Modeboetieks in Keulen: Dom van Keulen, Schildergasse & Belgische wijk

De mooiste en meest modieuze boetieks zijn te vinden in Keulen, de metropool aan de Rijn, in de Belgische wijk en direct in het centrum van de stad. Er zijn winkeltips op elke hoek. Van de Schildergasse tot de Mitte Straße, via de Ehrenstraße tot de Belgische wijk, strekken zich over een afstand van ongeveer twee kilometer verschillende modeketens en boetieks uit, van jonge ontwerpers tot gevestigde en bekende gezichten in de modewereld. Wij hebben voor u, als toerist of als inwoner, een lijst samengesteld van plaatsen in Keulen die de moeite waard zijn om te winkelen. U vindt hier modeboetieks en concept stores. Veel plezier met winkelen. Wil je meer weten over de ontwerpers achter de collecties? Interessante interviews met modeontwerpers, nieuwe collecties en backstage inzichten bij shows en modeweken zijn te vinden in FIV Mode Magazin.

Aanbevelingen in Keulen: Topadressen

Ben je net in Keulen aangekomen? “Köllefornia” zoals ze het ook graag noemen, want één ding is zeker in Keulen: een goed humeur en uiterst vriendelijke mensen. Iedereen die steden als Berlijn kent, zal dat snel begrijpen! Voor een kort baantje, het weekend maar ook voor wie wat langer in de stad verblijft, volgen hier enkele tips en aanbevelingen. Keulen is erg populair vanwege de nabijheid van wereldsteden als Parijs en Frankfurt, dus u kunt hier zowel internationale mode als internationale delicatessen vinden. Maar welk deel van de stad is het gezelligst?

Weet je het al? Top modetijdschriften

Modeboetiek aanbevelingen

Jumeirah Store – Chique avondkleding en Kardashian make-up

Pijlweg 24
50672 Keulen

De Keulse modeboetiek Jumeirah Store biedt chique avondkleding, maar ook ongewone mode voor alledag. Naast kleding kun je er ook schoenen, tassen, accessoires en make-up van de Kardashian-clan kopen. De ongewone locatie maakt van deze kleine winkel een heel bijzondere winkelervaring.

NIEUWE DRESS? get Now neckless And dress @jumeirahstore Look on @cocoeda_ ? #jurk #trashy #lifestylefashion

Foto geplaatst door Jumeirah Store (@jumeirahstore) op

Klein maar fijn: Gioia

Friesenwall 1
50672 Keulen

In de Keulse modeboetiek Gioia vind je alles wat een vrouwenhart begeert. Veel unieke kleding, schoenen, tassen en accessoires. De winkel leeft volgens het motto klein maar fijn en is altijd op de hoogte van de laatste modetrends.

Kolonaki Lifestyle Store voor schoonheid, haar, mode en koffie

Spichernstraße 6
50672 Keulen

In de Keulse modeboetiek lifestyle store Kolonaki wachten hoogtepunten in vier zones. Het voor Keulen unieke concept combineert een modeboetiek, een café lounge en twee beauty- en haarverzorgingsruimtes op meer dan 350 m². De locatie biedt ruimte op twee verdiepingen en winkelplezier voor uren.

Fashionista Must Know – Boutique Belgique

De Botique Belgique in de Belgische wijk van Keulen biedt fashionista’s alles wat hun hartje begeert. Mode, schoenen, accessoires, boeken, parfum en de mooiste decoratieve stukken voor in huis – alles onder één dak.

Labude Bruidsmode en Alledaagse Chic

Alteburger Straße 40,
50678 Keulen

In de Keulse Südstadt biedt LABUDE bruidscouture en jurken met de factor Everyday Chic. Op de officiële Instagram kun je magische inzichten en impressies krijgen van de bruidscouture of, zoals hieronder, een glimp opvangen van de boetiek. Charmant en stijlvol.

Exclusieve mode Keulen Boetiek Marc

Hauptstrasse 41 (Rheingalerie)
50996 Keulen

Bij MARC in de Rheingalerie vindt u bekende labels als Cavalli. Zowel dames als heren zullen hier vinden wat ze zoeken.

Gabriele Koch

Pijlweg 16
50672 Keulen

Het zal romantisch en glamoureus zijn op hetzelfde moment. De avondkledij van Gabriele Koch garandeert de juiste mode voor elke gelegenheid. Tot en met de trouwjurk.

Elements Clemente & Amedee

Arrow St. 42
50672 Keulen

ELEMENTE CLEMENTE & AMÉDÉE bevindt zich in het Friesenviertel. Hier vindt u verschillende collecties van verschillende ontwerpers onder één dak.

AvantgardeGreen door Olcay Krafft Fashion

Pijlweg 44
50672 Keulen

Het zal extravagant, verleidelijk en licht zijn. Avantgarde Green overtuigt met luxe en extravagantie, gecombineerd met ecologische trends.

+

Liewald mode

Dellbrücker Hauptstr. 105-107
51069 Keulen

Het echtpaar Liewald biedt een paradijselijke winkelervaring op 280 vierkante meter. Van sportief tot elegant tot classy-chic.

Senza

Ehrenstr. 81
50667 Keulen

Zin in mode uit Italië? Senza in het centrum van Keulen biedt een ruime keuze aan kleding, schoenen en accessoires. Zelfverzekerd en jong – alles wat de Italiaanse mode te bieden heeft.

Di Perri

Severinstr. 48a
50678 Keulen

Mode en schoenen. Tommy Hilfiger, Replay, Bronx. DI PERRI biedt bekende labels en ontwerpers in de Keulse Südstadt.

Kikki Kids

Op de Berlich 24
50667 Keulen

Bij KIKI KIDS is er volop luxe voor de kleintjes. Mode, meubels en hele kinderkamers. Kwaliteit kunt u hier kopen.

Keulen modeontwerpen – Interviews

In weinig steden is winkelen zo de moeite waard als in de Rijnmetropool Keulen. Door de nabijheid van de modemetropool Düsseldorf en de relatieve nabijheid van Frankfurt is Keulen een van de referentiepunten op de weg van Berlijn naar Parijs. Hier vindt u talrijke modeontwerpers en jonge studenten die de modewereld voor zich proberen te winnen en er een revolutie teweeg willen brengen. Winkelen is vooral de moeite waard in de Belgische wijk, een van de aantrekkelijkste “Veedels” van Keulen, waar kleine huisjes naast elkaar staan. Niet alleen kunt u hier elk seizoen nieuwe creaties bewonderen, er is ook altijd wel een koffie om de hoek. Omdat de boetieks heel klein zijn, raak je heel snel in een persoonlijk gesprek met de ontwerper. Dit is wat Keulen zo bijzonder maakt als het gaat om winkelen, shoppingtips en modeboetieks.