Berlijn – Deze 7 locaties moet je meemaken!

Berlijn, de prachtige hoofdstad van Duitsland. In zo’n enorme metropool valt er om elke hoek wel iets te ontdekken, van een eigenzinnig barretje tot een maffe vlooienmarkt met een karaoke-evenement. Voor de Fashion Week hebben we een paar must-visit locaties om je tijd in Berlijn nog spannender te maken.

Vlooienmarkt in Mauerpark

Iedereen kent een rommelmarkt – hier een paar oude cassettebandjes uit de kindertijd en daar een paar stoffige boeken. Maar als u een bijzondere rommelmarktervaring wilt beleven, moet u naar de populaire rommelmarkt in het Mauerpark. Elk weekend stromen de mensen naar de locatie om hun handen te leggen op coole rariteiten, mode, tassen, design, vnyl, juwelen en nog veel meer. Afgezien van de ongelooflijke verscheidenheid aan dingen die je er kunt kopen, biedt het ook elke zondag leuke karaoke-evenementen. Daar kun je laten zien wat je in huis hebt voor meer dan 1000 toeschouwers.

https://www.instagram.com/p/BqU_2o6B_oq/

De TV-toren op Alexanderplatz

Ja, het is misschien een van de 0815 dingen om te doen als u in Berlijn bent. We kunnen het u echter alleen maar aanraden – de TV-toren op Alexanderplatz. Er is geen betere manier om Berlijn van bovenaf te ervaren, ga gewoon naar Alexanderplatz, rij omhoog en ervaar 360 graden van de stad. Ook wij kunnen enthousiast worden om dit uitzicht elke keer weer te ervaren. Afhankelijk van het tijdstip van de dag kan het zijn dat u even moet wachten, want de drukte kan behoorlijk groot zijn, maar wij verzekeren u dat het het wachten waard is.

https://www.instagram.com/p/Bsu5lmNHCzT/

Bezoek het mooiste plein van Berlijn – de Gendarmenmarkt

Het mooiste plein van Berlijn in het historische centrum van de metropool is de Gendarmenmarkt. Als u een liefhebber bent van architectuur en een adembenemende sfeer, moet u zeker een bezoek brengen aan de Gendarmenmarkt. Alleen al de Duitse kathedraal is een bezoek waard. Als u de kathedraal binnenkomt, kunt u een tentoonstelling zien van de Duitse Bondsdag. over de ontwikkeling van de parlementaire democratie in Duitsland. In de Franse kathedraal is het Hugenotenmuseum gevestigd. De Franse Friedrichstadkerk staat nog steeds in het onderste deel van het gebouw. Dus een must see voor elke cultuur fan.

https://www.instagram.com/p/Bsuuyd8AUUR/

Tijd voor Mustafa’s Groente Kebap op Mehringdamm

Geen snackbar is zo beroemd als Mustafa’s Gemüse Kebap. Voor 2,90€ en veel geduld kunt u de “beste kebab ter wereld” krijgen op Mehringdamm. Een ongelooflijk aantal mensen komt er zelfs speciaal voor naar Berlijn of gaat er rechtstreeks vanaf de luchthaven naartoe. De gemiddelde wachttijd is echter ongeveer 45 tot 60 minuten. U kunt dus het beste een snack meenemen terwijl u in de rij wacht, want het is er elke dag behoorlijk vol. Het enige wat we je kunnen vertellen is dat het de moeite waard is! Mustafa’s Groente Kebap is iets wat je niet mag missen.

https://www.instagram.com/p/BUdBBLVggn1/

Winkeltijd bij KaDeWe

Als u al in Berlijn bent, moet u absoluut een bezoek brengen aan KaDeWe – het beroemdste warenhuis van Berlijn. Wie houdt er niet van winkelen? We kunnen niets bedenken waar je met meer plezier kunt winkelen dan bij KaDeWe. Van Armani tot Adidas, u vindt er een grote verscheidenheid aan merken waar u gegarandeerd vindt wat u zoekt. Maar vergeet niet dat het niet het goedkoopste warenhuis is, want als beroemdste warenhuis van Duitsland is het ook een van de duurdere. U zult er geen Chanel, Prada, Gucci en co. vinden, maar wel andere duurdere merken. Maar ook als u niets koopt, is KaDeWe een bezoek waard, zelfs als u alleen maar de ongelooflijke architectuur wilt bewonderen.

https://www.instagram.com/p/BsfHOOOAFJ5/

The Berlin Dungeon – De geschiedenis van de hoofdstad als griezelverhaal

Wie de geschiedenis van Berlijn op een griezelige en spannende manier wil beleven, is in de Berlin Dungeon aan het juiste adres. 11 interactieve locaties in de Dungeon met professionele acteurs nemen je mee op een reis door de tijd. Daar beleeft u belangrijke mijlpalen uit de geschiedenis van Berlijn in griezelstijl. Eenmaal binnen, is er geen weg meer terug. Denk er dus goed over na of je er klaar voor bent, we kunnen het alleen maar aanraden!

https://www.instagram.com/p/BKqlxqxDvMn/

Ontmoet Beyonce bij Madame Tussauds

Het beroemde wassenbeeldenmuseum is ook in Berlijn te vinden. Als u altijd al Johnny Depp, Angela Merkel of Beyonce in levende lijve hebt willen ontmoeten, bent u hier aan het juiste adres. Madame Tussauds is trouwens niet alleen in Berlijn, maar ook in een paar andere steden over de hele wereld, en het is overal een andere ervaring. Dus als u ooit naar Londen, Amsterdam, Wenen, Hongkong of Hollywood reist, maak dan een omweg naar Madame Tussauds.

https://www.instagram.com/p/r6txt7zDCI/