Puma: Geschiedenis, Sportmode, Schoenen & Kleding

Puma – het favoriete merk van sporters en atleten. De mantra van het merk is ‘Forever Faster’, want Puma heeft zich ten doel gesteld het snelste sportmerk ter wereld te worden. Wist je dat? De oprichters van Puma en Adidas waren broers die samen het schoenenbedrijf van hun vader overnamen. Zij noemden hun gezamenlijke onderneming “Gebrüder Dassler”. Na een geschil werden Puma en Adidas geboren! Vandaag de dag dragen mensen over de hele wereld kleding van het merk. Natuurlijk doen de beroemdste influencers en sterren dat ook. In plaatselijke winkels en online vindt u een breed scala aan producten, zoals schoenen, accessoires en kleding. Kom meer te weten over de oprichting van het merk, speciale kledingstukken en samenwerkingen met VIP’s zoals “The Weeknd”, “Winnie Harlow” en nog veel meer. Je kunt een lijst met video’s van al deze samenwerkingen hier bekijken: Puma.

Puma: Merk en ontwerper

Voordat we naar de individuele sneakers en de outfits gaan, een beetje over de geschiedenis achter Puma!

Puma werd in 1948 in Herzogenaurach in Duitsland opgericht door Rudolf Dassler na een geschil tussen zijn broer Adolf, de stichter van het merk Adidas. In 1948 werd de eerste Puma voetbalschoen, Atom, geïntroduceerd.

Geschiedenis van de oprichter: Rudolf Dassler

Rudolf Dassler werd in de 20e eeuw in Herzogenaurach geboren als zoon van een schoenmaker. Na zijn opleiding als schoenmaker werkte hij in de schoenmakerij van zijn vader, die zijn jongere broer, Adolf Dassler, had overgenomen. Samen hadden de broers Dassler al snel succes. In 1925 ontwikkelde Adolf voor het bedrijf van zijn vader de eerste voetbalschoen en jaren later ook tennisschoenen.

In 1933 werd Rudolf Dassler lid van de NSDAP. Hij werd toen opgeroepen voor de Rijksveiligheidsdienst, maar omdat hij op de vlucht was voor het Rode Leger, nam hij deze post niet in en werd daarom gearresteerd wegens desertie. Na de Tweede Wereldoorlog gingen de twee broers na veel ruzies uit elkaar en richtte Rudolf zijn eigen bedrijf voor sportartikelen op.

De weg naar een wereldmerk: de favoriete schoen van atleten

Na de grote ruzie tussen de twee Dassler broers, verhuisde Rudolf Drassler naar een ander pakhuis, dat ook deel uitmaakte van het familiebezit. De twee broers waren al 28 jaar samen in zaken en hadden al nationaal en internationaal naam gemaakt. Het nieuwe begin heeft dus geen afbreuk gedaan aan het succes van Puma. In 1950 verscheen de eerste voetbalschoen – ATOM.

De schoen werd zeer goed ontvangen door de massa en vele atleten en zorgde voor enthousiasme. Zelfs bij de eerste voetbalwedstrijd na de Tweede Wereldoorlog droegen verschillende spelers de schoen en hielpen zij hun ploeg aan de overwinning. Puma werd meer en meer de favoriete schoen van de atleten, want ook in 1954 hielp de eerste loopschoen het wereldrecord te breken. Rudolf patenteerde het Formstrip-logo, dat vandaag de dag nog steeds te zien is op schoenen van het merk, in 1959. Na een paar jaar tekenden ze de Braziliaanse atleet Pelé. In die tijd werd Pelé beschouwd als ’s werelds beste voetballer en met zijn successen in Puma-schoenen groeide de populariteit van het merk.

Het leven van Rudolf Drassler in een oogopslag

 • 1898: Geboorte
 • 1924: Neemt zijn intrek in de schoenmakerij van zijn vader
 • 1933: Toetreding tot de NSDAP
 • 1948: Oprichting van Puma
 • 1950: Eerste voetbalschoenen
 • 1954: Wereldrecord met Puma loopschoen
 • 1959: Vormstrook gepatenteerd als bedrijfslogo
 • 1962: Puma atleet Pelé wint wereldkampioenschapstitel

Logo en merknaam: Zo snel als de Puma

Nadat de twee broers Dassler uit elkaar gingen, richtte Rudolf zijn eigen schoenenfabriek op. Aanvankelijk wilde hij zijn bedrijf Ruda noemen, wat een combinatie is van zijn voor- en achternaam. Kort daarna vond hij de naam “Ruda” niet meer geschikt voor een sportmerk en koos hij voor de naam “Puma”.

Dassler wilde dat de atleten die zijn schoenen droegen, atletische gaven kregen zoals de grote kat. Ze moeten net zo snel kunnen zijn als de Puma in de Puma schoenen. In overeenstemming met de naam van het merk werd in 1968 een springende Puma als bedrijfslogo gebruikt.

De geschiedenis van het bedrijf en de achtergrond van het logo worden in deze video nog eens samengevat.

Schoenen: Sneakers & Voetbalschoenen

Het sportmerk is vooral bekend om de geweldige ontwerpen van zijn schoenen. De sneakers zijn vooral populair bij tieners en jonge volwassenen. Naast de sneakers wordt voor elke tak van sport bijpassend schoeisel aangeboden. De voetbalschoenen van Nike behoren tot de favorieten van atleten.

Sneaker: Wereldberoemd door “Suede

Het sportmerk begon uitsluitend met schoenen voor atleten en sportbeoefenaars. In de loop der jaren heeft Drassler schoenen ontworpen die je ook in het dagelijks leven kunt dragen. Vandaag de dag is er een breed scala aan sneakers voor mannen, vrouwen en kinderen. Het sportmerk besteedt bijzondere aandacht aan comfort, ademend vermogen en de mogelijkheid tot snelheid. De klassieker van de Puma schoenencollectie is al meer dan 50 jaar de “Puma Suede”.

Sterrenschoen van het merk: “Suede Classic

Voetbalschoenen: gedragen door sterren als Neymar

De voetbalschoenen van Puma behoren tot hun belangrijkste producten. Zoals eerder gezegd is het de bedoeling van de oprichter geweest om de atleten comfort en snelheid te bieden. Met de ontwerpen van de schoenen moet elke atleet op het hoogste niveau kunnen presteren. Elke voetbalspeler moet in staat worden gesteld zijn behendigheid beter te beheersen, snel te versnellen en snel af te remmen. De voetbalschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende collecties, maten en kleuren.

Andere voetballers zie je vaker Puma dragen:

 • Asamoah Gyan
 • Kevin Großkreutz
 • Dante

Voormalige legendes die op het veld stonden met Puma:

 • Lothar Matthew
 • Pelé

Voetballer Neymar Jr. heeft een samenwerking met Puma:

Sportmode: Mannen, Kinderen & Vrouwen

Naast sportschoenen was Puma het eerste bedrijf dat sportmode voor vrouwen, mannen en kinderen ontwikkelde. Er is ook een keuze aan kleding en accessoires voor verschillende sporten. Het sportmerk besteedt er bijzondere aandacht aan dat u alle benodigdheden voor het dagelijkse leven hebt. Met trainingsjacks, sweatshirts met capuchon en behaaglijke jassen zorgt Puma voor absoluut comfort.

Vrijetijdskleding: Voor sportschool, kantoor & meer

Bij Puma kun je echt alles vinden wat je hartje begeert. Voor mannen en vrouwen is er een verscheidenheid aan kleding voor de look van uw stemming. Het sportmerk maakt mode voor verschillende gelegenheden. Of je nu uitgaat met vrienden, naar de sportschool of naar kantoor, je vindt altijd het juiste stuk voor jouw perfecte Puma-look.

Kinder-/babykleding voor jongens en meisjes

Naast mode voor volwassen vrouwen en mannen is er ook mode voor kinderen en baby’s. Ook daar biedt Puma een breed scala aan draagcomfort. Met Puma kleding voor de jeugd, voelen ze zich sportief en comfortabel. Bij de keuze van kleding en schoenen wordt een onderscheid gemaakt tussen de verschillende leeftijdsgroepen: 0-4 jaar, 4-8 jaar en 8-16 jaar. De kindermode biedt ook verschillende collecties voor verschillende sporten, zoals Cali, Motorsport, Ralph Sampson, Sega en RS collection.

Accessoires: passend bij de sportieve outfit

Om de perfecte sportlook compleet te maken, biedt Puma een verscheidenheid aan belangrijke en bijpassende accessoires. Je vindt er alles wat je nodig hebt voor je sportles of je dagelijkse leven. Van rugzakken, petten, horloges en handschoenen tot zonnebrillen, het merk biedt belangrijke accessoires van hoge kwaliteit. Vooral in het tassenassortiment biedt het sportmerk talrijke rugzakken, multifunctionele sporttassen, binnen- en buitentassen in verschillende kleuren en patronen. Puma biedt vele manieren om uw spullen te organiseren en op te bergen.

Samenwerkingsverbanden: Haribo of ook The Weeknd

Sinds het begin van het bedrijf heeft Puma veel beroemde atleten willen contracteren om het merk te promoten. In de afgelopen jaren heeft het succesvolle sportmerk samengewerkt met vele beroemde modellen, atleten en merken. Hier zie je samenwerkingen met de Canadese zanger The Weeknd, de Duitse zoetwarengigant Haribo, maar ook alle modellen en atleten.

“Ze beweegt ons” met Winnie Harlow, Cara Delevinge & Co.

Deze campagne ging van start op Internationale Vrouwendag om vrouwen, sport en cultuur te vieren. De campagne “Zij beweegt ons” wil vrouwen aanmoedigen hun eigen verhaal te vertellen. Hiervoor heeft Puma samengewerkt met vrouwelijke merkambassadeurs. Supermodellen Winnie Harlow en Cara Delevingne, WNBA-ster Skylar Diggins-Smith, golfster Lexi Thompson, voetballer Nikita Parris en hoogspringster Yaroslava Mahuchikh maken deel uit van deze campagne.

Winnie Harlow is niet alleen een internationaal bekend model, maar ook een activiste voor diversiteit en zelfliefde. Winnie Harlow is ook ambassadrice geweest voor de Mile Rider-collectie, die gespecialiseerd is in vrouwen. Een video over deze samenwerking vindt u hier.

The Weeknd: Hoge-sneaker collectie

Puma heeft ook een collectie uitgebracht in samenwerking met de zangeres. Dit zijn de eerste sneakers van de Weeknd. De collectie werd in drie fasen uitgebracht. De eerste release heette “Parallel”. Dit omvat hoge sneakers voor alle geslachten. Bij het maken ervan liet de zanger zich inspireren door het leger. Zijn wens is dat deze schoenen deel gaan uitmaken van de popcultuur.

Haribo Goldbären X Puma: Goudkleurig & speels

Puma presenteert de nieuwe collectie met Haribo Gouden Beertjes. Haribo is al meer dan 100 jaar bekend om zijn snoepjes zoals fruitgums en zoethout. Het merk biedt een verscheidenheid van verschillende snoepjes in verschillende vormen en kleuren. De smaakvolle traditie is ook terug te vinden in de collectie met Puma. De ontwerpen zijn speels en in snoepkleuren. De collectie omvat sportschoenen, T-shirts, track jackets en nog veel meer.

Geschiedenis van Puma: Samenvatting

De twee broers Dassler erfden de schoenenfabriek van hun vader en waren samen 28 jaar in zaken. Na een geschil gingen de twee uit elkaar en werden Puma en Adidas geboren. Rudolf Drassler gaf zijn bedrijf de naam Puma.

De eerste voetbalschoenen en loopschoenen werden gedragen door ’s werelds beste atleten tijdens wereldkampioenschappen en wedstrijden. De overwinning van deze atleten droeg bij tot de toenemende populariteit van de schoenen.

Puma biedt een breed scala aan schoenen, kleding, accessoires en meer. Het merk werkt nog steeds vaak samen met bekende persoonlijkheden en bedrijven voor nieuwe collecties.

Puma Video’s: Sport mode, Hiphop schoenen & Winnie Harlow

Puma – opgericht in 1948 – is daarna bijzonder populair geworden in de wereld van de sportartikelen. Het gamma strekt zich uit van sneakers en rugzakken tot trainingspakken. Het merk brengt elk jaar nieuwe collecties schoenen voor mannen en vrouwen uit. Deze worden vaak uitgebracht in samenwerking met beroemde VIP’s. Wij tonen u collecties van Puma in samenwerking met bijzondere sterren zoals Bebe Rexha, Kingsley Coman en Winnie Harlow. U kunt ook meer te weten komen over de geschiedenis van de klassieke Suede collectie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie