New York Fashion Week Data: Modeshow, ontwerpers, beurzen en evenementen

New York Fashion Week – Rode loper, grote persevenementen en modeshows met honderden exclusief uitgenodigde gasten. De grote Fashion Week vindt twee keer per jaar plaats in New York. Naast de modeweken in metropolen als Parijs of Milaan is het een van de belangrijkste en grootste evenementen in zijn soort.

Terug naar overzicht: Modeweken – Alle data.

New York Modeweek

De Fashion Week wordt twee keer per jaar gehouden in het glamoureuze Manhattan in New York City. Tijdens de eerste Fashion Week van het desbetreffende jaar in februari wordt altijd de mode voor het volgende herfst/winterseizoen gepresenteerd. De collecties voor de lente en zomer worden daarentegen het jaar ervoor gepresenteerd tijdens de Fashion Week in september. Elk jaar presenteren ontwerpers en modehuizen zoals Coach, Tom Ford, Marc Jacobs of Michael Kors hun nieuwe collecties en maken ze indruk op gasten uit de New Yorkse high society.

Kaart en stad in één oogopslag: New York

Bij het enorme evenement dat de Fashion Week in New York City is, hoort natuurlijk een even spectaculaire locatie. Waar kun je de exclusieve sterren en sterretjes die samenkomen aan de rand van de catwalk beter samenbrengen dan in Manhattan! Hier komen glitter en glamour samen op even passende locaties – Manhattan is tenslotte het epicentrum van New York.

Hier vind je een overzicht van New York City:

Hier zijn de laatste data voor New York Fashion Week!

Data 2024: NYFW

De belangrijkste evenementen rond de twee belangrijkste modeweken van het jaar, Spring/Summer en Fall/Winter Fashion Weeks, vinden plaats in februari en september. Ontwerpers uit New York zoals Kim Shui, Tom Ford, Michael Kors en Coach presenteren hier hun nieuwe collecties.

New York Fashion Week 2024

Herfst/winter 2024/25: 09.02 – 11.02.2024

Vaste topontwerpers

Op de New York Fashion Week zijn er een paar ontwerpers die er vrijwel altijd zijn, waaronder Micheal Kors en Tom Ford.

Micheal Kors

De Amerikaanse modeontwerper is vooral populair geworden door zijn tassen. De combinatie van tijdloze chic, die tegelijkertijd elegant en eenvoudig is, vindt wereldwijd miljoenen bewonderaars. Je kunt hier meer vinden over Michael Kors.

Tom Ford

Ford maakte de jaren negentig tot het decennium van coolheid en glamour. Trendy accessoires, dierenprints en jurken met lovertjes domineren de collectie. Ontdek hier meer over Tom Ford.

Fashion Week wereldwijd: Alle data

Ken je het al? Fashion Week in Los Angeles, Parijs, Milaan, Londen & Berlijn? Ontwerpers, shows en beurzen, lees hier meer over de afzonderlijke Fashion Weeks wereldwijd: