Rick Genest x Zombie Boy: Rebel, Ontdekker, Super Model

Rick Genist is een paar uur geleden dood aangetroffen, 32 jaar oud, hij laat een vrouw en kinderen achter. Hoewel we meestal over banen en castings schrijven, wilden we vandaag een overlijdensbericht schrijven voor een van de grootste mensen ter wereld! Sterk, onafhankelijk en ‘gewoon een aardige vent’.

Onze laatste ontmoeting met Rick Genest aka Zombie Boy

Wij hadden het genoegen Rick te ontmoeten voor een interview met ons modetijdschrift in Montreal, Canada, enkele maanden voor zijn plotse overlijden vandaag. Ook daarvoor was hij al een bijzonder persoon die ons aanmoedigde in onszelf en ons idee te geloven. Verschillende internationale media pikten ons nieuws op, en ook het dagblad El Pais uit Spanje pikte ons interview weer op. Het is een trieste mededeling want hij was een van de meest inspirerende mensen. Of het nu de commercials met L’Oreal waren, die we je zo zullen laten zien, of de muziekvideo met Lady Gaga. Wij zijn zeer dankbaar dat wij de gelegenheid hadden om Rick Genest onze vragen te stellen en persoonlijke antwoorden te krijgen, maar ook voor een andere gelegenheid waarbij onze modellen met hem mochten werken.

Rick Genest – Leven, Inspiratie, Super Model

Rick Gin is een inspirerende persoonlijkheid voor ons. Opgegroeid in Canada, rebelleerde hij al op jonge leeftijd en was later zelfs een kraker. Hij kreeg zijn eerste tatoeage toen hij 16 jaar oud was, en op 19-jarige leeftijd besloot hij een compleet en “ondood persoon” te worden met tatoeagesjablonen die hij beetje bij beetje combineerde om iets totaal nieuws te creëren.

Na zijn ontdekking werkte hij voor de grootste internationale merken. Tegen het einde had hij, zo jong als hij was, 32, niet alleen voor de hele high fashion industrie gewerkt, maar ook internationale reclamespotjes gemaakt, onder andere voor Amerikaanse bouwmarkten, zoals Home Depot hier.

https://www.instagram.com/p/Bjub8ZkDoDt/?hl=de&taken-by=zombieboyofficial

Hij was dus in het midden van de maatschappij aangekomen. Iedereen mocht hem, iedereen accepteerde hem. Hij had een vrouw, hij had kinderen, toch koos hij dit. Wat kan hij nog meer meegemaakt hebben? Zijn, ons, jullie leven is zo kostbaar! Wij moeten ons hem herinneren als een vrolijk mens die er altijd voor zorgde dat de wereld een beetje kleurrijker was. RIP Rick. Wij hebben een paar momenten uit zijn leven en zijn overlijdensbericht uit ons modeblad verzameld.

Gepost op Instagram na zijn dood

Meer van Rick Genest op Instagram.

https://www.instagram.com/p/BmBtw27llkQ

Wie was Rick Genest?

De belangrijkste feiten over een van de grootste mannelijke modellen van onze tijd! Lees meer in het interview met Rick (hierboven).

  • Eerste tattoo op 16 jarige leeftijd een “Jolly Rogers”
  • Hij was een punker, een anarchist en een kraker in Montreal
  • Toen hij 19 was besloot hij een “levend lijk” te worden
  • Geboren: 7 augustus 1985 in LaSalle, Montreal, Canada
  • Overleden: 1 augustus 2018, Le Plateau-Mont-Royal, Montreal, Canada
  • Was te zien in films als 47 Robin (2013), Carny (2009) en Love at Last Sight (2014).
  • Hij was 1.78 m op de catwalk

Rick Genest: De laatste Instagram post voor zijn dood

https://www.instagram.com/p/Bl-1ZAUFizw

Na zijn dood: vrienden en collega’s

Rick x L’Oreal: De beroemde Uncovered Video

De video is een van de meest populaire, het toonde hem voor het eerst in een facet dat niet eerder van hem bekend was. Hier worden zijn tatoeages bedekt door L’Oréal producten en weer zichtbaar gemaakt door de video die achterstevoren afspeelt. Hoewel Zombie Boy natuurlijk al populair was in de haute couture en de mode-industrie, heeft hij het nu, met deze video, geschopt tot algemene bekendheid. Daarna had hij niet alleen klussen voor klant L’Oréal, maar ook reclamecontracten, zoals met de eerder getoonde woonwinkel. Geweldig.