Rebekka Ruétz – Hoe ze de Berlijnse modeweek 2019 rockt

Rebekka Ruétz heeft het weer gedaan. Zoals elk jaar overtuigt zij met eigenzinnige en extravagante creaties. Sinds 2010 maakt Rebekka Ruétz elk jaar indruk op de modewereld tijdens de Berlin Fashionweek met haar expressieve outfits – gemaakt voor de moderne amazone.

Ruétz en haar mode

Ruétz mode wordt gekenmerkt door ongelijke verbindingen. Weelderige texturen, gedraaide lagen, evenals decoratieve en extravagante ontwerpen zorgen voor herkenning. Het kleurenpalet van haar creaties is ook zeer veelzijdig. Van pauwgroen tot mosgroen. Nachtblauw en onderwater-turkoois tot rijk roodbruin, bordeaux, herfstoranje, amber, goud en zilver, maar ook vuil beige en zwart. Een bekwame combinatie van basics en ongewone materiaalcomposities zorgen telkens weer voor opwinding. De ontwerpster begon haar relevante opleiding aan de Innsbruck Fashion Ferrari School. Daarna kwam de Academie voor Mode & Design in München, waar ze afstudeerde als beste afgestudeerde en winnaar van de “Cognos Relevance Award”. Zij deed ervaring op in India en bij ontwerper Peter Pilotto in Londen. Sinds zij in 2009 in Innsbruck het label “rebekka ruétz” oprichtte, staat zij professioneel op eigen benen. Met haar gelijknamige label heeft Rebekka Ruetz, geboren in 1984, markten veroverd in Duitsland, Oostenrijk, Italië en Zwitserland.

Rebekka Ruétz op Fashionweek Berlijn 2019

Het wordt donker, luide rockmuziek klinkt door de luidsprekers – eindelijk begint het. Wij waren erbij toen Rebekka Ruétz haar herfst/wintercollectie 2019/2020 presenteerde tijdens Fashionweek Berlijn en we zijn dolblij. De combinatie van basics met extravagante en spannende details was opnieuw succesvol. Fancy riemen en koorden versierden de outfits en vertelden een spannend verhaal over de kijk van de ontwerper op de wereld. De kijker voelt zich omhuld door een denkbeeldige wolk van charme en charisma. Maar tegelijkertijd neemt ze ons mee naar een moderne, reële wereld die disharmonisch, stemmig en mysterieus is. Het is moeilijk om je ogen van de show af te houden, elke outfit is uniek op zijn eigen manier. We kunnen haast niet wachten om te zien wat Rebekka Ruétz tijdens de volgende Fashion Week voor ons in petto heeft.

Rebekka Ruétz op de Berlijnse modeweek 2019