Model worden in New York: Sollicitatie, casting & banen

Model worden in New York – Er zijn veel vereisten voor modellen, van lengte en gewicht tot gezichtsuitdrukkingen, gebaren en ervaring met fotoshoots. Idealiter moet u een portretfoto, een polaroidfoto en een foto van het hele lichaam meenemen. Hoe werkt het leven in New York eigenlijk? Typische modellenjobs in ons agentschap zijn ook social media shoots, bv. voor Instagram, alsook e-commerce shoots voor nieuwe collecties en campagnes. Als u wordt voorgedragen voor een verblijf, gelooft het agentschap in u en in het succes dat u in het buitenland zou kunnen hebben. Hier zijn de beste tips voor restaurants, cafés en plekken om te fotograferen om het modellenwerk in New York zo gemakkelijk mogelijk te maken.

New York Trip: Modelleren in het buitenland

Modellenwerk in het buitenland – Je hebt je boek tot nu toe opgebouwd? Je modellenbureau geeft je de unieke kans om naar het buitenland te vliegen en van daaruit te werken? Dan moet je de ervaring niet missen. Succesvol werken als model in het buitenland is de opperste discipline! Naast de prachtige bezienswaardigheden en mensen in New York, heb je de kans om naar castings te gaan en daar belangrijke banen te krijgen.

Toplijsten, tips en geheime plekjes: ben je op dit moment in New York en wacht je op je volgende baan of casting?

Alles over New York:

Als je de top wilt halen, moet je als model een doel hebben. Je zou vroeger of later in het buitenland moeten werken! Hoewel je in Duitsland al veel mogelijkheden hebt en in een grote markt voor reclame en mode woont, zijn er nog grotere banen en campagnes in het buitenland. Je kent de “Big Four” al van Fashion Weeks over de hele wereld. Maar er zijn veel interessantere markten voor modellen in het buitenland. Als uw modellenbureau kunnen wij u helpen om naast Milaan, Parijs en New York ook de hotspots voor jonge modellen te vinden!

Als je nog geen model bent, in Amerika woont en je wilt aanmelden, zijn hier de eerste belangrijke tips:

Model worden: Vereisten in New York

Er worden veel eisen gesteld aan modellen, b.v. wat betreft lengte, gewicht en de daaruit voortvloeiende verhoudingen. Zelfs in Los Angeles zijn er strikte maatstaven als het gaat om internationale modeklanten, commercials en modeshows. Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, de tijdgeest verandert de modewereld, de media maar ook de reclame. Waar wij als modellenbureau en onze modelscouts speciaal op letten, zijn bijvoorbeeld kleine, extra highlights zoals sproeten of spleetjes tussen tanden. Dus er is geen perfect model, zelfs niet in LA. Maar als model kom je heel dicht bij het schoonheidsideaal. Zoals beschreven, kan het niet in het algemeen worden samengevat, maar er zijn enkele “voorbeeldrichtsnoeren”.

Vereisten om model te worden:

Voor vrouwelijke modellen, is het ideale geval…

 • Lichaamslengte vrouwen 174 tot 180 cm
 • Mooi en / of opvallend gezicht
 • Slanke proporties

Voor mannen modellen, is de ideale koffer…

 • Lichaamslengte van 184 tot ca. 192 cm
 • Slanke en atletische proporties
 • Spieropbouw mag niet te extreem zijn
 • Schatje of opvallend

Online sollicitatie met Polaroids

U kunt ook snel en gratis online een aanvraag indienen. U kunt uw fotomateriaal uploaden naar onze website en de belangrijkste contactgegevens vermelden. Dit geeft onze scout een eerste indruk van je. Als u op de shortlist komt, krijgt u bericht en wordt u uitgenodigd op kantoor of op een gesprek.

Het invullen van uw contactgegevens is heel eenvoudig, er is een kant-en-klaar aanvraagformulier. U hoeft slechts een paar gegevens in te voeren, bijvoorbeeld uw naam, uw woonplaats, uw contactgegevens zoals telefoon en e-mailadres en uw lengte. Je moet ook twee foto’s sturen. Idealiter, een portret en een foto van het hele lichaam.

Open Model Agency Casting

Wij bieden ook een paar keer per jaar open casting aan. Aangezien wij ook voet aan de grond hebben in Amerika en daar modellen, know designers, fotografen en klanten vertegenwoordigen, zouden wij het fijn vinden als jij ook bij onze volgende open casting aanwezig zou willen zijn.

Hoe werkt een open model casting eigenlijk? In principe wil het bureau in korte tijd zoveel mogelijk mensen leren kennen. Iemand live leren kennen is toch iets anders dan iemand beoordelen via foto’s of video’s. Dergelijke open modelcastings zijn voor modellenbureaus relatief tijdrovend om te organiseren. Je hebt een locatie nodig, de juiste en belangrijke mensen, en boekers en scouts moeten tijd hebben. Toch is het de moeite waard om dergelijke live castings te organiseren, want zoals beschreven leer je de mensen op die manier veel beter kennen!

Wachtrij – bij open castings is er vaak een grotere wachtrij als er 50 of 100 modellen tegelijk zijn. Het beste is om achterover te leunen, te ontspannen, een comfortabele plek te zoeken en jezelf af te leiden met je smartphone. Wachttijden en geduld horen zeker bij het werk van een model.

Jobs: Modeshow, Social, E-Commerce, Campagne & TV

Als je je afvraagt wat voor banen je in New York te wachten staan: van fittingen en showrooms, voor modewinkeliers en -inkopers, tot modeshows, met iets perfecters. Typische modellenjobs in ons agentschap zijn ook social media shoots, bv. voor Instagram, alsook e-commerce shoots voor nieuwe collecties en campagnes. Als je al deze niveaus onder de knie hebt, kun je beginnen met campagnes, fotoshoots en reclamespots. Met uitzendingen, op nationale tv, streamingaanbieders op internationaal niveau, in de bioscoop, maar ook op je smartphone, in apps of in de browser.

Hier volgt een kort overzicht van de verschillende banen als model:

 • Showroom
 • Modeshow
 • Sociale media
 • E-commerce
 • Campagnes
 • Reclame voor TV en Web

Onze modellen die al in het buitenland hebben gewerkt en de ervaring hebben opgedaan om als jong model de modewereld te verkennen:

Werken in New York: Bij afloop van het verblijf

Als u bij ons onder contract staat, ontvangt u altijd e-mails van onze boekers. Ze helpen je te coördineren en geen casting te missen. Maar eerst en vooral moet je als model actief beslissen om het in het buitenland te proberen. De actieve keuze is belangrijk omdat je al op jonge leeftijd met grote agentschappen en cliënten te maken krijgt.

Voor vertrek: zoek goede agentschappen

Als u bijvoorbeeld zegt dat u naar het buitenland wilt gaan, zal uw agentschap tijd investeren om een goed agentschap voor u te vinden. De contracten zullen getekend zijn en misschien zijn de vliegtickets al geboekt. Als je een paar dagen van tevoren afbreekt, zal dat geen positief effect hebben op je carrière, omdat het vertrouwen dan verloren gaat. Het is ook belangrijk dat u alles van tevoren goed hebt doordacht. U verblijft in een vreemd land en leeft ook met vreemde mensen gedurende zestig tot negentig dagen.

Als je nog jong bent, praat dan in het begin met je ouders over je plannen. Zij hebben veel levenservaring en kunnen u onderweg altijd goede raad geven. Bovendien hebt u altijd een contactpersoon in uw agentschap vanaf het begin.

Wat gebeurt er in New York?

Veel modellen vragen me in het begin, hoe werkt een “on stay”? Gaat het me geld kosten? Met een goed modellenbureau achter u, is uw verblijf in het buitenland net zo goed gepland als een pakketreis. Contracten worden weken of zelfs maanden voor het begin van de reis getekend. Zo weet je al heel vroeg wanneer je gaat reizen, waar je gaat wonen, wie je contactpersoon ter plaatse is en nog veel meer.

Een on-stay kost je als model nooit geld. Goede agentschappen werken altijd volgens het principe dat jij als model geen investering hebt. Het partnerbureau in het buitenland neemt al uw kosten van tevoren voor zijn rekening. Dit omvat de vliegtickets, accommodatie, maar ook lokale diensten zoals sportscholen, chauffeurs of “zakgeld”. Uiteindelijk worden de kosten van uw inkomen afgetrokken. Als u met een negatief bedrag komt te zitten, neemt het agentschap de kosten over. Dit is wat wij “min saldo” noemen. In ieder geval doe je ervaring op, zeker beeldmateriaal en het kost je geen cent.

Goede modellenbureaus investeren in hun modellen.

Als u wordt voorgedragen voor een verblijf, gelooft het agentschap in u en in het succes dat u in het buitenland zou kunnen hebben. Het plaatselijke partnerbureau gelooft ook in uw succes, anders zouden ze geen tijd en geld investeren om u voor twee tot drie maanden over te vliegen.

De meeste modellen voelen zich automatisch aangetrokken tot de “Grote Vier”. Velen gaan echter ook voor enkele maanden naar steden om hun boeken op te bouwen, steden die in eerste instantie niet met mode worden geassocieerd, maar die een geheel eigen microkosmos vormen. Hier worden producten gemaakt voor de hele wereld. Niet alleen mode, maar ook elektronische goederen en speelgoed. Veel producenten willen fotoshoots en video-opnames direct op locatie doen. Hier zijn de producties veel goedkoper. Als gevolg daarvan zijn de teams groter en de opnames uitgebreider.

Olifant, helikopter of dromerige Zuidzeestranden? Geen probleem. Deze landen zijn een echt eldorado voor het opbouwen van je eigen boek, omdat je er direct veel verschillende banen kunt krijgen. Bovendien zijn er grote merken die hier foto’s maken voor dealers en kopers. Op die manier kunt u ook snel internationale merken krijgen. Wat is het addertje? Natuurlijk is er een addertje onder het gras: het loon. Terwijl je als New Faces-model in Duitsland vier cijfers verdient, is dat hier maar een paar honderd euro. Hoewel de Duitse agentschappen de gebruiksrechten strikt naleven, is de vergoeding achteraf vaak niet zo zeker. De A&O hier is een groot bureau dat al heel lang met het plaatselijke bureau samenwerkt en goede ervaringen heeft.

Shooting, shows voor geweldige ontwerpers en geweldige banen

Modellen die het ver hebben geschopt, veel klanten hebben gehad en een absoluut fantastisch boek, zullen geleidelijk hun eerste “Garantuee Contracts” krijgen. Dan krijg je zelfs een gegarandeerd minimum inkomen van de agentschappen. Dat doen ze als je zo goed bent als model dat je in theorie niet meer naar het buitenland hoeft te reizen. Of u reist al zo veel dat andere bureaus u moeten overtuigen om naar hen te komen. Als je hier bent, gefeliciteerd.

Op een gegeven moment zul je alleen nog maar reizen. Niet langer voor zestig tot negentig dagen, maar voor dagen en weken, van land tot land, van productie tot productie. Want op een gegeven moment zal je netwerk zo gegroeid zijn dat het beheer van je tijd volledig wordt overgenomen. Je krijgt voortdurend verzoeken en moet je leven en al je reizen precies plannen.

New York City: Stad en modellenwerk in NYC

Hoe geweldig zou het zijn als je je volgende jaar daar kon doorbrengen en de New Yorkse modewereld kon ervaren? Lees hier meer over New York en ons modellenbureau:

Tips voor uw reis naar NY

Als modellenbureau hebben wij de beste hotspots in New York voor u uitgezocht. Wij hebben voor u getest en willen dat u uw vrije tijd als model kunt doorbrengen. New York heeft veel buurten om te verkennen, dus om u op weg te helpen, hebben wij de beste plekken uitgezocht die u niet mag missen.

Of u nu in Brooklyn, Soho of Manhattan bent, wij helpen u een plek te vinden waar u naar uw smaak kunt dineren. Natuurlijk doen we helemaal mee met het superfoodthema en hebben we een paar eetgelegenheden op de lijst staan. Dus waar wacht je nog op, probeer het uit en zie zelf hoe divers New York is! In onze lijst vind je ook zeker een leuke eetgelegenheid naar jouw smaak. Onthoud dat lekker eten of snacks niet ongezond hoeven te zijn om goed te smaken! Superfoods, nemen een grote plaats in in onze top 10 lijst! Dus pak een van onze aanbevelingen en snack op een van de heerlijke schalen!

Toplijsten, tips en geheime plekjes:

Alles over New York: