Thom Browne Video’s – Collecties, Sport en Horloges

Thom Browne Videos – In het afgelopen decennium is Thom Browne uitgegroeid tot een van de meest opmerkelijke ontwerpers in New York. Zeggen dat hij de manier waarop we naar mannenkleding kijken heeft veranderd is een understatement. Werden zijn gekrompen colberts en tot boven de enkels omgezoomde broeken vroeger als provocerend beschouwd, nu maken zij deel uit van het mode-lexicon. Hij heeft hetzelfde kleermakersambacht en dezelfde vindingrijkheid toegepast op de damesmode en het concept van uniformen en eenvormigheid opnieuw uitgevonden.

Vrouwen en mannen: Zomer- & Wintermode

Naast zijn onvergetelijke ontwerpen zijn Thom Browne’s modeshows tijdens de Fashion Week altijd impactvol. De ontwerpen zijn geïnspireerd op thema’s uit Thoms leven, of het nu zijn sportieve invloed is of zijn familietradities, en zijn shows zijn een gelegenheid om zijn creativiteit tot bloei te laten komen.

Lente/Zomer collectie

Thom Browne is de meester van het grote gebaar. Bij zijn presentatie in het voorjaar van 2022 kon het publiek zo veel kanten op: Pegasussen reden op penny chucks, een vrijgezel spookte rond in een ruw houten huis, modellen veranderden van struiken in standbeelden. Het mooie van Browne weer in actie te zien was dat je de kleine gebaren kon zien. De regenboogkleurige tule jurken die de finale vormden, met trompe l’oeil draperieën en abs, waren niet geschilderd maar opgebouwd uit tientallen lagen tule als een topografie van de menselijke vorm.

Deze show was niet alleen indrukwekkend door zijn theatraliteit maar ook door zijn schaal; andere ontwerpers zouden moeite hebben om één enkel kledingstuk van Browne’s niveau te produceren. Browne maakte er ongeveer 200.

Herfst / Winter Collectie

Voor Autumn 2021 gooide Browne de handschoen neer door het niet alleen te doen, maar het ook af te maken. Zijn mannen- en vrouwencollecties zijn een schandalige demonstratie van zijn vaardigheid. De kledingstukken zijn zo extreem dat je er nauwelijks naar kunt kijken, laat staan eraan denken ze te dragen. Er is hier geen gevoel van gezelligheid, comfort of ontspanning. De silhouetten van Browne zijn strenger, strakker en formeler geworden. Zijn uitgangspunten zijn altijd bedrieglijk eenvoudig, zoals de samensmelting van smoking en sportkleding. In de herfst zette Browne de thema’s voort waarmee hij in de lente van 2021 begon te spelen: de Olympische Spelen, monochroom, sportiviteit onder het mom van formalisme.

Thom Brown Campagnes

Thom Browne is een groot liefhebber van enscenering en bijzondere esthetiek. Dit komt vooral tot uiting in zijn campagnes, waarvan hij er reeds vele heeft voorgesteld. De campagnes vergezellen vaak de collecties en illustreren het basisidee achter de afzonderlijke kledingstukken.

De campagne voor kantoorpersoneel

Twee rijen modellen in bijpassende grijze uniformen marcheren voorbij over de geplaveide straten. Op een voor de toeschouwer onbekend moment verspreiden de grijsgeklede lichamen zich in een dozijn verschillende richtingen, alsof ze net uit een schoolbus zijn gestapt.

Welkom terug David Harbour

Kunstenares Anh Doung en acteur David Harbour (Stranger Things, Black Widow) spelen de rollen van Ma ’n Pa in Browne’s interpretatie van American Gothic, die tot en met de hooivork getrouw Amerikaans is. Interessant is dat Harbour en Doung niet zozeer zijn gekozen vanwege hun persoonlijke gevoel voor mode voor Browne’s Fall 2021 campagne, maar meer vanwege hun persoonlijkheden.

Thom Browne voor FC Barcelona

Browne staat bekend om zijn liefde voor sport, en ook atleten vinden dat ze bij zijn merk terecht kunnen voor een speciaal accessoire of pak. Barcelona is het enige voetbalteam dat volledig in Browne gekleed gaat. Konrad de la Fuente, Samuel Umtiti, Ricard Puig, Marc-André ter Stegen en Miralem Pjanic dragen allemaal lichtgekleurde of grijze edities van Browne’s eenvoudige kleding, met de kenmerkende driekleurige geribbelde band voor een subtiele merkopdruk.

Samenwerking met Tag Heuer

Iets conventioneels op een bijzondere manier – Dit jaar bracht Thom Browne zijn samenwerking met de Zwitserse horlogemaker Tag Heuer uit. De populaire TagHeuer Carrera Watchwinder ontworpen en bewerkt door Thom Browne. Klassiek en tijdloos.

Interviews met Thom Browne

In zijn interview met Vogue vertelt ontwerper Thom Browne over zijn ontwerpproces, zijn collecties en hoe hij er als ongeschoolde modeontwerper in slaagt om van schets tot afgewerkt product te komen.

Thom Browne bijdrage

Als u meer wilt weten over het merk zelf en de carrière van de ontwerper, lees dan ons artikel over Thom Browne en zijn geschiedenis.