Aanbeveling voor boek: Leren fotograferen

Fotografie kan voor sommigen een mooie hobby, een grote passie of zelfs een droombaan zijn! Maar vaak hebben de meeste mensen geen idee waar ze aan moeten denken. Wij hebben voor u een lijst met topboeken over fotografie en leren fotograferen! Bekijk ze en leer tips en trucs, voor beginners of leergierigen op het gebied van fotografie & Co.

10 aanbevolen boeken om fotografie te leren

Korte teaser incl. verwijzing naar boek nummer 6

1. de grote fotocursus: leren om betere foto’s te nemen (Galileo Design)

Jacqueline Esen

Een fotografieschool voor alle beginners in de fotografie. Een praktische en gemakkelijke inleiding tot de creatieve wereld van de fotografie. Jacqueline Esen traint je en laat je kennismaken met de wereld van de fotografie. Ze begint met de basis en legt de functies van een digitale camera uit. Je leert meer over de juiste focus, belichting en de interactie van licht en kleur. Gemakkelijke en begrijpelijke uitleg – perfect gestructureerd voor de beginner op het gebied van fotografie.

Bestel nu: De grote fotografiecursus: leer betere foto’s maken

2. de grote fotovakschool: digitale fotopraktijk (Galileo Design)

Christian Westphalen

Een nieuw en uitgebreid fotografiehandboek, geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fotografen. De grondbeginselen van de fotografie worden nader toegelicht, men leert over het technische aspect en krijgt een goed overzicht van hoe een digitale camera eigenlijk werkt. Bovendien wordt de fotografische praktijk behandeld. Hoe werkt de juiste belichting, hoe werk ik met flitsers en welke lens is geschikt voor welke opnamen? Al deze vragen worden op een gemakkelijk te begrijpen manier beantwoord. Een aan te bevelen investering op weg naar uw fotografische toekomst!

Bestel nu: De grote fotovakschool: digitale fotopraktijk

3. leren fotograferen (deel 2) beeldcompositie en beeldtaal

Cora Banek, Georg Banek

In de drie delen “Leren fotograferen” krijgt de student of amateur/hobbyfotograaf een goed overzicht van het hele vakgebied van de fotografie. Beginnend met technische kennis, via ontwerpkennis tot het begrijpen van de onderlinge verbanden in de fotografie. In dit deel worden beeldcompositie en beeldtaal onder de loep genomen. Een belangrijk aspect op de weg naar professionele fotografie. De middelen om beelden te ontwerpen worden door twee deskundigen nader toegelicht en u leert welke effecten u ermee kunt bereiken. Deze kennis stelt u in staat uw eigen stijl te ontwikkelen. Een doelgericht boek voor doelgerichte fotografieliefhebbers.

Bestel nu: Leren fotograferen (Deel 2) Beeldontwerp en beeldtaal

4. foto’s volgens recept: stap voor stap naar de perfecte foto: van de fotogoeroe. Speciaal voor beginners

Benjamin Jaworskyj

Benjamin Jaworskyj is een fotografiegoeroe, hij wordt in de scène vaak omschreven als de sterrenkok Jamie Oliver van de fotografie. In zijn boek legt hij fotografie op een eenvoudige en begrijpelijke manier uit, vooral voor beginners en amateurfotografen. Hij geeft uitstekende stap-voor-stap instructies voor slimme foto-ideeën en trucs die zelfs het meest ingewikkelde idee eenvoudig te realiseren maken. Aanbevolen voor alle amateurfotografen, zowel volledige beginners als enigszins gevorderde amateurs. Grandioos en ingenieus uitgelegd.

Bestel nu: Foto’s volgens recept: stap voor stap naar de perfecte foto: van de foto goeroe. Speciaal voor beginners

5. fotograferen van gezichten

Georg Banek, Cora Banek

Bij portretfotografie zijn het model, zijn of haar gelaatsuitdrukkingen en de veranderlijkheid van de uitbeelding van emoties natuurlijk doorslaggevend. Deze bepalen de kwaliteit en de boodschap van een foto. Elk klein dingetje, of het nu het trekken van de mondhoeken is of het samenknijpen van de ogen, verandert de boodschap van het beeld. De fotograaf moet proberen op het juiste moment “de trekker over te halen” om het perfecte moment vast te leggen. Dit boek legt de subtiele kenmerken en verschillen uit van menselijke gezichtsuitdrukkingen en hoe te communiceren met het model. De twee succesvolle fotografen en auteurs brengen hun kennis op een begrijpelijke manier over, zodat dit boek ook door beginners kan worden gebruikt. Ze geven een aantal goede tips en ondersteunen hun uitleg met voorbeeldfoto’s.

 

Bestel nu: Gezichten fotograferen

6. modefotografie: basiskennis, praktijk, technieken

Eliot Siegel

Modefotografie heeft zijn eigen regels. Natuurlijk telt de basiskennis van fotografie mee voor de opleiding van een modefotograaf, maar dit specifieke genre heeft specifieke richtlijnen. Niet elke professionele fotograaf is een goede modefotograaf. Als u echt succes wilt hebben in deze sector, moet u uw eigen stijl vinden, maar u mag de basisprincipes niet veronachtzamen. In dit boek legt de auteur en modefotograaf Eliot Siegel de grondbeginselen van de modefotografie uit en geeft hij goede tips voor alle amateurs die voet aan de grond willen krijgen in de branche.

Bestel nu: Modefotografie: Grondbeginselen, praktijk, technieken

 

7. modellen correct fotograferen – 1000 poses – het handboek voor fotografen en modellen

Eliot Siegel

Een belangrijk onderdeel van een goede modeshoot en dus goede modefoto’s is het poseren voor de camera. Het is belangrijk voor zowel het model als de fotograaf om de goede poses te kennen die een vrouw in haar outfit in het beste licht zetten. Eliot Siegel legt in de afzonderlijke hoofdstukken onder meer uit hoe je het juiste model, de juiste belichting en de juiste lichaamshouding kiest. Dit boek is een absolute must voor fotografen, ontwerpers en modellen.

Bestel nu: Modellen op de juiste manier fotograferen – 1000 Poses – Het Handboek voor Fotografen en Modellen

8 Licht & Schiet: Modefotografie in de praktijk

Chris Gatcum

In dit boek gebruikt de auteur 50 verschillende foto’s en fotografen om de lichteffecten uit te leggen die een fotograaf kan bereiken door middel van verschillende belichting. De amateur leert welke apparatuur hij nodig heeft om te beginnen en krijgt slimme trucs aangereikt voor het instellen van het licht bij het maken van foto’s. Zowel ervaren fotografen als nieuwkomers doen verslag van hun ervaringen en trucs in de modefotografie. Ze leggen de verschillen uit tussen verschillende locaties en settings. Aanbevolen boek voor beginners in (mode)fotografie.

Bestel nu: Licht en schieten: Modefotografie in de praktijk

9. schoonheidsfotografie

Mia Royal

Schoonheidsfotografie is een zeer uitgebreid en veelzijdig gebied binnen de industrie. De schoonheidsfotograaf moet goed onderlegd zijn op verschillende gebieden. In dit boek geeft de auteur uitleg over het afwisselende en opwindende werk als schoonheidsfotograaf en geeft hij ongewone trucs. Aan de hand van praktische voorbeelden legt zij verschillende onderwerpen uit, zoals belichting, techniek, styling, make-up, het bedenken van ideeën, marketing en retoucheren. Dit boek geeft een zeer goed inzicht in schoonheidsfotografie.

Bestel nu: Schoonheidsfotografie

10. de image looks van de profs: creatieve beeldstijlen met Photoshop en Lightroom

DomQuichotte

Met dit boek wordt u een professional in beeldbewerking. Geef uw foto’s de juiste uitstraling. DomQuichotte geeft tips en suggesties voor een coole look, een bepaald thema en uitzonderlijke, goede foto’s. Hij legt eenvoudige instellingen uit in de programma’s Photoshop, Lightroom of Camera Raw waarmee u uw foto’s kunt verbeteren. Een aan te bevelen boek voor professionele en amateurfotografen en beeldbewerkers.

Bestel nu: De beeldlook van de profs: creatieve beeldstijlen met Photoshop en Lightroom

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie