Milaan Fashion Week: Herfst/Winter 2021 – De beste shows & ontwerpers

De Milan Fashion Week is terug – met een vast tijdschema en gericht op digitale presentaties, worden van 23 februari tot en met 1 maart de nieuwe collecties voor het herfst/winterseizoen 2021/22 gepresenteerd. Er is hier geen eind aan high fashion en grote luxemerken, en wie als model op de catwalk komt, heeft zijn doel bereikt. Naast modegiganten zoals Armani, Fendi of Prada zijn ook jongere merken zoals Elisabetta Franchi aanwezig op de modeweek in Milaan.

Moschino, Fendi, Prada – Hoogtepunten van de Fashion Week

De Milan Fashion Week voor het herfst/winterseizoen 2021/22 vindt dit jaar plaats van 23 februari – 1 maart en is alleen digitaal toegankelijk voor het publiek. Runways en modeshows kunnen online gevolgd worden. Heb je geen zin om de beste video’s online te zoeken? Wij tonen u onze persoonlijke hoogtepunten van de iconische modeweek in Milaan!

Giorgio Armani

Bekijk hier de Armani modeshow tijdens de digitale modeweek in Milaan voor het seizoen herfst/winter 2021/22.

Elisabetta Franchi

De ontwerpster maakte haar catwalkdebuut tijdens de Milan Fashion Week 2015 met haar lente-zomercollectie. Sindsdien zijn haar merkimago en de populariteit van Franchi gestaag toegenomen.

Moschino

Modeontwerper Jeremy Scott heeft een heel bijzondere gast uitgenodigd voor de videopresentatie van zijn Moschino-collectie tijdens de Fashion Week: Icoon Dita Von Teese is te zien in Moschino’s “Jungle Red”.

Emporio Armani

Weer een collectie van het huis van Armani: mooi, elegant en chic. Een interessante runway presentatie die pure Emporio Armani uitstraalt.

N°21

Het handelsmerk van de Italiaanse modeontwerper Alessandro Dell’Acqua, die achter het label N°21 zit, zijn delicate stoffen en rechte snitten. Sterren als Jennifer Lopez en Courtney Love zijn fan van het modemerk.

Fendi

Fendi, wereldwijd bekend om de ontwerpen van voormalig hoofdontwerper Karl Lagerfeld, presenteert de collectie van het volgende herfst/winter seizoen op een adembenemende catwalk tussen glas en spiegels tijdens de Milan Fashion Week van dit jaar.

  • Lees hier meer over Fendi

Max Mara

De ontwerpen en outfits van het Italiaanse modemerk voor het komende seizoen worden gedomineerd door bruine en donkergroene tinten.

Alberta Ferretti

Alberta Ferretti heeft altijd een visie: dit seizoen staat in het teken van donkere kleuren, met enkele metallics voor speciale gelegenheden. De runway geeft een dystopische vibe met zijn lange ontwerpen en donkere tinten.

Genny

Genny’s mode legt de nadruk op esthetiek met vloeiende lijnen en een vrouwelijke stemming die tot uiting komt door klassieke elementen en moderne texturen te combineren.

Prada

Een wereldberoemde naam en een van de “groten” van de modeweken is Prada. Een gedurfde collectie, buitenissige ontwerpen en felle kleuren zijn dit jaar op de catwalk te zien.

MM6 Maison Margiela

Bekijk hier de verschillende videopresentaties van Maison Margiela. De snitten en patronen zijn iets wilder dan gewoonlijk en het algemene ontwerp van de collectie kan als onconventioneel worden omschreven.

Philipp Plein

Philipp Plein heeft iets totaal anders bedacht voor de virtuele Milan Fashion Week: kleurrijke animaties en wilde graphics tonen de collectie. In de video zie je geanimeerde skeletten die Philipp Plein schoenen dragen.

Grote modemerken op de Fashion Week

Terwijl grote modemerken als Fendi, Prada, Moschino en Armani niet meer weg te denken zijn op de catwalks in Milaan, hebben andere modegiganten dit seizoen een pauze ingelast. Bottega Veneta en Gucci zijn dit jaar niet aanwezig op de modeweek, Versace en Jil Sander zullen hun collecties op een uitgestelde datum buiten de modeweek tonen op 5 en 7 maart.

Milaan: alle data in een oogopslag

Milaan Fashion Week – Als een van de belangrijkste en belangrijkste internationale modehoofdsteden naast New York, Parijs en Londen, speelt mode natuurlijk een grote rol in Milaan. De shows en runways in Milaan vinden dan ook op grote schaal plaats. De aftrap is groot. Vele genodigden uit de mode-industrie komen hier vier keer per jaar bijeen om de modeweken van Milaan gretig te volgen.