Parken in Berlijn: Tiergarten, Mauerpark & Britzer Garten

Parken in Berlijn – U wilt model worden in Berlijn en u hebt wat vrije tijd nodig tussen de castings en jobs door? Dan is een park in Berlijn de perfecte plek! Of het nu gaat om een enorme groene ruimte of een klein rustig plekje, je vindt het allemaal in de hoofdstad van Duitsland! U hebt de mogelijkheid om enkele meren te bezoeken of te picknicken op een zonovergoten weide, alleen of met vrienden. Berlijn biedt ook leuke bezienswaardigheden, leuke cafés en leuke boetiekjes.

Top 10 Berlijnse parken: recreatie & ontspanning

Of het nu gaat om een dierentuin met een gigantische oppervlakte of een klein plekje in de schaduw voor de zomer: wij hebben een paar parken voor u uitgekozen om uw ontspanningsmoment tot het beste te maken!

Großer Tiergarten: centraal in Berlijn

De grote Tiergarten is een park in Berlijn, centraal gelegen in de wijk Tiergarten van het stadsdeel Mitte. Het strekt zich uit over 210 hectare. Verscheidene brede straten doorsnijden het park, waaronder de Straße des 17. Juni; zij kruisen elkaar bij de Großer Stern, in het midden waarvan de Overwinningszuil staat. Tussen de Brandenburger Tor en de dierentuin biedt het park grote weiden en schaduwrijke bomen.

4.6 / 5.0 (18.892 Google beoordelingen)

 • Adres: Str. des 17. Juni
 • Telefoon: 030 901833101

Hier kunt u het park vinden op Google Maps:

Hier sta je bij een meer in het park:

Treptower Park: Rivier, Weiden & Monument

Treptower Park is een populair openbaar park vanwege zijn veelzijdigheid. In het midden van het park staat het Sovjet-Gedenkteken, het centrale gedenkteken voor gesneuvelde soldaten van het Rode Leger. Door zijn bijzondere mix van rivierlandschap, uitgestrekte weiden, rustige gebieden en levendige pubs is Treptower Park een aantrekkelijke bestemming voor een uitstapje in de buurt van het stadscentrum. Dankzij zijn uitgestrektheid biedt het park veel ruimte voor elke vorm van recreatie. In zonnige weekends veroveren bewoners van Kreuzberg, Neukölln en Friedrichshain het Volkspark.

4.6 / 5.0 (114.508 Google-beoordelingen)

 • Adres: Alt-Treptow
 • Openingstijden: ma-zo: 10:00-01:00 uur
 • Telefoon: 030 25002333

Op Google Maps, is het park hier in kaart gebracht:


In Treptower Park kunt u heerlijk zitten aan de Spree:

Standplaats bij de Plötzensee: Park met zwemmeer

Het centraal gelegen strand aan het zwemmeer wordt al vele generaties lang door jong en oud gewaardeerd. Direct naast het geklasseerde hoofdgebouw ligt een oude laan die grenst aan onze uitgestrekte groene ruimten. Vooral in het laagseizoen willen we deze ongebruikte ruimte ter beschikking stellen van iedereen die hier een rustig plekje zoekt.

4.1 / 5.0 (116 Google beoordelingen)

 • Gevestigd in: Plötzensee lido
 • Adres: Noordoever 26
 • Openingstijden: ma-zo: 09:00-22:00

Google Maps heeft het park hier gemarkeerd:

Op Streetview, ziet het park er zo uit:

Volkspark Friedrichshain: Wandelen, Spel & Sport

Het Volkspark Friedrichshain is een recreatiegebied in de wijk Friedrichshain in Berlijn. Het werd in 1846 aangelegd als de eerste gemeentelijke groene ruimte van Berlijn. Het grenst in het noorden aan het Bötzowviertel in het district Prenzlauer Berg. Het park, aangelegd in een landschapsstijl, gaat terug op het bekroonde ontwerp van Gustav Meyer, een leerling van Peter Joseph Lenné. Hij ontwierp het heuvelachtige terrein met lange wandelpaden en groene ruimten voor spel en sport.

4.5 / 5.0 (10.029 Google-beoordelingen)

 • Adres: 10249 Berlijn
 • Afdelingen: Am Friedrichshain Märchenbrunnen – Skatepark in Volkspark Friedrichshain
 • Openingstijden: 24 uur geopend
 • Telefoon: 030 902980

Op de kaart, kan je de plaats hier vinden:

Mauerpark: Perfect op zomeravonden

Bijna geen ander park wordt geassocieerd met zo’n gevoel van leven en vrijheid als het Mauerpark in Berlijn. Vooral op warme zomeravonden is het park ideaal om te wandelen of te ontspannen. Het Mauerpark, gelegen in het voormalige grensgebied tussen Oost- en West-Berlijn, is een plaats van historische herinnering, maar ook een groene oase tussen de wijken Wedding en Prenzlauer Berg. In juni 2020 is de oppervlakte van het oorspronkelijke Mauerpark rond de grote weide en de zonneheuvel verdubbeld tot ongeveer 15 hectare met de opening van het uitbreidingsgebied.

4.3 / 5.0 (10.751 Google beoordelingen)

 • Adres: Gleimstraße 55
 • Openingstijden: 24 uur geopend
 • Telefoon: 030 60980018

Op de kaart, is het park hier:

Tuinen van de Wereld: Cultuur & Plezier

Internationale tuinkunst ontmoet culturele en concerthoogtepunten, spelletjes, plezier en ontspanning in de Tuinen van de Wereld. Maak een reis rond de wereld, bewonder exotische bloemen en planten vanuit de kabelbaan of van dichtbij, geniet van muziek onder de open hemel en ontspan – de Tuinen van de Wereld zijn even divers als hun bezoekers. Naast de nieuwe tuinen zijn ook talrijke andere attracties aangelegd. De kabelbaan verbindt niet alleen de wijken Marzahn en Hellersdorf, maar zweeft ook boven de Tuinen van de Wereld en geeft bezoekers een uniek uitzicht op de skyline van de hoofdstad.

4.5 / 5.0 (11.727 Google-beoordelingen)

 • Adres: Blumberger Damm 44, 12685 Berlijn
 • Openingstijden: ma-zo: 09:00-20:00
 • Telefoon: 030 700906720

De kaart toont de locatie hier:

Quiet Park: de stilte om in te vertoeven

Leise Park ligt in de populaire wijk Prenzlauer Berg in de buurt van de Bötzowkiez. Het gebied is ook aangenaam wild en nodigt uit tot spelen en vertoeven. Het park is aangelegd op initiatief van de buurtbewoners, omdat het gebied eigenlijk bebouwd zou worden. Het Leisepark kan even gemakkelijk met een rolstoel als met een kinderwagen worden bezocht via een drempelvrije rondweg. Oude bomen op de gazons zorgen voor schaduwrijke picknickplekken. Een natuurpad wijst op de flora en fauna van het park. De aangrenzende begraafplaats, die nog steeds bestaat, is afgebakend door een stevige omheining.

4.3 / 5.0 (469 Google beoordelingen)

 • Adres: Heinrich-Roller-Strasse 24
 • Openingstijden: 08:00-20:00

Informatie over de locatie vindt u hier:

Britzer Garten: groene oase

De Britzer Garten is een unieke groene oase midden in de grote stad. Er is veel ruimte voor recreatie, vrijetijdsbesteding, sport, gezondheid en culturele activiteiten. Maak een wandeling, ontdek de bonte verscheidenheid aan planten en speciale tuinbouwshows, ga joggen, luister naar live concerten onder de open hemel of geniet gewoon van de frisse lucht in het groen op het picknickkleed dat u hebt meegebracht: De Britzer Garten is een landschap vol mogelijkheden in een stedelijke stadsruimte.

4.7 / 5.0 (7.617 Google-beoordelingen)

 • Adres: Sangerhauser Weg 1
 • Openingstijden: ma-zo: 09:00-20:00

U kunt het park vinden onder


Park am Gleisdreieck: Skateboard & Inliner

Het is een prachtig park, een grote aanwinst voor de buurt. De recreatieve waarde is groot. Een geslaagde mix van oud en nieuw. Het park is een model voor de ontwikkeling van alle parken in Berlijn. Grote groene ruimten worden afgewisseld met speelplaatsen en sportterreinen, ongerepte wilde groeiplaatsen met grind of met rozen geurende tuinen. Vooral bij mooi weer lopen skateboarders naast inline skaters en hardlopers.

4.5 / 5.0 (6.795 Google-beoordelingen)

 • Adres: Möckernstraße 26
 • Openingstijden: De klok rond geopend
 • Telefoon: 030 700906710

Op de kaart, is de plaats hier aangegeven:

Viktoriapark waterval: hoogste binnenstedelijke hoogte

De adembenemende waterval in het Viktoriapark in Berlijn. Samen met Kreuzberg is het Viktoriapark de hoogste binnenstedelijke verhoging van Berlijn. Op de top van de heuvel staat het Nationaal Monument van Schinkel, dat de overwinning op Napoleon herdenkt. Ondanks talrijke alternatieven is het park nog steeds populair en wordt het druk bezocht. Op piekmomenten worden soms tafels en stoelen voor familiepicknicks in de vijver geplaatst.
4.6 / 5.0 (297 Google beoordelingen)
 • Adres: Am Weinhang 1, 10965 Berlijn
 • Openingstijden: 24 uur geopend
 • Telefoonnummer: +4930115

Hier op de kaart te vinden: