Parijs Fashion Week Data: Modeshow, ontwerpers, beurzen en evenementen

Paris Fashion Week – Een paar weken per jaar draait alles hier om mode! Naast de modeweken in New York, Milaan en Londen is de Paris Fashion Week een van de “Big Four” in de modewereld. In deze periode komen modellen, ontwerpers, bekende namen uit de modewereld, pers en belangrijke insiders van tijdschriften, agentschappen en modehuizen samen om de nieuwste collecties op de catwalk te zien. Terug naar overzicht: Modeweken – Alle data.

Modeweek Parijs

In de modehoofdstad Parijs staan mode en designermode hoog in het vaandel. Grote modemerken als Chanel zijn hier onder andere ontstaan en de stad is al jaren de thuisbasis van wereldberoemde ontwerpers als Karl Lagerfeld. Succesvolle modemerken zoals Alexander McQueen, Balmain of Louis Vuitton presenteren hier hun mode.

Kaart en stad in één oogopslag: Parijs

In een wereldstad als Parijs, aan de prachtige Seine naast de Eiffeltoren en oude Europese kathedralen, is de Fashion Week in goede handen. Veel van de luxe designermerken die hun kleding presenteren op Paris Fashion Week hebben hun flagshipstore op de Champs-Élysées.

Hier krijg je een overzicht van Parijs:

Hier zijn de laatste data voor Paris Fashion Week!

Parijs Fashion Week Data

Vier keer per jaar vindt in Parijs de Fashion Week plaats: In twee aparte weken worden de mannen- en vrouwencollecties voor het herfst/winterseizoen gepresenteerd. Later in het jaar worden de nieuwe collecties voor het volgende lente/zomerseizoen getoond. Hier is een overzicht van alle data:

Modeweek Parijs 2024

Herenmode herfst/winter 2024/25 van 16 – 21 januari 2024

  • Damesmode herfst/winter 2024/25 van 26 februari – 5 maart 2024
  • Herenmode Lente/Zomer 2025 van 18 – 23 juni 2024
  • Damesmode Lente/Zomer 2025 van 23 september – 01 oktober 2024

Vaste topontwerpers

Twee keer per jaar verandert Parijs van de hoofdstad van de liefde in de hoofdstad van de mode! Dan is het Paris Fashion Week en presenteren ontwerpers als Chanel, Alexander McQueen en Dior hun creaties!

Chanel

Een tijdloos merk dat iedereen kent en waar iedereen van houdt. Natuurlijk ontbreekt Chanel niet op Paris Fashion Week! Bekijk hier meer collecties van Chanel.

Alexander McQueen

Alexander McQueen maakt draagbare mode zoals kleding, schoenen en tassen. De ingewikkelde ontwerpen en het individuele kleermakerswerk van het merk maken het tot een van de pioniers van de haute couture. Ontdek meer over Alexander McQueen en de geschiedenis van het label.

Dior

Het Franse merk is een van de beroemdste modemerken ter wereld en is niet meer weg te denken uit de markt. Lees hier meer over Dior.

Fashion Week wereldwijd: Alle data

Ken je het al? Fashion Week New York, Los Angeles, Parijs, Milaan, Londen & Berlijn? Ontwerpers, shows en beurzen, lees hier meer over de afzonderlijke Fashion Weeks wereldwijd: