New York Fashion Week Data: Modeshow, ontwerpers, beurzen en evenementen

New York Fashion Week – Rode Loper, grote persevenementen en runway shows met honderden exclusief uitgenodigde gasten. De grote Fashion Week vindt twee keer per jaar plaats in New York. Naast de modeweken in wereldsteden als Parijs of Milaan is het een van de belangrijkste en grootste evenementen in zijn soort.

Terug naar overzicht: Fashion Weeks – Alle data.

New York Fashion Week

De modeweek wordt twee keer per jaar gehouden in het glamoureuze Manhattan in New York City. Tijdens de eerste modeweek van het desbetreffende jaar in februari wordt altijd de mode voor het volgende herfst-/winterseizoen gepresenteerd. De lente- en zomercollecties daarentegen worden het jaar voordien voorgesteld tijdens de modeweek in september. Elk jaar presenteren ontwerpers en modehuizen zoals Coach, Tom Ford, Marc Jacobs of Michael Kors hun nieuwe collecties en maken indruk op de gasten van de New Yorkse high society.

Kaart en stad in een oogopslag: New York

Voor het enorme evenement dat de Fashion Week in New York City is, is natuurlijk een even spectaculaire locatie nodig. Waar kunnen de exclusieve sterren en sterretjes die zich aan de rand van de catwalk verzamelen, beter bijeenkomen dan in Manhattan! Hier komen glitter en glamour samen op even passende locaties – Manhattan is per slot van rekening het epicentrum van New York.

Hier vindt u een overzicht van New York City:

Hier zijn de laatste data voor de New York Fashion Week!

New York Fashion Week 2021

De belangrijkste evenementen rond de twee belangrijkste modeweken van het jaar, de lente/zomer- en herfst/wintermodeweken, vinden plaats in februari en september. Ontwerpers uit New York zoals Kim Shui, Tom Ford, Michael Kors en Coach presenteren hier hun nieuwe collecties.

  1. Lente / Zomer modeweek van 11 – 17 februari 2021
  2. TBA: Resort in voorjaar/zomer 2021
  3. Herfst / Winter Fashion Week van 9 – 15 september 2021

New York Fashion Week 2022

De data van de New York Fashion Week voor 2022 zijn nog niet vastgesteld. Zodra ze bekend zijn, vindt u ze hier:

  1. Herfst / Winter 2022
  2. Lente / Zomer 2022

New York Fashion Week 2023

De data van de New York Fashion Week voor 2022 zijn nog niet vastgesteld. Zodra ze bekend zijn, vindt u ze hier:

  1. Herfst / Winter 2023
  2. Lente / Zomer 2023

Lente / Zomer mode 2021

Michal Kors, Christian Siriano en Zimmermann zijn hier de hoogtepunten van de lente- en zomercollecties die in New York werden gepresenteerd.

Herfst / Winter mode 2021

Tom Ford, Givenchy, Versace met de nieuwe herfst en winter stijlen op de catwalk.

Top reguliere ontwerpers

Op de New York Fashion Week zijn er een paar ontwerpers die er bijna altijd zijn, waaronder Moschino, Micheal Kors en Tom Ford.

Moschino

Micheal Kors

Tom Ford

Fashion Week wereldwijd: Alle data

Weet je het al? Modeweek in Los Angeles, Parijs, Milaan, Londen en Berlijn? Ontwerpers, shows en beurzen, lees hier meer over de afzonderlijke Fashion Weeks wereldwijd: