Curvy Modellen! De trend naar individualiteit

De modellenindustrie. Een voortdurend veranderende en zeer snel evoluerende markt. De meeste mensen beseffen echter niet hoe veelzijdig en individueel de ontwikkeling is. Het schoonheidsideaal is permanent aan verandering onderhevig en wordt momenteel steeds individueler, waarbij het een mengeling aanneemt van schoonheidsidealen uit het verleden. De rondingen uit de jaren 50, toen Marilyn Monroe het ideaalbeeld was, vermengen zich met de nog steeds overheersende Size 0-modellen en brengen nu een nieuwe variabele die gevormd is door de sociale media en de moderne tijdgeest. Individualiteit is in trek. Tatoeages, influencers, kleurrijk haar of rondingen! Vooral de nieuwe trend “plus size” doet zijn intrede in de sector en groeit permanent. Maar plus size moet niet verward worden met oversize. Modellen met rondingen doen ook aan lichaamsbeweging en letten op hun voeding. Het gaat dus niet om fast food en luieren, maar om “je bent wat je eet” en dus leven ze even gezond en evenwichtig om hun gewicht op peil te houden, omdat ze hun rondingen niet mogen en niet willen verliezen.

Fotograaf Oliver Rudolph legt uit in een interview over het onderwerp “Curvy Models”: Het is fijn dat de markt zich uitbreidt en dat vrouwen met rondingen ook in trek zijn. Waarom jezelf beperken tot één schoonheidsideaal? ”. Als we eerlijk zijn, dragen maar weinigen van ons maat nul en kunnen we ons dus veel beter identificeren met de mooie maar toch realistische curvy modellen dan met het schoonheidsideaal van de Vogue modellen. Door gebruik te maken van kromme modellen bereiken bedrijven een veel groter bereik en kunnen zij een veel grotere doelgroep aanspreken, waardoor hun marktwaarde enorm toeneemt. Model agent Stephan M. Czaja legt ook uit: “Curvy modellen zijn geweldig om in reclame te gebruiken. Alles wat anders en nieuw is, verkoopt goed en trekt de aandacht van de mensen.

Zelfs het modetijdschrift Vogue, dat tot nu toe bekend stond om de maat 0 en de magere modellen, plaatste in maart het rondborstige supermodel Ashley Graham op de omslag van de Amerikaanse editie, waardoor voor het eerst in de geschiedenis een plus-size model in hun uitgaven kon verschijnen. U ziet dus dat zelfs gevestigde grote bedrijven de trend omarmen en zich in de sector vestigen.

Modellen met rondingen zijn en blijven trendy:

Plus-size modellen zijn in opkomst, net als fancy jongens met tatoeages. Het schoonheidsideaal is aan het veranderen in individualiteit en staat nu volledig onder het motto: “Iedereen is mooi! ”. Of het nu gaat om een wespentaille en een enorme kont, zoals Kim Kardashian, een volledig getatoeëerd lichaam, zoals Zombie Boy, of rondingen, zoals Ashley Greyham, Angelina Kirsch of Fine Bauer. De modellenindustrie groeit met de dag en biedt meer en meer niches voor buitengewone types. Of een van deze idealen ooit de slankheidsrage en de Size 0-modellen zal vervangen, valt echter te betwijfelen.

Supermodel Power: Chic, getalenteerd en veelgevraagd!

Hier doet Spiegel TV verslag van het succes van Curvy Models:

Onze gebogen modellen