd een enorm signaal afgegeven voor meer tolerantie en acceptatie. Hij droeg de collectie en de show op aan drie van de grootste organisaties die wereldwijd strijden voor LGBTQ-rechten. Deze modeshow vond plaats in een enorme hal in Londen, waar het publiek rond de catwalk zat, zoals bij een voetbalwedstrijd. Alles was donker, met slechts een paar lampen hangend boven het midden van de catwalk. De collectie werd gekenmerkt door Burberry’s typische elegantie, maar ook door elementen van de regenboogvlag. Aan het einde van de modeshow vormden spots een beeld van regenboogkleuren waar de modellen, waaronder Cara Delevigne in een kleurrijke bontjas, doorheen liepen. De show was een groot succes en het publiek was zichtbaar opgetogen.

Mode ontmoet technologie – Revolutionaire modeshow

De Burberry lente/zomer modeshow in Londen was een heel bijzondere en revolutionaire modeshow. Burberry gaf modefans die geen kaartje hadden voor de show de exclusieve kans om een glimp op te vangen van de collectie op het Snapchat-account van het modebedrijf. De show zelf was klassiek spectaculair, typisch Burberry – de Britse zangeres Alison Moyet zong live tijdens de show. Het optreden werd tegelijkertijd opgenomen voor Burberry’s eigen Apple Music-kanaal – waarmee de Britten de eersten zijn met een eigen kanaal op het platform. Het publiek, onder wie Kate Moss, Cara Delevinge, Sienna Miller en Anna Wintour, genoot zichtbaar van de geweldige show.

Terug naar het verleden – Tisci Show van Herinneringen aan Zijn Verleden

De herfst/winter modeshow 2020 van Burberry vond plaats in een gigantische hal in Londen, ondersteund door een prachtig muzikaal optreden. Met de show geeft de nieuwe hoofdontwerper Riccardo Tisci een inkijkje in zijn herinneringen en laat hij met deze collectie zien welke inspiraties hij uit zijn verleden heeft gehaald. Belangrijke mensen, muziek of vormende momenten speelden een grote en beslissende rol in zijn leven. Deze hebben hem gemaakt tot de persoon die hij nu is. Het eersteklas modepubliek kon zijn stemming zeker aanvoelen en de modewereld inspireren.

Succesvolle en succesvolle campagnes van het traditionele huis

Het Britse modemerk Burberry staat bekend om zijn bijzondere reclamespots. Achter al hun campagnes zit altijd een boodschap die aan de kijker moet worden overgebracht. Op deze manier slaagt het modemerk erin miljoenen kijkers te inspireren. Drie van Burberry’s meest interessante campagnes zijn, onder andere:

  • De bekende korte film “The Tale of Thomas Burberry”.
  • “From London with Love”
  • De kerstcampagne “Wat is liefde?”

U kunt deze promotievideo’s hier vinden:

Unieke korte film over Thomas Burberry

“The Tale of Thomas Burberry” was een kerstcampagne voor het Britse bedrijf en werd geproduceerd om het buitengewone leven van oprichter Thomas Burberry onder de aandacht te brengen. In de clip zijn de bekende acteurs Sienna Miller, Lily James, Domhnall Gleeson en Dominic West te zien, die het leven van de pionier op de meest opwindende manier portretteren. Het drama van zijn leven in de 20e eeuw en de ontwikkeling van zijn bedrijf met al zijn ups en downs worden getoond. De campagne is ook gemaakt om de geest van het bedrijf te benadrukken.

From London with Love – Campagne met Beckham-nazaat Romeo Beckham

De campagne “From London with Love” is een van de meest bekeken en bekendste reclamefilms van het luxemerk Burberry tot nu toe. De inspiratie voor deze video is de zogenaamde gouden eeuw van de cinematografische musicals. Het verhaal van dit stuk is de tragische liefde van een jong stel, tijdens een theatrale tegenslag in Londen. In de campagne speelt Romeo Beckham, die al voor verschillende campagnes van het modehuis model heeft gestaan, de hoofdrol. Deze campagne is absoluut de moeite waard.

Wat is liefde? – Campagne om de liefde te vieren

Deze speciale kerstcampagne van Burberry heeft tot doel de liefde van het feestseizoen te verspreiden en te verbeelden. In deze video zie je verschillende mensen van verschillende leeftijden, met verschillende looks. Van zeer jonge kinderen tot senioren en buitengewone mensen, u vindt alles in deze reclamespot. De campagne viert de diversiteit van mensen en de liefde zonder grenzen. Burberry heeft met deze campagne zeker een grote boodschap overgebracht en veel mensen bereikt.

Cara Delevinge, Lily James en Gigi Hadid houden van Burberry

Het Britse luxemerk en traditionele huis Burberry staat voor absolute elegantie en innovatie tegelijk. Beroemdheden als Cara Delevinge, Lily James of Gigi Hadid zijn niet alleen grote fans, maar ook reclamegezichten van de labels.

Cara Delevingne houdt van haar geboortestad Londen

In de campagne voor Burberry’s nieuwe damesparfum “Her” is het Britse supermodel Cara Delevingne te zien. Het in Londen geboren model belichaamt als geen ander de stijlvolle en energieke sfeer van het parfum, dat is opgedragen aan de stad Londen. In de campagne is het model te zien op coole Polaroid-foto’s in haar geboortestad Londen, terwijl ze zingt:“Maybe it’s because I’m a Londoner, That I love London so, Maybe it’s because I’m a Londoner, That I think of her wherever I go”(Misschien is het omdat ik een Londenaar ben, dat ik zo van Londen hou, dat ik aan haar denk waar ik ook ga). De campagne laat je echt de sfeer van de stad en de geur voelen!

Superster Lily James als elegante merkambassadeur voor parfum

Lily James is een bekende Britse actrice, bekend van haar rollen in o.a. “Cinderella” en “Mama Mia”. De actrice is ook het gezicht van de campagne voor het betoverende vrouwenparfum “My Burberry”. In de campagne zit Lily, gekleed in Burberry, op een bank voor een typisch West-Londens huis. Overigens is dit de eerste campagne onder de artistieke leiding van de nieuwe hoofdontwerper Riccardo Tisci. De elegantie en de coole chic die het parfum vertegenwoordigen, worden perfect in scène gezet en afgebeeld in deze campagnevideo.

Gigi Hadid voor de herinterpretatie van het Burberry monogram

Hoofdontwerper Riccardo Tisco is verantwoordelijk voor een gloednieuwe interpretatie van het Burberry-monogram. Dit bevat de twee initialen T en B, voor Thomas Burberry. Het is al te zien op enkele van de ontwerpen in de nieuwe collecties. Om deze nieuwe interpretatie te presenteren, heeft Burberry het beroemde supermodel Gigi Hadid gestrikt voor de campagne, waarin ze zowel de dames- als de herencollectie in verschillende clips op een coole manier presenteert.

Vivienne Westwood of Londen in LA – coole samenwerkingen

Burberry is een merk dat, in vergelijking met andere high-fashion merken, niet zozeer afhankelijk is van samenwerkingsverbanden met andere merken. Niettemin presenteerde het label een zeer succesvolle merksamenwerking met Vivienne Westwood.

Londen in Los Angeles, Californië – James Cordon en de Beckhams zijn blij

Deze video toont geen typische merksamenwerking, maar een heel bijzonder project van het Britse modebedrijf Burberry. Het label presenteerde een exclusieve capsulecollectie in de Californische droomstad Los Angeles. De locatie van het evenement was het beroemde Griffith Observatory, hoog boven de heuvels van LA. Verrassingsoptredens van de beroemde Engelse soldaten, in rode uniformen en enorme zwarte hoofddeksels, en een runway debut van “The Late Late Show” presentator James Cordon maakten dit evenement kenmerkend. Britse zangers als Clare Maguire, George Ezra en Tom Odell traden ook op tijdens het evenement. De gasten waren enthousiast. Onder de gasten bevonden zich Anna Wintour, hoofdredactrice van ’s werelds beroemdste modetijdschrift Vogue, model Cara Delevinge, Elton John, Rose Byrne en de Beckhams, die genoten van de avond en een stukje thuis konden delen midden in de Californische stad.

Christopher Bailey & Riccardo Tisci: Interessante Interviews

De ontwerpers Christopher Bailey en Riccardo Tisci zijn beide revolutionairen bij Burberry. Hier vindt u een interview met elk van de twee mode-ontwerpers die Burberry van het faillissement hebben gered.

Ontwerper legende Christopher Bailey over de beroemde trenchcoat

Net zo legendarisch als de beroemde trenchcoat van Burberry is de ontwerper Christopher Bailey, die het merk begin jaren 2000 uit het slop haalde en het maakte tot wat het nu is. Meer dan 15 jaar lang revolutioneerde hij de stijl van het huis op zijn eigen manier en oogstte daarbij groot succes. Eén ding is altijd hetzelfde gebleven, ondanks wisselende collecties en veranderingen in het assortiment. De legendarische trenchcoat, die al in het assortiment zit sinds het begin van het bedrijf in 1856 en dat waarschijnlijk altijd zal blijven. De Brit sprak met het modetijdschrift van Mr Porter over de trenchcoat en waarom die een absolute must-have is in elke garderobe.

Lift interview op Burberry hoofdkantoor – Riccardo Tisci en modellen

Geïnspireerd door de beroemde elevator pitch-methode heeft Burberry voor haar YouTube-kanaal een interviewformat gefilmd waarin alle medewerkers die de lift instappen vragen krijgen over Burberry en de show. Onder andere hoofdontwerper Riccardo Tisci komt de lift binnen en wordt gevraagd naar de show. Hij blijft echter geheimzinnig en geeft niet te veel prijs. Modellen van de show zijn ook in de lift te vinden en u kunt er enkele eerste ideeën opdoen van hoe de show eruit zou kunnen zien. Met dit format slaagt Burberry er zeker in spanning op te bouwen voor de modeshow en zorgt ook voor entertainment met dit unieke idee.

U kunt hier meer over Burberry vinden, onder andere