Over jou: Miljardairs, Stefanie Giesinger & Kendall Jenner

Over jou – Waarschijnlijk een van de snelst groeiende e-commerce bedrijven in Europa. Het bedrijf wil het traditionele winkelen digitaliseren en een persoonlijke winkelervaring creëren op de smartphone of laptop. De klant kan kiezen uit 2.000 merken en zich laten inspireren door de unieke mode. Het label richt zich sterk op personalisatie om een hechte klantrelatie te creëren, zodat ze mensen op lange termijn aan het bedrijf binden. Via mobiel winkelen genereert About You een omzet van 1,17 miljard euro in 2020/2021.

Achtergrond

About You is een succesvol modebedrijf gevestigd in Hamburg. Het label verkoopt zijn mode uitsluitend in de online shop, maar weet toch een klassieke winkelervaring te creëren zoals op straat. Een paar jaar geleden kon je kleding alleen in de ouderwetse straten of winkelcentra kopen. De visie van About You was het creëren van de eerste online bestemming waar je mode kunt ontdekken en je kunt laten inspireren door producten die passen bij jouw persoonlijke stijl. Het label wilde de gewone shopping tour op internet produceren. Het doel van About You is om de nummer één op het gebied van mode in Europa te worden. Een motto “Wij zijn sneller dan de anderen”. Zij werken snel en vooral efficiënt binnen de termijnen en geven er de voorkeur aan snel tien kleine ideeën uit te voeren in plaats van veel tijd te besteden aan één perfect idee.

Zes redenen voor het succes van About You

 1. Inspiratie in plaats van voldoen aan de vraag
  About You is ontwikkeld als een online winkel die inspiratie en vraagcreatie op de voorgrond plaatst. De meeste andere online moderetailers hebben dit segment tot nu toe links laten liggen. Aan de andere kant richten ze zich meestal op behoefte shoppers.
 2. Open handelsbenadering
  About You staat derden toe toepassingen voor de winkel te ontwikkelen. Ze moeten klanten een nieuwe, inspirerende toegang tot de producten bieden, zoals in een modetijdschrift of een modeblogger.
 3. Lookbooks en stijlsjablonen
  Het merk creëert talrijke stijlmodellen met bekende sterren, bloggers en influencers. Ze presenteren hun favoriete stijlen in lookbooks, bijna zoals op Instagram. De daar getoonde kledingstukken verwijzen naar het overeenkomstige artikel in de online shop.
 4. Individuele winkelervaring
  Het modelabel vertrouwt op een sterke individualisering. Na het inloggen verandert het winkellogo in een persoonlijk logo, zoals “Over Lena” of “Over Tim”. Met About You kan elke gebruiker stylingvoorkeuren opslaan en merken, vrienden en influencers volgen. Op deze manier maakt About You het mogelijk om de feed aan te passen.
 5. Succesvol eigen merk
  About You heeft onder andere een eigen merk op de markt gebracht: Edited. Het was vanaf het begin zo’n succes dat het nu een eigen webwinkel heeft.
 6. Besturingssysteem voor mode
  Al deze factoren maken About You tot een persoonlijk besturingssysteem voor mode.

Samenwerking met About You

About You viert groot succes met talrijke samenwerkingen, waardoor dit terrein steeds meer wordt uitgebreid. Grote sterren als Kendall Jenner, Stefanie Giesinger en Lena Gercke hebben samen met About You al een collectie ontworpen en waren binnen een paar uur uitverkocht.

Nike x Stefanie Giesinger

Na het grote succes van het campagne debuut vorig jaar, lanceert About You de tweede co-branded campagne voor de lancering van de nieuwe “Nike Air Zoom SuperRep” trainingsschoen. Onder het motto “Back to Fitness” motiveert de creatieve campagne via de digitale kanalen de doelgroep van jonge vrouwen om van sport een dagelijkse gewoonte te maken. Het wil vrouwen nieuwe manieren laten zien om zichzelf te blijven uitdagen, actiever te worden en sport te integreren als integraal onderdeel van het dagelijks leven. Via een nieuw format kunnen vrouwen samen met Stefanie Giesinger en Nike trainer Nada Ivanovic een digitale workout doen. Er was onder andere ook een van de 15 particuliere opleidingsplaatsen te winnen. De campagne richt zich op het thema empowerment en wil de hele gemeenschap inspireren en motiveren om actiever te zijn. Met de combinatie van een sterke, waardegedreven verhaallijn en een mediaplan voor digitale formats positioneert About You zich in de samenwerking met Nike opnieuw als full service.

Lena Gercke tijdloze kleding

Lena Gercke, een waar multi-talent. Ze slaat niet alleen een goed figuur als presentatrice en model, maar is ook als ontwerpster een topper in de lucht. In samenwerking met About You ontwerpt ze dromerige stukken die vooral één ding zijn: Tijdloos!

Smiles: Eerste collectie met Cro

In december 2021 lanceerde About You haar eerste collectie met Cro, een van Duitslands grootste en beroemdste artiesten. Er werd een uniseks collectie gelanceerd en het centrale element van de collectie is een door Cro zelf ontworpen ontwerp. Alle stukken en stijlen creëren een eigen Cro-wereld en hebben het potentieel om echte collector’s items te worden.

Kendall Jenner x About You

Wie kent haar niet? Een van de beroemdste gezichten ter wereld. Met het merk Kendall & Kylie vieren de twee jongste zusjes van de Kardashians-clan groot succes op de internationale modemarkt en zijn ze niet meer weg te denken. Hun modelijn met About You is geschikt voor dagelijks gebruik en ongecompliceerd. De kleding kan dus moeiteloos gecombineerd worden, maar zorgt altijd voor een perfect passende look. Het doel van Kendall Jenner is om de unieke vrouw zich zelfverzekerd, vrouwelijk en aantrekkelijk te laten voelen.

Vraag en antwoord over jou

Wie zit er achter je aan?

About You werd in 2014 opgericht als dochteronderneming van de Otto Group en maakt nu deel uit van het portfolio van de groep, die nog steeds de grootste aandeelhouder is.

Waar is het bedrijf?

About You KG is een Duitse fabrikant van kleding, schoenen en accessoires in Hamburg.

Is About You een marktplaats?

Het merk wordt momenteel steeds relevanter als online marktplaats voor modemerken en detailhandelaren. De reden hiervoor is enerzijds dat de marktplaats zich richt op het inspireren en creëren van vraag in plaats van het voldoen aan de vraag.

Hoeveel omzet maakt About You?

In het tweede kwartaal van 2021/2022 bedroeg de omzet ongeveer 395,6 miljoen euro. In vergelijking met hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar steeg de omzet van de webwinkel met 53,3 procent. In het boekjaar 2020/2021 kwam de jaaromzet voor het eerst boven de miljard euro uit.

Merken zoals About You: JD Sports & Asics

Wij hebben hier een lijst met soortgelijke merken voor u samengesteld, of u kunt een kijkje nemen in onze lijst met modemerken waar u alle grote merken in één oogopslag kunt zien.

JD Sports: Sneakers, leggings & Hailey Baldwin

Het bekende sportmerk is zeker een begrip voor elke sneakerliefhebber. U kunt hier altijd de nieuwste sneakers vinden, evenals geselecteerde stukken van verschillende sportmerken zoals Adidas en Nike. Het label heeft naam gemaakt door zijn campagnes met bekende atleten en samenwerkingen met modellen en influencers. Het merk zet zich in voor diversiteit en individuele ontwikkeling.

Asics: Welke loopschoenen zijn de beste?

Asics is een echte pionier op de hardloopschoenenmarkt. Het uit Japan afkomstige merk is wereldwijd bekend en vooral populair onder joggers en hardlopers. Het grote bedrijf is gespecialiseerd in hardloopschoenen die met hun lichte gewicht en comfortabele zool een korte wandeling of sport heerlijk aan de voet laten voelen.

Vele andere modemerken: XXL Lijst

Ben je enthousiast over Asos en wil je meer merken leren kennen? Bekijk onze XXL-gids en maak kennis met ’s werelds beste modemerken.

Extravagante haute couture. Verfijnde prêt-à-porter. Fijne sportkleding en innovatieve accessoires. De meest luxueuze modemerken ter wereld verblijden elk jaar miljoenen mensen en modeliefhebbers met hun prachtige collecties. Ze kamperen buiten de winkels om de limited edition specials op te pikken, staan in de straten van Parijs tijdens de felbegeerde Fashion Week en zitten met grote ogen voor de tv om de nieuwste en hipste runway shows te bekijken. Hier is de ultieme modemerkengids.