IVANMAN – Herenkleding tijdens de Berlijnse modeweek 2019

Herenmode om te verbazen – Ivanman inspireert opnieuw. Zoals elk jaar herdefinieert Ivan Mandžukić mannenmode met zijn ongewone ontwerpen en snitten. We hebben zijn show live gezien en zijn verbaasd over de precisie van zijn werk.

Ivanman – chique herenmode

Het in Berlijn gevestigde label Ivanman werd in 2010 opgericht door ontwerper Ivan Mandžukić. De afgestudeerde van de ESMOD Academie voor Modeontwerp richtte het merk Ivanman op met als doel een combinatie van klassieke en avant-gardistische herenmode te creëren. Het modelabel Ivanman ziet mode als een sociaal fenomeen, analyseert het door middel van deconstructie, onderzoekt de afzonderlijke onderdelen en voegt ze vervolgens weer samen in textielvorm. Het resultaat is herenmode teruggebracht tot een minimalistische stijl die gekenmerkt wordt door een scherpe draagbaarheid. Eenvoudige maar expressieve details geven de collectie zijn bijzondere kwaliteiten. De basis van het merk Ivanman is een klassieke en bescheiden pasvorm. Door tijdens het ontwikkelingsproces de details aan te passen, evolueert de mode tot een draagbare avant-garde collectie. Toch lijken de looks nooit opzettelijk gedeconstrueerd. Momenteel bestaan de collecties van Ivanman voornamelijk uit herenkleding en accessoires, aangevuld met enkele vrouwelijke looks.

Ivanman op MBFW 2019

Trouw aan zijn stad presenteert IVANMAN 2019 zijn collecties op de catwalks van de Berlijnse modescene. In tegenstelling tot de meeste andere shows is die van Ivanman geen typische catwalk, maar is er een platform in het midden van de menigte waar de verschillende stukken met geometrische uitsnijdingen en felle kleuren in de kijker staan. De modellen waren subtiel gestyled, zodat de focus niet door de kleding werd getrokken, hoewel we kunnen bevestigen dat het moeilijk is om je ogen van Ivanman’s nieuwe collectie af te houden.

Ivanman op de Berlijnse modeweek 2019