Selfie plaatsen in Berlijn: East Side Gallery, Brandenburger Tor & Viktoriapark Waterval

Selfies in Berlijn – foto, poseer, selfie, klik! Berlijn is de hoofdstad van Duitsland. De perfecte plaats om selfies te nemen is in geen andere plaats dan Berlijn. Als je wat tijd hebt tijdens je modellenjob in Berlijn, vind je vast en zeker een plek die perfect bij je past! Of het nu de Berlijnse kathedraal is of de East Side Gallery – er is veel te zien en te doen in Berlijn. U zult zeker niet teleurgesteld zijn. Je kunt ook een mooie foto voor je feed maken in mooie boetieks of schattige cafés.

De perfecte locaties: voor Instagram of Tiktok

Je bent een professioneel model en op zoek naar locaties die je nieuwe wind in de zeilen geven? Dan hebben wij voor u de top 10 mooiste locaties in Berlijn geselecteerd, want wij als modellenbureau zijn experts als het op locaties aankomt.

Berlijnse kathedraal: moderne architectuur

Als u in het centrum van de stad bent, mag u de kathedraal van Berlijn niet missen. Zij ligt in de kerkwijk Berlijn Stadtmitte en is een protestantse kerk die een van de grootste kerken van Duitsland en de grootste kerk van Berlijn is. De middeleeuwse bakstenen kerk werd niet alleen herbouwd, maar ook rijkelijk versierd, zodat zij een zeer moderne architectuur heeft.

4.6 / 5.0 (28.479 Google-beoordelingen)

 • Adres: Am Lustgarten, 10178 Berlijn
 • Telefoonnummer: +493020269136

Deze kant op.

Overwinningszuil: Grote Ster in de Tiergarten

De Overwinningszuil op de Großer Stern in de Großer Tiergarten is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Berlijn en een van de belangrijkste nationale monumenten in Duitsland. Dus als je niet alleen selfies wilt nemen, maar ook een beetje cultuur wilt snuiven, dan moet deze Victory Column je inspireren. Hij torent 67 meter hoog uit, dus het is het beste om een foto van een afstand te nemen om de hele zuil in beeld te krijgen.

4.6 / 5.0 (16.372 Google beoordelingen)

 • Adres: Großer Stern, 10557 Berlijn
 • Openingstijden: 24 uur geopend

U kunt het hier op de kaart vinden:

Op Street View, ziet het uitzicht er zo uit:

Brandenburger Tor: de belangrijkste bezienswaardigheid

Een van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste bezienswaardigheid van de metropool: de Brandenburger Tor. Geen bezoek aan Berlijn is compleet zonder de Brandenburger Tor te zien. Sinds de val van de Muur is het het symbool van de Duitse eenheid. Bovendien is het zandstenen gebouw een van de mooiste voorbeelden van Duits classicisme. Het gebouw werd opgericht voor de Rijksdag van het Duitse Keizerrijk, die werd opgevolgd door de Rijksdag van de Republiek van Weimar. Bijna geen andere bezienswaardigheid staat op zoveel toeristische selfies als de grote zandstenen poort in het hart van de stad. De Brandenburger Tor speelt een overeenkomstige grote rol op stadsrondleidingen en tijdens evenementen in de hoofdstad, zoals oudejaarsavond of Berlijn verlicht.

4.7 / 5.0 (112.871 Google-beoordelingen)

 • Adres: Pariser Platz, 10117 Berlijn
 • Bouwkundige hoogte: 26 m
 • Openingstijden: 24 uur geopend

Hier langs de kaart:

Op Street View, ziet het herkenningspunt er zo uit:

Wereldtijdklok: Klokeenheid in aanbouw

De wereldklok op de Alexanderplatz bevindt zich in het district Mitte van Berlijn. Het is een klokkensysteem in een structurele eenheid met een symbolische voorstelling van de wereld. Op de metalen rotonde staan de namen van 146 plaatsen en een extra vermelding voor de Internationale Datumgrens. Hij is 10 meter hoog, dus je kunt je selfie het beste van onderaf nemen.

4.4 / 5.0 (4.670 Google beoordelingen)

 • Adres: Alexanderplatz 1, 10178 Berlijn
 • Openingstijden: 24 uur geopend

Viktoriapark waterval: hoogste binnenstedelijke hoogte

De adembenemende waterval in het Viktoriapark in Berlijn. Samen met Kreuzberg is het Viktoriapark de hoogste binnenstedelijke verhoging van Berlijn. Op de top van de heuvel staat het Nationaal Monument van Schinkel, dat de overwinning op Napoleon herdenkt. Ondanks talrijke alternatieven is het park nog steeds populair en wordt het druk bezocht. Op piekmomenten worden soms tafels en stoelen voor familiepicknicks in de vijver geplaatst.
4.6 / 5.0 (297 Google beoordelingen)
 • Adres: Am Weinhang 1, 10965 Berlijn
 • Openingstijden: 24 uur geopend
 • Telefoonnummer: +4930115

Hier op de kaart te vinden:


Holocaustherdenking: Gedenkteken voor de vermoorde Joden van Europa

De Holocaust Memorial – Het monument voor de vermoorde Joden van Europa. Het herdenkt de ongeveer zes miljoen Joden die werden vermoord onder het bewind van Adolf Hitler en de nationaal-socialisten. Hoewel het net zo’n mooie plek is om foto’s te maken, mag men de achtergrond van dit labyrint niet vergeten. Het geheel bestaat uit 2.711 steles en een ondergrondse tentoonstellingsruimte.

4.6 / 5.0 (38.729 Google-beoordelingen)

 • Adres. Cora-Berliner-Strasse 1, 10117 Berlijn
 • Openingstijden: ma-za: 10:00-18:00
 • Telefoonnummer: +49302639430

Dit is waar het gedenkteken staat:

Slot Charlottenburg: Koninklijk Paleis

Slot Charlottenburg is een paleis gelegen aan de Spandauer Damm 10-22 in de wijk Charlottenburg in Berlijn. In het grootste en prachtigste paleis van Berlijn voelt men de magie van de Pruisische rococo. Een unieke ervaring en een hoogtepunt voor elk bezoek aan Berlijn. In de Nieuwe Vleugel kunt u de woonvertrekken en de Gouden Galerij bezoeken. In de Zilverkamer zijn de tafels gedekt zoals vroeger met serviezen van goud, zilver, glas en porselein.

4.5 / 5.0 (18.512 Google-beoordelingen)

 • Spandauer Damm 10-22, 14059 Berlijn
 • Telefoonnummer: +493319694200
 • Openingstijden: momenteel helaas gesloten

Op de kaart staat hier het prachtige kasteel:


Oberbaumbrücke: 150m hoge brug

Het herkenningspunt van de wijk Friedrichshain-Kreuzberg: de Oberbaumbrücke. Als onderdeel van de binnenstadsring verbindt het de stadsdelen Kreuzberg en Friedrichshain over de Spree en ligt het tussen de Elsenbrücke en de Schillingbrücke. Het is een verbazingwekkende 150 m hoog. Hij werd de mooiste brug van Berlijn genoemd. Herkenbaar aan zijn rode bakstenen en torens, is de brug vandaag de dag een van de symbolen van Berlijn en de Duitse hereniging.

 • Adres: 10243 Berlijn
 • Openingstijden: 24 uur geopend

East Side Galerie: 1,3 kilometer lange fotowand

Bijna geen enkele bezoeker aan Berlijn verlaat de stad zonder een selfie te nemen voor de East Side Gallery. De 1,3 kilometer lange overblijfselen van de Berlijnse Muur zijn na de hereniging door verschillende kunstenaars beschilderd – waardoor de voormalige grijze scheidsmuur de langste openluchtgalerij ter wereld is geworden. Met hun muurschilderingen veranderden kunstenaars het relikwie uit tijden van scheiding in een kleurrijk gedenkteken.

4.6 / 5.0 (37.298 Google beoordelingen)

 • Adres: Mühlenstraße 3-100, 10243 Berlijn
 • Openingstijden: 24 uur geopend
 • Telefoonnummer: +49302517159

Teufelsberg: puin van de wereldoorlog

Oorspronkelijk wilden de nationaal-socialisten hier de Wehrtechnische Fakultät bouwen, op het terrein in Grunewald. Tegenwoordig staat de plaats bekend als Teufelsberg. Deze heuvel is gebouwd op puin uit de Tweede Wereldoorlog. Hier kun je coole foto’s nemen met een dystopische sfeer.

4.0 / 5.0 (866 Google beoordelingen)

 • 14055 Berlijn
 • Openingstijden: 24 uur geopend

Op de kaart, de locatie is hier: