Brioni video’s: Achter de schermen, Italiaanse mode + 15 feiten over Brioni

Brioni – Een Italiaans luxelabel bekend om zijn handgemaakte herenkostuums. Keer op keer maakt Brioni zijn legendarische reputatie waar en is het de onbetwiste plaats voor echte legendes in de mode. Met maar liefst 40.000 euro voor een Italiaans pak verkoopt Brioni de duurste pakken ter wereld. Alles over het merk Brioni.

Brioni: Italiaanse herenkleding

Mannen gekleed in Brioni behoren tot de best geklede mannen ter wereld. Zelfs Bond, James Bond draagt de Italiaanse pakken in zes films.

Wat zit er achter het vuur?

Een workshop in Italië onthult wat u van het merk kunt verwachten.

De kunst van Brioni: het ambacht van de kleermaker

Maar wat maakt Brioni zo speciaal? De hoge kunst van het kleermaken. Het is een traditie die al generaties lang vakmanschap en esthetiek combineert.

15 feiten over Brioni

Denk je dat je alles al weet over Brioni? Hier zijn 15 dingen die je zeker niet wist.

Brioni’s persoonlijke kleermakersservice

Brioni Bespoke is de gepersonaliseerde kleermakersdienst van Brioni. Dit zorgt voor unieke stukken alleen voor hem.

7 decennia Brioni

De 70ste verjaardag van Brioni werd naar behoren gevierd op de catwalk.

Herenmode herfst en winter in Milaan

Op de 70ste verjaardag werd in Milaan de herenmode voor herfst en winter 2015/2016 gepresenteerd. Beroemde gezichten als James Marsden, Jack Huston, Max Irons en Francesco Vezzoli waren ook bij de viering aanwezig.

Brad Pitt: Het gezicht van het merk

Brad Pitt, die niet alleen bekend staat om het feit dat hij zich regelmatig met de Italiaanse pakken presenteert op evenementen, is sinds 2020 testimonial van Brioni.

Italiaanse pakken van dichtbij

De flagship stores weerspiegelen ook de kleermakerskunst van Brioni: vakmanschap en esthetiek. Bekijk hier een Brioni flagship store in Parijs!

Brioni: het merk

Net als Thom Browne en Ermenegildo Zegna is Brioni een van de meest prestigieuze merken als het gaat om designerpakken. Brioni, in 1945 in Rome opgericht door het visionaire duo Nazareno Fonticoli, een meester-kleermaker, en zijn zakenpartner Gaetano Savini, wordt beschouwd als het meest prestigieuze luxe herenmodehuis ter wereld. In de wereld van de zakelijke luxe mode is Brioni de niet-plus-ultra. Veel sterren zoals muzikanten en acteurs dragen ook Brioni pakken. In het volgende artikel komt u meer te weten over de geschiedenis van het huis Brioni. Als u meer luxemerken wilt leren kennen, bekijk dan onze merkengids.