Mode Weken NY, Parijs, Milaan – De top shows en modellen op trend

Alle steden waar de officiële modeweken plaatsvinden, zijn de beste om uw eigen inspiratie van de modewereld te vinden of te verdiepen. Van Parijs en de Eiffeltoren, kleine cafés aan de Seine, jonge stelletjes wandelend over bruggen of Milaan met indrukwekkende Italiaanse kunst en de Duomo, de beroemde kathedraal. Van Londen tot Parijs, New York en Berlijn – in elke hoek van deze steden is inspiratie te vinden in de vorm van kunst, muziek of zelfs de laatste mode. Het is geen wonder dat miljoenen fashionista’s en fashion victims jaar na jaar naar deze modehoofdsteden komen om de modeweken bij te wonen. De modeweken zijn de belangrijkste evenementen in de wereld van design, mode en modellen. In New York of the Big Apple lopen miljoenen mensen elke dag rond met nieuwe stijlen en outfits. Je kunt je alleen maar voorstellen hoeveel inspiratie je kunt opdoen bij het zien van de grote, flitsende en gigantische schermen. Alle steden waar de officiële Fashion Week begint, zijn meer en meer de echte inspiratiebron van de street styles. De catwalks en ontwerpers zijn de grootste ambassadeurs van de mode. De eerste maand van het modejaar is voorbij. Februari toonde de laatste trends en de nieuwe gezichten van de catwalks. Van Chanel en Karl Lagerfeld tot Versace of Dior, wij hebben de shows bekeken en een paar modellen uitgezocht die u moet kennen. Bekijk ze en zie de supermodellen en opkomende iconen van de modewereld.

Nu in nieuwe vacatures! Vind de nieuwste trends voor ons en ons modetijdschrift als online redacteur (stage en stageplaats).

Milan Fashion Week – Crazy Gucci Freak Show

De ontwerpers van de officiële nieuwe collecties laten zich vaak niet alleen inspireren door kunst of muziek, maar ook door hun eigen muzen. Tegenwoordig zijn dat vooral modellen of sterren en sterretjes. Niet alleen modellen, maar ook levenshoudingen zijn een thema in de mode. Ontwerpers als Gucci willen met hun mode de huidige maatschappij uitdrukken, omvormen en verbeteren en benadrukken soms de positieve kanten ervan of bekritiseren de negatieve.

Elk jaar moeten ontwerpers met nieuwe trends komen. Om op te vallen, proberen ze de gekste dingen en de meest buitengewone shows te laten zien. Om indruk te maken, of om in gedachten te blijven, kwam de creatief directeur van Gucci dit jaar met iets nieuws. Alessandro Michéle en zijn team presenteerden een buitengewone modeshow in een zaal die deed denken aan een operatiekamer van een ziekenhuis. De modellen die de collectie presenteerden waren op verschillende manieren opgemaakt. Sommige modellen kregen een mono-brow comma anderen liepen over de catwalk met hun eigen hoofd onder hun arm. Van modellen met hoorns tot kleine draken op hun armen, Gucci’s collectie was een mix van luxe mode en een kleine freak show. Bekijk de video van de show zelf hieronder.

Het merk Tod’s is bekend voor het maken van lederen schoenen, handtassen en andere accessoires. Dit jaar toonden ze hun nieuwe collectie op de Milan Fashion Week. De nieuwe mode bestond uit dameskleding, in grote gedempte en pastelkleuren, zoals beige, bruin en crème. Alle aandacht ging echter uit naar een andere factor. Gigi Hadid opende de show en net als een paar andere modellen liep ze met een schattig babyhondje op haar arm.

Parijs Herfst / Winter: Chanel – chique jurken en een catwalk in het bos

Karl Lagerfeld is meer dan alleen de ontwerper van Chanel. Hij definieerde en gaf de stijl de juiste richting en lijn zoals alleen Coco Chanel dat kon. In deze herfst/wintercollectie van Chanel toonde hij de kleding in een omgeving die eruitzag als een bos. Met overal bladeren, bomen en mos en donkere gordijnen die van het plafond vielen, liepen de modellen over de catwalk om de visie van de ontwerpen te laten zien. Karl Lagerfeld’s merk en coupes tonen de schoonheid en de klassiek goed geklede vrouw. Handtassen met parels en fonkelende edelstenen.

Bottega Veneta Heren en Dameskleding – Geweldige Jassen en Stoffen

Het Duitse model Julia Stegner opende de show van de nieuwe Herfst / Winter 2018 en 2019 Bottega Veneta collectie. Onder model sterretjes als Caroline Trentini en Simon Nessman maakten een kleine catwalk comeback. De collectie had de perfecte uitstraling om een grote versie van subtiele luxe uit te drukken. Als je naar de kleding kijkt, zie je het kleermakerswerk en het goede vakmanschap. De collectie ziet er stijlvol en duur uit, maar niet met de typische kenmerken van de merken looks. Het zijn prachtige kleren die seizoen na seizoen gedragen kunnen worden en er prachtig uitzien, maar verborgen en niet overdreven. De kleuren varieerden van saffraangeel tot mat lichtgrijs, maar over het geheel genomen was het palet in organische tinten.

Jeremy Scott of Moschino? Kleurrijke mode: imitatiebont en buitenaardse looks

Moschino en Jeremy Scott. Jeremy Scott en Moschino. Als je het merk en de ontwerper niet kent, is het niet duidelijk wat het verband is tussen de twee. De ontwerper Jeremy Scott is met zijn gelijknamige merk ook de creatief directeur van het bekende merk Moschino. Zijn mode staat bekend om zijn felle kleuren en wilde combinaties. Moschino en Jeremy Scott gaan goed samen, de ontwerper heeft sportkleding en streetstyle in zijn eigen merk, met Moschino komt de meer chique en elegante dameskleding aan bod. Net als Jeremy Scott is het merk Moschino niet vies van felle kleuren, met inspiratie uit de popart en het motto “mode moet leuk zijn” toont de ontwerper de nieuwste herfst-/wintermode. Onwetende kijkers hebben zich misschien afgevraagd waarom de collecties zo op elkaar lijken of zelfs bijna hetzelfde zijn. In de catwalkshow van Moschino toonde hij echter een elegantere versie. De snitten, de presentatie en het idee achter de collecties waren niet hetzelfde, behalve dan de kleuren: fel en expressief roze, blauw of neon waren te zien. Sommige modellen op de Moschino catwalk hadden een roze en blauwe huid. Een beetje buitenaards, maar met de beroemde “Jacky Kennedy 50ties look” kapsels. In de video’s kunt u de geweldige kleding en tassen bewonderen en u laten inspireren door de looks die “out of this world” lijken.