Modellenbureaus – Van Moeder Agency tot Model Agent en Boutique Agency

Niet alle modellenbureaus zijn hetzelfde. In Berlijn, Hamburg, München en over de hele wereld zijn er veel verschillende soorten modellenbureaus, van individuele modellenagenten tot grote agentschappen met meer dan honderd werknemers. Wat zijn modellenbureaus? Agentschappen worden altijd opgericht door een of meer eigenaars die doelgerichte teams samenstellen om het agentschap, zijn bereik en zijn klanten voortdurend te verbeteren. Als uitzendbureau zorgen zij voor de arbeidsbemiddeling en kunnen zij, als er voldoende personeel is, ook het verdere beheer op zich nemen, zoals reisarrangementen, tickets of hotelreserveringen. Een modellenbureau kan u ook in contact brengen met fotografen voor fotomateriaal. Door de holistische aanpak zijn modellenbureaus de gebruikelijke en vertrouwde weg.

Binnen de agentschappenwereld zijn er nog steeds speciale oriëntaties. Terwijl modellenbureaus bijna lukraak modellen aannemen en duizenden modellen op een website presenteren, gaan moederbureaus uiterst zorgvuldig met je om en proberen ze je internationaal als model te plaatsen. Zij zijn meer dan alleen maar modelboekers voor u, het zijn echte contacten die veel om uw carrière geven. In grote megasteden vind je boetiekagentschappen en ver weg en nauwelijks bekend, vind je individuele modelagenten die slechts een paar modellen vertegenwoordigen maar hen volledig als manager verzorgen (zoals een moederagentschap). Om u een beetje inzicht in de verschillen te geven, laten we alle soorten agentschappen eens nader bekijken!

Modellenindex – Internetagentschappen voor duizenden modellen

Modellengidsen zijn meestal online platforms. Modellen kunnen zich hier gratis of tegen betaling inschrijven. De belofte van deze platforms: “Met ons platform kunt u klanten vinden zonder een agentschap! Meld je gewoon aan.” Een mooie eenvoudige wereld. Maar het werkt niet. Er worden steeds weer pogingen ondernomen. Modellenbureaus bieden je echter geen opzet, geen advies, geen aanbeveling, geen netwerk. Zij verdienen zelf vaak alleen hun geld met de advertenties op de webportalen. Er zijn duizenden modellen in het zwembad en niemand controleert de kwaliteit. Als model, moet je wegblijven van al deze platforms.

Mother Agency – Uw all-round management als model

Moederagentschappen zijn het absolute tegendeel. Deze bureaus richten zich op het plaatsen van modellen in internationale, soms grote bureaus. Er zijn ouderbureaus die alleen modellen in andere bureaus plaatsen en zelf geen cliënten bedienen. Dergelijke bureaus bestaan hoofdzakelijk buiten de grote doellanden zoals de Verenigde Staten of Duitsland. In de grotere landen zijn modellenbureaus vaak beide. Zij plaatsen modellen op de nationale markt, maar zijn ook actief als moederbureau en coördineren uw internationale plaatsing bij agentschappen. Zij houden hun partners op de hoogte van fotomateriaal en organiseren uw opties en afspraken. De facturering is heel eenvoudig: het moederagentschap ontvangt tien procent van alle inkomsten, net als een management. In ruil daarvoor krijgt u toegang tot het netwerk en de volledige service van uw agentschap. Een zeer goede deal. Als high fashion model dat zowel in de reclame als voor internationale modeontwerpers kan werken, moet een moederbureau je doel zijn.

Moederagentschappen verwachten echter exclusiviteit in ruil. Daarom moet u bij het kiezen van een moederbureau goed opletten wie u vertegenwoordigt en welke modellen zij momenteel beheren. Aangezien u volledig op een agentschap vertrouwt, moet het u kunnen bieden wat u voor uw loopbaan nodig hebt. Internationale contacten met klanten en castingbureaus, contacten met fotografen en tijdschriften, een sterk modellenbord dat bij je look past.

Boutique agentschappen – Direct in de Metropolises

In megasteden over de hele wereld zijn boetiekagentschappen te vinden. Hun bijzondere charme is dat zij gewoonlijk alleen werken voor cliënten in de desbetreffende stad. Je vindt zulke bureaus in New York City, bijvoorbeeld. Zij kunnen niettemin goede contacten hebben en zijn soms ook actief als ouderagentschap.

Booker – Individuele model agenten met goede contacten

Je vindt geen individuele boekers op het internet. Zij werken alleen, zonder website en zonder sociale netwerken. Het zijn managers en agenten met hun eigen netwerk. Meestal hebben ze in grote bureaus gewerkt. In die tijd doen zij natuurlijk waardevolle contacten en ervaring op in modellenbureaus. Ze gebruiken deze nu als boekers. Na vele jaren in een groot agentschap, willen ze expliciet alleen werken. Vaak hebben ze niet eens een eigen kantoor. Zij vertegenwoordigen slechts zeer selecte modellen, vijf, tien of vijftien. Dat is alles. Deze boekers scouten je op straat, gewoon in een café of in de sportschool. Sommigen werken thuis, anderen vliegen de wereld rond met hun modellen. Zij zijn ook actief als moederagentschap en brengen hun modellen onder bij grote agentschappen over de hele wereld.

Banen & carrière in ons modellenbureau

Wil je achter de schermen van een modellenbureau werken als booker of agent? Dit zijn onze jobadvertenties voor loopbaanstarters:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie