Paco Rabanne x H&M: Glanzend, glitterig en futuristisch – in geselecteerde winkels vanaf 9.11.

De modewereld is in rep en roer nu twee zwaargewichten uit de industrie, Paco Rabanne en H&M, de handen ineen hebben geslagen voor een spannende samenwerking. Het nieuws over deze samenwerking verspreidt zich als een lopend vuurtje en om de opwinding nog groter te maken, hebben de twee merken een spectaculaire korte film gemaakt, geregisseerd door de bekroonde regisseur Xavier Dolan. Het nieuws, de korte film, het is allemaal hier voor jou!

Een samenwerking die geschiedenis maakt

H&M heeft altijd voorop gelopen als het gaat om samenwerkingen op het gebied van mode. Sinds de eerste samenwerking in 2004 met de legendarische Karl Lagerfeld heeft het bedrijf een indrukwekkende lijst van samenwerkingen opgebouwd met grootheden uit de industrie zoals Versace, Comme des Garçons, Balmain en Maison Margiela. Vorig jaar baarde de samenwerking met Mugler opzien.

Deze keer gaat H&M een stap verder door een samenwerking aan te gaan met het bekende Franse modehuis Paco Rabanne. De Rabanne x H&M collectie is het resultaat van deze inspirerende samenwerking en belooft de mode-industrie te inspireren.

Het nieuws: 3 feiten over de H&M x Paco Rabanne Coop

  1. Paco Rabanne en H&M zijn een spannende samenwerking aangegaan, die vergezeld gaat van een korte film van Xavier Dolan.
  2. H&M heeft al succesvolle samenwerkingen met ontwerpers.
  3. De collectie presenteert moderne interpretaties van de ontwerpen van Paco Rabanne en is verkrijgbaar vanaf 9 november 2023.

Hier is de onthulling van de langverwachte Rabanne H&M collectie. Het combineert retro romantiek, jaren 70 uitbundigheid en futurisme. Julien Dossena, creatief directeur van Rabanne, maakt het merk toegankelijker zonder afbreuk te doen aan creativiteit en kwaliteit. De collectie biedt verschillende stijlen en zal wereldwijd verkrijgbaar zijn op 9 november 2023, aldus H&M.

Paco Rabanne en H&M: een fashion dream team

De Rabanne-collectie voor H&M is een eerbetoon aan de baanbrekende ontwerpen van Paco Rabanne. Creatief directeur Julien Dossena blaast de iconische creaties van de overleden oprichter nieuw leven in door ze te combineren met moderne urbaniteit. Het resultaat is een collectie die Paco Rabanne’s beroemde dansvloerstijl naar de wereld van vandaag brengt en tegelijkertijd sportieve vrijetijdskleding en elegante pasvormen integreert, meldt Esquire.

Glimmend, glitterend en futuristisch

De Rabanne x H&M collectie is een feest voor de zintuigen. De collectie omvat dames- en herenkleding, waaronder zilveren pakken, metallic mesh vesten en opvallende loungewear. Accessoires zoals tassen van pailletten en metallic mesh, maar ook coole laarzen en slippers met pailletten staan centraal. Deze collectie neemt je mee naar een wereld van glitter en glamour waar metallic stoffen en glinsterende pailletten de boventoon voeren.

Een korte film die inspireert

Om deze spannende samenwerking te vieren, hebben Paco Rabanne en H&M een korte film geproduceerd, geregisseerd door Xavier Dolan. In de film zijn topmodellen te zien als Anok Yai en Noma Han, model en actrice Rianne Van Rompaey, TikTok-ster Vinnie Hacker en acteur Issa Perica. In een wereld waar fantasie en werkelijkheid samensmelten, presenteren ze de collectie in een feestelijke sfeer met sciencefictionelementen.

De Rabanne x H&M collectie is vanaf 9 november 2023 verkrijgbaar in geselecteerde winkels en op hm.com. Noteer deze datum alvast in je agenda, want deze samenwerking belooft de modewereld te veroveren en een aantal prachtige stukken aan je garderobe toe te voegen. Blijf kijken, want over dit nieuws zal nog veel te vertellen zijn.