Parijs Fashion Week Data: Modeshow, ontwerpers, beurzen en evenementen

Paris Fashion Week – Gedurende enkele weken per jaar draait alles hier om mode! Naast de modeweken in New York, Milaan en Londen is de Parijse modeweek een van de “Grote Vier” in de modewereld. Tijdens deze periode komen modellen, ontwerpers, bekende namen uit de modewereld, de pers en belangrijke insiders van tijdschriften, agentschappen en modehuizen samen om de nieuwste collecties op de catwalk te zien.

Terug naar overzicht: Fashion Weeks – Alle data.

Parijs modeweek

In de modehoofdstad Parijs zijn mode en designermode aan de orde van de dag. Hier zijn onder andere grote modemerken als Chanel ontstaan en de stad is al vele jaren de thuisbasis van wereldberoemde ontwerpers als Karl Lagerfeld. Succesvolle modemerken zoals Alexander McQueen, Balmain of Louis Vuitton presenteren hier hun mode.

Kaart en stad in een oogopslag: Parijs

In een metropool als Parijs, aan de prachtige Seine naast de Eiffeltoren en oude Europese kathedralen, is de Fashion Week in goede handen. Heel wat van de luxe designermerken die hun kleding tijdens de Paris Fashion Week presenteren, hebben hun flagshipstore op de Champs-Élysées.

Hier krijg je een overzicht van Parijs:

Hier zijn de laatste data voor Paris Fashion Week!

Parijs modeweek 2021

Parijs organiseert vier keer per jaar de modeweek: In twee afzonderlijke weken worden de mannen- en vrouwencollecties voor het herfst-/winterseizoen gepresenteerd. Later in het jaar worden de nieuwe collecties voor het volgende lente/zomerseizoen getoond. Hier is een overzicht van alle data:

  1. Herenkleding Herfst / Winter 2021/22 van 19 – 24 januari 2021
  2. Damesmode Herfst / Winter 2021/22 van 1 – 10 maart 2021
  3. Herenmode 2021 van 22 – 27 juni

Paris Fashion Week 2022

  1. Damesmode Lente/Zomer 2022 van 27 september – 5 oktober 2021
  2. Herfst / Winter 2022 van 2 februari – 8 maart

Parijs modeweek 2023

De data van de Paris Fashion Week voor de zomercollectie zijn nog niet vastgesteld, zodra ze bekend zijn vindt u ze hier:

  1. Herenmode voorjaar/zomer 2023 van 21 – 26 juni
  2. Lente / Zomer 2023

Lente / Zomer mode 2021

Louis Vuitton, Chanel en Dior, hier zijn de hoogtepunten van de lente- en zomercollecties die in Parijs werden gepresenteerd.

Herfst / Winter mode 2021

Off White, Burberry, Chloé met de nieuwe herfst- en winterstijlen op de catwalk.

Haute Couture Week

Naast de modeweken vinden in Parijs twee keer per jaar de zogenaamde Haute Couture Weken plaats. Fijne haute couture jurken van Fendi, Valentino, Dior of Armani lopen hier over de catwalk en krijgen de volle aandacht.

  1. Haute Couture Week Lente/Zomer 2021 van 25 – 28 januari 2021
  2. Haute Couture Week Herfst / Winter 2021/22 van 4 – 8 juli 2021

Top reguliere ontwerpers

Twee keer per jaar verandert Parijs van de hoofdstad van de liefde in de hoofdstad van de mode! Dan is het de Paris Fashion Week en presenteren ontwerpers als Chanel, Alexander McQueen en Dior hun creaties!

Chanel – prêt-à-porter show

Alexander McQueen

Dior

Fashion Week wereldwijd: Alle data

Weet je het al? Fashion Week New York, Los Angeles, Parijs, Milaan, Londen en Berlijn? Ontwerpers, shows en beurzen, lees hier meer over de afzonderlijke Fashion Weeks wereldwijd: