Ermenegildo Zegna: Merk, ontwerper en luxe mode – van wol tot pakken

Ermenegildo Zegna – Ermenegildo Zegna is een van ’s werelds grootste fabrikanten van fijne stoffen en het grootste herenkledingmerk ter wereld, dat pakken produceert voor zijn eigen label en voor wereldberoemde merken als Gucci, Yves Saint Laurent, Dunhill en Tom Ford. Een van ’s werelds bekendste luxe modehuizen voor herenkleding en accessoires werd in 1910 opgericht toen Ermenegildo de textielweverij van zijn vader kocht. Vandaag wordt het geleid door de vierde generatie van de familie Zegna.

Vanaf het begin verwierf het bedrijf snel een reputatie voor de productie van hoogwaardige stoffen voor pakken. Vanaf de jaren 1920 was het bedrijf een van de grootste kopers van Australische wol, en tegen het einde van de jaren 1930 had de wolfabriek 1.000 mensen in dienst. Lees het volgende artikel om meer te weten te komen over het merk en zijn geschiedenis. Als u meer wilt weten over merken, bekijk dan onze merkengids.

De geschiedenis van het merk: van schaap tot luxemerk

Angelo Zegna stichtte oorspronkelijk een horlogefabriek in de tweede helft van de 19e eeuw. Aan het eind van de 19e eeuw begon hij een horlogebedrijf. Hij begon te experimenteren met het weven van wol en stuurde het bedrijf geleidelijk in een andere richting – de kledingindustrie. Zijn laatste kind, Ermenegildo, nam de zaak over van zijn vader Angelo en zette het familiebedrijf voort.

Als jonge ondernemer richtte Ermenegildo Zegna in 1910 in Trivero de wolspinnerij Lanificio Zegna op. Zegna begon stoffen te produceren op vier weefgetouwen. Hij beschreef de stoffen als “de mooiste ter wereld”.

Met een internationale visie wilde Zegna de beste vezels rechtstreeks uit hun land van oorsprong betrekken. Met dit doel exporteerde Zegna al in 1938 stoffen naar Amerika, en tegen 1945 werden Zegna-stoffen in meer dan 40 landen verkocht.

Hier ziet u een outfit uit de najaarscollectie 2021:

Uitbreiding en milieu

Naarmate zijn bedrijf zich uitbreidde, legde Zegna de nadruk op een positieve relatie met zijn omgeving. Daarom bouwde hij een medisch centrum, een kleuterschool en plantte duizenden bomen rond Trivero. Aangezien Zegna nu getrouwd was en kinderen had, gingen zijn zonen Angelo en Aldo voor het bedrijf werken en leerden zij de geheimen van hun vader kennen. In de jaren zestig namen Angelo en Aldo geleidelijk de leiding van de wolfabriek van hun vader over.

Onder invloed van Angelo en Aldo breidde het bedrijf uit met de productie van prêt-à-portercollecties en op maat gemaakte stukken. Het bedrijf begon internationaal te produceren en te distribueren en opende zijn eerste merkwinkels in Parijs en Milaan.

Kwaliteit in een klasse apart

In 1968 opende het bedrijf een fabriek in Novara, Italië, waar broeken en mouwen werden geproduceerd. De kledingstukken waren een onmiddellijk succes dankzij de kwaliteit van de stoffen.

De broers begonnen het bedrijf uit te breiden naar het buitenland, eerst naar Spanje en vervolgens naar Zwitserland, wat ertoe leidde dat ze bijna wereldwijd actief waren. Rond dezelfde tijd voegden zij accessoires en sportkleding aan hun productlijst toe. In 1972 ging het bedrijf officieel van start met zijn service op maat.

Het beige pak uit de mannencollectie van 2021:

Net als hun vader geloofden de broers in het welzijn van hun werknemers en de omliggende gemeenschappen. Aldo en Angelo bouwden een 14 km lange weg die Trivero met Bielmonte in de Italiaanse Alpen verbindt. Ze bouwden ook een woonwijk.

Aldo en Angelo stelden hun kinderen voor aan het bedrijf, net zoals Ermenegildo met hen had gedaan. Hun kinderen Ermenegildo, Paolo, Anna, Benedetta, Laura en Renata werden allen ingewijd in de geheimen van het bedrijf en klaargestoomd voor leidinggevende functies.

De nieuwe generatie

De nieuwe generatie breidde Zegna’s wereldwijde positie uit, en tegen het einde van de jaren 1990 had het bedrijf nu een assortiment dat zich uitstrekte van kleding tot accessoires.

In 2002 nam Zegna het merk Longhi over. In hetzelfde jaar werd een joint venture opgericht met de Salvatore Ferragamo Group om een wereldwijd bedrijf in schoeisel en lederwaren op te bouwen.

Het jaar daarop, in 2003, werd een parfum gelanceerd. Er volgden nog drie andere geuren. In 2004 werden zonnebrillen en brillen aan de bedrijfsportfolio toegevoegd, in 2006 gevolgd door een ondergoedcollectie. De Ermenegildo Zegna en Z Zegna lijnen werden gelanceerd op de Milan Fashion Week in 2008.

Hier ziet u het Ermenegildo Zegna parfum:

Zegna staat bekend als een van de beroemdste familiebedrijven van Italië. Het bedrijf, dat al generaties lang bestaat, staat bekend om zijn luxueuze, duurzame stoffen die worden gebruikt voor exquise herenkleding.

Zegna’s toekomst

Met het oog op de toekomst en rekening houdend met het verleden, heeft de groep zich niet alleen toegelegd op de productie, maar ook op de uitbreiding van zijn merkenportefeuille en zijn wereldwijde aanwezigheid. In de loop der jaren heeft de groep haar werkterrein zorgvuldig uitgebreid door middel van een reeks overnames. Deze strategische ondernemingen getuigen van een sterke ondernemersgeest die van generatie op generatie wordt doorgegeven en ervoor zorgt dat de naam Ermenegildo Zegna Group synoniem blijft met ondernemerspioniers en de hoogste kwaliteit.

Veel gestelde vragen over Ermenegildo Zegna

Hier vindt u de meest gestelde vragen op het internet.

Waar komt Ermenegildo Zegna vandaan?

Zegna werd geboren in een klein dorpje in Italië genaamd Trivero

Wanneer is het merk ontstaan?

Zegna stichtte een kleine wolmolen in 1910 en produceerde zijn eerste stoffen in Trivero

Soortgelijke merken als Ermenegildo Zegna

Hieronder vind je merken die vergelijkbaar zijn met Ermenegildo Zegna.

Brioni

Brioni is ook een van de meest prestigieuze merken in kostuums en luxe mode. Lees ons artikel over Brioni om meer te weten te komen over de geschiedenis en de ontwikkeling ervan.

Thom Browne / Thom Browne Video

Als je het over luxe pakken hebt, zul je waarschijnlijk op een bepaald moment de naam Thom Browne horen vallen. Leer meer over Thom Browne en zijn uniciteit in onze Thom Browne artikelen.

Mode merken: Lijst

Ben je enthousiast over Helmut Lang en wil je meer merken leren kennen? Neem dan een kijkje in onze modegids en maak kennis met ’s werelds beste modemerken. Extravagante haute couture. Verfijnde prêt-à-porter. Fijne sportkleding en innovatieve accessoires. s Werelds meest luxueuze modemerken verrukken elk jaar miljoenen mensen en modeliefhebbers met hun exquise collecties. Ze kamperen voor de winkels om de speciale gelimiteerde oplage mee te pikken, staan in de straten van Parijs tijdens de felbegeerde Fashion Week en zitten met grote ogen voor de TV’s om de nieuwste en hipste runway shows te zien. Hier is de ultieme modemerken gids.