New York City: De Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens & Staten Island

Wijken in New York – Wonen in Queens, werken in Manhattan, koffie drinken in Brooklyn – zou dit je leven als model in New York kunnen zijn? Misschien ga je wel in de Bronx of Staten Island wonen, gezien de diversiteit van de wijken in de stad. New York is een droom voor jonge modellen – geen wonder, met zoveel modellenbureaus, designerwinkels, chique restaurants en doorgroeimogelijkheden! Ontdek hier wat er daar te zien en te doen is:

New York City: De Stad Die Nooit Slaapt

De kosmopolitische stad aan de oostkust van de Verenigde Staten, met een totale oppervlakte van 783,8 km², is een metropool met ongeveer 19 miljoen inwoners die veel mensen aantrekt voor een vakantie of een langer verblijf! De stad is een van de belangrijkste economische en handelscentra ter wereld. Veel bedrijven, merken en organisaties hebben er hun hoofdkwartier. Het is een van de duurste steden ter wereld en telt vijf stadsdelen: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Staten Island.

Must-See – De wijken van New York met hun bezienswaardigheden

Er is zoveel te doen in New York – het is makkelijk om voor een langere tijd te blijven. In de vijf verschillende boroughs The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Staten Island zijn er vele bezienswaardigheden die uw verblijf zeker onvergetelijk zullen maken!

De Bronx: Stadion, Dierentuin & Monument

De Bronx is sinds 10 januari 1874 de noordelijkste deelgemeente van de Amerikaanse metropool New York City. Het valt samen met Bronx County, de op drie na dichtst bevolkte county van de staat New York.

 • Yankee Stadium

Het Yankee Stadium is de thuishaven van het honkbalteam van New York, de New York Yankees. Voetbalwedstrijden van de New York City FC worden er ook gespeeld.

 • Bronx Zoo

De Bronx Zoo is de grootste dierentuin van New York, met een oppervlakte van meer dan 300 hectare, en biedt een uitje in de natuur, ver weg van de drukte van de stad.

 • Heinrich Heine Monument

De fontein, gemaakt van wit marmer uit Lasa en gewijd aan de nagedachtenis van de Duitse dichter en schrijver Heinrich Heine, was eigenlijk bedoeld om te worden geplaatst in Heine’s geboortestad Düsseldorf.

Brooklyn: Brooklyn Bridge, parken en botanische tuinen

Brooklyn ligt in het westen van Long Island. Tot de wijken van Brooklyn behoren het welvarende Dumbo (tussen Manhattan en de Brooklyn Bridge), Williamsburg, bekend om zijn indiemuziek- en kunstscene en nachtclubs, en de strandwijk Coney Island met zijn pretparken.

 • Brooklyn Bridge

De Brooklyn Bridge overspant de East River en verbindt de stadsdelen Manhattan en Brooklyn. De brug is een van de hotste bezienswaardigheden in New York en daarom een must-see!

 • Brooklyn Bridge Park

Het park loopt langs de East River – waar u een hapje kunt eten in de cafés op het terrein en kunt ontspannen op het gras met uitzicht op de Brooklyn Bridge.

 • Dumbo – Brooklyn Bridge fotospot

Een van de populairste fotoplekken wacht op je in Dumbo: Op de hoek van Washington Street en Water Street steekt de imposante boog van de Manhattan Bridge tussen de gevels van de huizen uit en trekt op magische wijze fotografen aan, vooral op het blauwe uur.

 • Botanische tuin van Brooklyn

De botanische tuin van Brooklyn is vooral populair tijdens het kerkbloesemseizoen. Veel mensen komen naar de botanische tuin in Brooklyn om dit romantische natuurspektakel te zien.

Manhattan: Times Square, Empire State Building & Vrijheidsbeeld

Manhattan is het dichtstbevolkte stadsdeel van New York City. Het bestaat voornamelijk uit Manhattan Island, omgeven door de Hudson River, East River en Harlem River. De borough wordt beschouwd als het hart van de zogenaamde Big Apple en is een van de belangrijkste zakelijke, financiële en culturele centra in de wereld.

 • Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld, een geschenk van het Franse volk aan de Amerikanen, staat op Liberty Island in de haven van New York. Het is een symbool van vrijheid in de Verenigde Staten. Met één voet staat het beeld op gebroken ketenen, wat het einde van de slavernij moet symboliseren.

 • Central Park

Central Park ligt in het centrum van Manhattan. Op een goede dag wordt het door wel 500.000 mensen bezocht! Met zijn wandelpaden, balvelden, dierentuin, carrousel, bootverhuur en meer is het waarschijnlijk het populairste park in New York. Met 349,15 hectare beslaat het ongeveer 6% van het landoppervlak van Manhattan en is het veruit het grootste park van de stad.

 • Fifth Avenue

Fifth Avenue is een straat in New York die een van de beroemdste straten ter wereld is. Daar vindt u de duurste designerwinkels: Cartier, Tiffany, Versace, Louis Vuitton en nog veel meer! Er is alle reden om verbaasd te zijn.

 • Times Square

Times Square in New York City ligt op het kruispunt van Broadway en Seventh Avenue en is het centrum van het Manhattan theaterdistrict dat bekend staat als Broadway. s Nachts kunt u de vele reclameverlichting nog beter bewonderen – een echte must-see!

 • Rockefeller Center

Het Rockefeller Center strekt zich uit over drie blokken op het plein tussen Fifth Avenue en Avenue of the Americas (Sixth Avenue), West 47th Street en West 52nd Street. Rond Kerstmis staat er een enorme kerstboom voor, die elk jaar groots wordt gevierd. Met 259 meter en in totaal 70 verdiepingen is het gebouw een van de hoogste van New York. De populaire “Top of The Rock” bevindt zich op het Rockefeller Center. Daar heb je een adembenemend uitzicht over de stad. Veel foto’s worden genomen voor de telescoop, waardoor je de stad nog beter kunt bekijken.

 • Empire State Building

Na de ramp van 9/11 werd het Empire State Building hersteld tot wat het decennialang was geweest: de hoogste wolkenkrabber van de stad. Het spectaculaire interieur en exterieur van het Empire State Building met zijn 360-graden uitkijkplatform in het hart van Manhattan is bijna een must-see voor elke bezoeker aan New York.

 • Flatiron gebouw

Het Flatiron Building staat op het kruispunt van Fifth Avenue, Broadway en 23rd Street in het Flatiron District van Manhattan, dat ernaar is genoemd. Met zijn bijzondere vorm is het een van de herkenningspunten van New York.

 • Grand Central Terminal

Grand Central Station is een treinstation in Manhattan. Het is het grootste treinstation ter wereld met 44 perrons en 67 sporen. Het is zo bijzonder omdat het een oude en chique stijl heeft. De hoge ramen, het in het oog springende plafond en de monsterlijke constructie springen in het oog op foto’s. Naast alle foto’s zijn er talrijke films opgenomen.

 • Het schip

The Vessel is een bouwwerk en bezoekersattractie die is gebouwd als onderdeel van het Hudson Yards Redevelopment Project in Manhattan. De uitgebreide honingraatachtige structuur werd gebouwd volgens de plannen van de Britse ontwerper Thomas Heatherwick en strekt zich uit over 16 verdiepingen. Deze attractie is ook populair voor muziekvideo’s, naast de vele foto’s.

Queens: Parken & Musea

Queens is een stadsdeel van New York dat op Long Island ligt en door de East River wordt gescheiden van Manhattan.

 • Flushing Meadows Park

Het grootste Flushing Meadows Park in Queens, met een oppervlakte van 3,6 km², werd aangelegd ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1939/40. Het is bekend om een van ’s werelds grootste tennistoernooien, de US Open, die jaarlijks in het park wordt gehouden.

 • Queens Museum

Het Queens Museum in New York City vervult gedeeltelijk de functie van een plaatselijk historisch museum voor deze grote stad. De naam is afgeleid van de ligging in het New Yorkse stadsdeel Queens. Het gebouw werd vroeger gebruikt als tentoonstellingshal op twee wereldtentoonstellingen in NYC.

Staten Island: veerboot en tuindoolhof

Staten Island is verbonden met Lower Manhattan door de Staten Island Ferry, een veerboot in de haven van New York.

 • Snug Harbor Cultureel Centrum & Botanische Tuin

Het 34 hectare grote terrein op Staten Island is een plek om aan de drukte van New York te ontsnappen en een paar rustige uren door te brengen. Er zijn daar verschillende tuinen: van een labyrint tot tuinen in Aziatische stijl of vlindertuinen.

 • Verrazzano-Narrows Brug

De Verrazzano-Narrows Bridge is een hangbrug van twee verdiepingen die de stadsdelen Staten Island en Brooklyn van New York verbindt over The Narrows.

New York District Diversiteit

Hippe buurten met trendy cafés in Brooklyn, rustige parken weg van de drukte van de stad in Queens of omringd door wolkenkrabbers in het midden van Manhattan – New York heeft zijn bewoners veel te bieden en elke wijk heeft zijn eigen unieke flair. De keuze is aan u naar welk deel van New York u wilt verhuizen.