Joop: Designer merk, parfum, GNTM & Paris Fashion Week

Joop! – Wolfgang Joop, wie kent hem niet? De getalenteerde modeontwerper met een hart. Als je hem niet kent als een internationaal succesvolle ontwerper, dan ken je hem van TV. De modeliefhebber heeft het modemerk gemaakt tot wat het nu is. Wereldwijd bekend en populair op de catwalks van Paris Fashion Week. Ontdek hier alles wat u moet weten over de ontwerper, de mode, de producten en het merk.

5 feiten over het modemerk Joop!

Wil je model worden? Dan moet je deze ontwerper kennen. Ontdek hier alles wat u moet weten over het modemerk dat Wolfgang Joop creëerde.

Succes door parfumproducten – Feit 1

Joop! werd in 1986 in Hamburg opgericht door de Duitse modeontwerper Wolfgang Joop. De talrijke parfumproducten van het merk, die de naam Joop! groot hebben gemaakt, waren en zijn nog steeds bijzonder populair. Het modebedrijf, dat nu een lifestyle-merk is geworden, produceerde toen ook dames- en herenkleding in de hogere klasse, accessoires, woningtextiel en kindermode. Sinds 2008 is Joop! een merk van het in Kreuzlingen gevestigde modeconcern Holy Fashion Group.

Wolfgang Joop: Ontwerper & Journalist – Feit 2

Het begin van de carrière van Wolfgang Joop was een modewedstrijd georganiseerd door het Duitse tijdschrift Constanze, waar hij in 1970 met zijn vrouw Karin aan deelnam en de eerste drie prijzen won. Deze prijzen openden voor Joop deuren naar de mode-industrie. Bijvoorbeeld de baan als moderedacteur bij het damesblad Neue Mode, die hij vervulde tot 1971, toen hij besloot zelfstandig te gaan werken of als freelance journalist en ontwerper.

Joop’s mode op de Parijse catwalks – Feit 3

Het modemerk Joop heeft al lang internationaal naam gemaakt. Of het nu in Berlijn, Parijs of New York is. Iedereen heeft wel eens gehoord van de “Pruisische ontwerper” Wolfgang Joop, zoals de New York Times hem noemde na de presentatie van zijn eerste eigen bontcollectie, die hem internationaal beroemd maakte. U kunt zijn mode zien op de Paris Fashion Week, in Hamburg, Berlijn en New York. In de video krijg je een inzicht in de huidige mode van het merk.

Jurylid bij “Germany’s Next Topmodel” – Feit 4

Voor modellen in Parijs en de rest van de wereld is het een droom die uitkomt wanneer zij voor de geliefde modeontwerper en kunstenaar zijn mode op de catwalk mogen presenteren. De ontwerper heeft de harten van aspirant-modellen veroverd met zijn optredens op de Duitse TV in de casting show“Germany’s Next Topmodel” van Heidi Klum. Daar was hij niet alleen jurylid met vele jaren ervaring in de modewereld, maar ook een inspirerende coach en trooster voor de meisjes.

Joop! Homme: Merk Bestsellers – Feit 5

Dit is de bestseller van het merk Joop! De Joop! Homme geuren staan voor tijdloze elegantie en modebewustzijn. De mannengeuren zijn sensueel, hebben een mannelijk tintje en zijn het perfecte parfum voor de zelfbewuste man die weet wat hij wil.

Alle informatie over het designermerk Joop in één oogopslag:

  • Succes door parfumproducten
  • Wolfgang Joop: Ontwerper & Journalist
  • Joop’s mode op de Parijse catwalks
  • Jurylid bij “Germany’s Next Topmodel
  • Joop! Homme: Bestsellers van het merk

Hier ziet u het logo van het modemerk:

Meer mode merken!

Ben je gepassioneerd door luxe merken en ontwerpers zoals Joop en wil je meer merken leren kennen? Bekijk dan hier onze gids met modemerken en maak kennis met de beste modemerken ter wereld.

Mode merken van A-Z

Welke merken zijn hot op dit moment? Wat is het meest populaire mode merk? Welke merken zijn er voor vrouwen, welke voor mannen? Dior, Gucci, Givenchy, Hermès, Prada, Versace & Co zijn merken die bijna iedereen kent. Maar wat zit er eigenlijk achter? Deze en vele andere merken hebben de geschiedenis van de mode veranderd. Ontdek hier welke merken tot de topmodemerken in de wereld behoren. Gesorteerd van A tot Z, kunt u uw favoriete merken kiezen of misschien een paar nieuwe merken leren kennen. Wil je model worden? Vergroot dan uw kennis over de modemerken die iedereen zou moeten kennen.

Mode merken met J

Jacquemus, Jack & Jones en Jimmy Choo zijn enkele van de vele modemerken die met J beginnen. Met zoveel modemerken over de hele wereld, is het makkelijk om ze allemaal uit het oog te verliezen. Om u een goed overzicht van de merken te geven, hebben wij ze in een lijst gesorteerd volgens het alfabet.