Model worden in Londen: Je boek, casting & banen

Model worden in Londen – model worden in een modellenbureau? Van de “machtige 4” wordt Londen beschouwd als de modehoofdstad. Geen enkele andere stad is zo creatief en experimenteel met mode als Londen. Als je eenmaal in Londen in de modellenwereld hebt gewerkt, kun je er zeker van zijn dat Parijs en New York nog gemakkelijker zullen zijn. Hier moet je van casting naar casting springen om de beste banen ter wereld te krijgen. Als het je lukt om op London Fashion Week te lopen, heb je een kroontje verdiend. Lees hier meer over modellenwerk in Londen.

Modellering in Londen: Basis en vereisten

Aangezien Londen een van de meest gewilde steden is om als model te werken, moet je goed voorbereid zijn om punten te scoren bij de belangrijke merken. Het is belangrijk dat je een goede portefeuille hebt. Je wilt een model zijn en je wilt werken voor CM Models. Hier lichten wij de vereisten voor modellen toe. Het is een droom van veel jonge mensen – fotoshoots, Instagram, reizen en veel interessante en kleurrijke mensen ontmoeten op exclusieve influencer-evenementen. De waarheid is: de weg is lang. Ons management zal u de beste steun geven die u kunt hebben. Maar er is veel te weten en te leren voordat je je aanmeldt als model. Er is veel concurrentie voor jou, vooral tussen de leeftijd van 15-18 jaar. Hoe beter u voorbereid bent, hoe sneller u zult overtuigen!

3 manieren om model te worden:

  • Scouting op straat of Instagram
  • Online sollicitatie met Polaroids
  • Open Model Agency Casting

Wonen en werken in Londen, Parijs & Co.

Als je een agentschap hebt en je portfolio een beetje is uitgebreid en je goed video- en beeldmateriaal hebt verzameld, zal je agentschap je meestal benaderen om te praten over een verblijf in het buitenland. Dit is de perfecte gelegenheid om de modewereld te leren kennen en via castings belangrijke banen te krijgen. U leert zelfstandig te werken en met de steun van uw modellenbureau kunt u zorgeloos genieten van de modellenwereld. U kunt hier zien hoe een verblijf in het buitenland eruit kan zien:

Op verblijf – Werk in het buitenland gedurende twee tot drie maanden

De opperste discipline voor modellen: verover de wereld! Tijdens een On Stay reis je als model voor zestig tot negentig dagen naar een partnerbureau. Vooral in het begin zult u in gedeelde modelwoningen wonen en elke dag talloze castings bijwonen. Wanneer u besluit deze stap te zetten, hebt u allang besloten dat u zich volledig wilt toeleggen op het leven als model. Een verblijf in het buitenland moet van tevoren worden gepland. In Duitsland beginnen de meeste modellen hun carrière na hun schooltijd, voordat zij met hun studie beginnen. Voor modellen is het de ideale tijd om te reizen. Je bent in het stadium van “nog nooit gezien” en je bent in de absolute bloei van je leven. Als je nu de kans grijpt, kun je het internationaal maken als model.

  • On Stay is een verblijf van langere duur in het buitenland
  • Modellen leven in model flatshares en wonen vooraf geplande castings bij
  • Altijd in contact met moeder – en partnerbureau

Op verblijfsdatum – Hoe je leeft tijdens je verblijf

Eerst en vooral moet je als model actief beslissen om het in het buitenland te proberen. De actieve keuze is belangrijk omdat je al op jonge leeftijd te maken krijgt met grote agentschappen en cliënten. Als u bijvoorbeeld zegt dat u naar het buitenland wilt gaan, zal uw agentschap tijd investeren in het vinden van een goed agentschap voor u. Contracten worden getekend en misschien vliegtickets geboekt. Als je een paar dagen van tevoren breekt, zal dat geen positief effect hebben op je carrière omdat het vertrouwen verloren zal gaan. Het is ook belangrijk dat u alles van tevoren goed hebt doordacht. U zult in een vreemd land zijn en zestig tot negentig dagen met vreemden samenleven. Als je nog jong bent, praat dan in het begin met je ouders over je plannen. Zij hebben veel levenservaring en kunnen u onderweg altijd goed advies geven. Bovendien hebt u altijd een contactpersoon in uw agentschap vanaf het begin.

Veel modellen vragen me in het begin, hoe werkt een “on stay”? Gaat het me geld kosten? Met een goed modellenbureau achter u, is uw verblijf in het buitenland net zo goed gepland als een pakketreis. Contracten worden weken of zelfs maanden voor het begin van de reis getekend. Zo weet je al heel vroeg wanneer je gaat reizen, waar je gaat wonen, wie je contactpersoon ter plaatse is en nog veel meer.

Een on-stay kost je als model nooit geld. Goede agentschappen werken altijd volgens het principe dat jij als model geen investering hebt. Het partnerbureau in het buitenland neemt al uw kosten van tevoren voor zijn rekening. Dit omvat de vliegtickets, accommodatie, maar ook lokale diensten zoals sportscholen, chauffeurs of “zakgeld”. Uiteindelijk worden de kosten van uw inkomen afgetrokken. Als u met een negatief bedrag komt te zitten, neemt het agentschap de kosten over. Dit is wat wij “min saldo” noemen. In ieder geval zul je ervaring opdoen, zeker foto’s krijgen en het kost je geen cent. Goede modellenbureaus investeren in hun modellen. Als u wordt voorgedragen voor een verblijf, gelooft het agentschap in u en in het succes dat u in het buitenland zou kunnen hebben. Het plaatselijke partnerbureau gelooft ook in uw succes, anders zouden ze geen tijd en geld investeren om u voor twee tot drie maanden over te vliegen.

Direct Booking – directe boeking van het model voor commercials en shoots

Directe boekingen zijn voor u als model de prettigste vorm van samenwerking. Uw moederagentschap beveelt u aan bij hun partneragentschappen of een van de agentschappen wil met u samenwerken. Door directe boekingen proberen modellenbureaus hun portefeuille perfect te vullen, zodat zij nieuwe interessante modellen voor hun cliënten hebben. Voor dure banen is het vaak niet meer relevant waar je vandaan komt. De reiskosten worden betaald in heel Europa of zelfs wereldwijd. Dat is waarom agentschappen graag goede modellen aannemen voor directe boekingen. Je zit dan in de modellenraad van een of meer agentschappen, net als in je moederagentschap. Beschikbaarheids- en optieaanvragen worden altijd rechtstreeks naar het moederbureau doorgestuurd. Dit verandert niet veel voor jou. Alle updates van metingen, foto’s en videomateriaal zullen ook door uw moederbureau worden gecoördineerd. Met een beetje geluk, krijg je snel je eerste boekingen. Aangezien deze “direct” zijn, hoef je niet op voorhand op een casting te gaan, je wordt vast geboekt en reist naar de productielocatie. Het is echter veel rendabeler voor u om direct op locatie te geven, aan “on stay”.

Sollicitatie, Proefopname, Castings, Jobs: Modellen in Londen

De klassieke manier om een modellencarrière te beginnen is door te solliciteren bij een modellenbureau. Modellenbureaus helpen je niet alleen aan de juiste banen en contacten, maar ondersteunen je ook in je carrière en op je pad. De meeste modellen beginnen met proefshoots, geregeld door hun agentschappen met gerenommeerde fotografen. Hier kun je jezelf voor de eerste keer bewijzen als model! Het hangt af van je pose, maar ook van je gezichtsuitdrukkingen.

Je kunt laten zien hoe veranderlijk je bent en hoe veelzijdig je kunt zijn. Maar je kunt ook bewijzen dat je gemotiveerd en ambitieus bent op de set van de fotoshoot.

Waar moet je rekening mee houden als een nieuw gezicht in Londen?

Voor u als nieuw gezicht in de modellenwereld is het belangrijk dat u zich houdt aan de basisprincipes van stiptheid, loyaliteit, eerlijkheid, betrouwbaarheid en ambitie. Als je aan deze criteria voldoet, kun je het ver schoppen als model en later internationaal als model werken in Londen en andere steden. Vooral als nieuw gezicht, d.w.z. als beginner, is het natuurlijk een grotere uitdaging om voet aan de grond te krijgen in steden als Londen. De wereld zit vol met mooie en interessante modellen. Het is dus des te belangrijker dat je je concentreert op de essentie en dat je de opdrachten die je van je modellenbureau krijgt, goed uitvoert.

Als u meer wilt weten over modelbouw en carrière, kunt u alles wat u moet weten vinden in onze grote en gedetailleerde Modelgids.

Springplank naar een internationale carrière

Eenmaal in Londen bereikt de internationale wedstrijd van de mooiste modellen uit alle zes de continenten een nieuw niveau. Elk van de modellen die het zo ver geschopt hebben, heeft hetzelfde doel voor ogen: meelopen tijdens de grote modeweken en de nieuwste collecties van de beroemdste ontwerpers voorstellen. Natuurlijk worden alleen de modellen die precies dit doel hebben bereikt met de hulp van een modellenbureau, zoals Gigi Hadid, publiekelijk bekend. De vele onbekende gezichten van de modellenindustrie worden snel vergeten. Wat deze gelukkigen vandaag onderscheidt, afgezien van hun baan, is de promotie van hun eigen persoon in de sociale netwerken. Van Instagram tot Facebook, een succesvolle carrière als model houdt tegenwoordig veel meer in dan alleen maar fotoshoots of catwalkoptredens. Uiteindelijk is het echter altijd het geluk dat bepaalt welk model de mensen zich over 10 of 20 jaar nog zullen herinneren.

Reizen als model in Londen

Naast je werk als model, moet je natuurlijk ook de stad waar je bent verkennen. Vaak woon je als model in een model flat-share of ken je via castings enkele mensen met wie je kunt rondtoeren. De straten van Londen zitten vol met modeboetieks, vintage winkels en interessante tentoonstellingen. Als je geluk hebt, is er twee keer per jaar een kans dat je mee kunt doen aan de London Fashion Week en er misschien zelfs in kunt lopen. Wij hebben de beste locaties voor je uitgezocht om even de tijd te nemen en de mooiste Instagram-foto’s te maken: