Casting Model Berlijn – 13 April x Geheime Locatie – Word model in de hoofdstad

De tweede model casting van ons modellenbureau in Berlijn dit jaar! Met ons nieuwe kantoor en kleine studio in Berlijn, zijn we nu voor de tweede keer dit jaar op zoek naar modellen en curvy of plus size modellen voor onze klanten in Duitsland, Europa en wereldwijd. Als je iemand kent die beslist model moet worden, zeg het hem of haar dan nu. Op 13 april zijn we op zoek naar jonge, getalenteerde mensen die een verlangen hebben naar de mode-industrie, reclame en media.

Castingprocedure en -beheer: Modellen in Berlijn

Het castingproces verloopt als volgt: eerst moet u ons online uw belangrijkste gegevens en twee eenvoudige gsm-foto’s toesturen. Onze hoofd model scout bekijkt dagelijks alle aanmeldingen en verstuurt de uitnodigingen inclusief de adresgegevens van de locatie. Deze keer zal onze model casting direct in de fotostudio plaatsvinden. Op die manier kunnen we je persoonlijk leren kennen en ook de eerste polaroids van je schieten en de eerste kleine modelvideo’s maken – het hele pakket! Een nieuw leven begint voor hen die in ons exclusieve bestand komen. Idealiter ben je 15 tot 21 jaar oud als je als nieuw model wilt beginnen en heb je tijd om meteen na je school naar het buitenland te gaan! Ons modellenbureau werkt niet alleen in Berlijn, München, Hamburg en Keulen, maar ook met partnerbureaus in grote steden als Tokio, Parijs, Londen en New York. Bij ons heb je een geweldig management in Duitsland en een springplank naar een internationale modellencarrière. Wij zullen u begeleiden! Het inschrijvingsformulier voor de casting vindt u hieronder.

Aanmelding en aanvaarding: Hoe meldt u zich aan voor de live-auditie?

Stuur ons eerst uw sollicitatie met de belangrijkste gegevens, uw naam, uw woonplaats, uw contactgegevens en twee eenvoudige foto’s van uzelf, genomen met uw mobiele telefoon bij daglicht. Neem alstublieft een portretfoto en een foto van het hele lichaam. Zorg ervoor dat de foto’s bij daglicht worden genomen, zodat u natuurlijk te zien bent. Over natuurlijkheid gesproken, gelieve geen make-up of styling te dragen voor uw toepassingsfoto’s. Draag een eenvoudige zwarte jeans, effen schoenen en een wit topje voor de foto’s en de casting. Niets mag je afleiden! Nogmaals, kort samengevat.

  • 2 mobiele telefoon foto’s, portret en volledig lichaam
  • Zorg voor goed daglicht
  • Geen make-up, Keizer
  • Outfits, zwarte jeans, gewone schoenen, wit shirt

Met deze vier punten kunt u zich aanmelden voor onze model casting in Berlijn en met een beetje geluk ontvangt u een uitnodiging van onze model scout! De uitnodigingen worden binnen 48 uur verstuurd. In geval van afwijzing zal geen bericht worden verzonden.

Model Casting: Nieuwe Data!

Wij houden verschillende keren per jaar levende afgietsels! Nieuwe data vindt u hier: Casting data. Wil je geen update over de castings missen? Volg ons agentschap en ons modellenbureau Youtube!

 

Minimummaten voor mannen en vrouwen

De vereisten voor modellen verschillen voor mannelijke modellen en vrouwelijke modellen in hun lichaamsgrootte, waarom is dat? Zoals u kunt lezen in ons artikel over pret-a-porter en haute couture, worden met name de modecollecties van ontwerpers op bepaalde maten gesneden. Dit maakt het mogelijk om later uniforme modeshows te houden, maar ook showrooms en fotoshoots. Door de afmetingen hetzelfde te houden, is het voor ontwerpers, maar ook voor evenementenbureaus en reclamebureaus, gemakkelijker concepten en shows te plannen.

Vrouwen zijn meestal 10 cm korter dan mannen. Als je het wilt maken als vrouwelijk model in Berlijn, moet je een minimumlengte hebben van 174 cm, nog beter 175 cm. De ideale lengte voor vrouwelijke modellen in Berlijn is 178 tot 180 cm. Dit is de perfecte hoogte voor jou om als model te werken. Voor mannelijke modellen vereisen modellenbureaus een minimumlengte van 185 cm. In het ideale geval bent u niet langer dan 192 cm. Voor high fashion modellen moet je figuur slank zijn, zodat je de beste kans hebt om voor internationale high fashion merken te werken. Als een rond model ben je flexibeler. Maar jullie lengte moet vergelijkbaar zijn. Hier is een samenvatting van de belangrijkste zaken

  • Minimumlengte voor mannenmodellen is 185 – 190 cm
  • Minimummaat voor vrouwen is 174/175 – 180 cm
  • High fashion modellen moeten een slank figuur hebben en heupen onder 92 cm
  • Modellen in grote maten en rondingen moeten een kledingmaat van 42 hebben

Casting outfit: Eenvoudig, zodat niets afleidt van jou als model

Zoals hierboven vermeld – we wijzen er alleen maar op – moet je geen styling/make-up hebben bij de casting of op de foto’s voor je sollicitatie, eenvoudige kleding is het allerbelangrijkste! Je moet ook geen make-up dragen en je haar moet los zitten. Als je met ons in Berlijn wilt werken, is natuurlijkheid het allerbelangrijkste! Geen zonnebank, geen gelnagels, geen haarextensions en vooral geen geverfd haar! Daarom moet je er bij de casting heel natuurlijk uitzien.

Berlijn Jobs: Reclame, Online Shops en Fashion Week

De verschillende banen die je als model in Berlijn kunt doen, zijn zeer divers! Van internationale online shops tot campagneshoots of fotoshoots voor modebladen. Maar als model kun je in Berlijn nog veel meer beleven, want de modeweek vindt twee keer per jaar plaats. De beste Duitse modeontwerpers ontmoeten elkaar op de modeweek om hun nieuwe collecties voor het seizoen voor te stellen. Nieuwe gezichten in de mode-industrie doen mee om veel castings mee te maken. Dit is iets wat je gewoonlijk alleen in de grote megametropolen rond Londen en Co.

Showrooms en fotoshoots: Vacatures in Berlijn

De absolute basistaak van een model is de showroom. Een showroom is als een kleine modeshow, maar dan zonder publiek. Hier ontmoeten verkopers of ontwerpers de klanten. Eén, twee of drie modellen worden geboekt om de actuele stukken van de collectie direct op het lichaam te presenteren. Op die manier kan de klant een goede indruk krijgen van de vormen en maten, alsook van de stoffen en de afwerking van de kledingstukken. Grotere modeshows zijn eerder zeldzaam, je hebt ze later als je in het buitenland werkt, zoals in Milaan, Parijs of Londen. Zodra je enige ervaring hebt en je modellenboek hebt opgebouwd, zul je steeds vaker voor fotoshoots werken. Fotoshoots zijn zeer divers, van online shops tot campagnes of zelfs catalogi, van familieshoots en koppelshoots, beste vrienden of helemaal alleen in een studio van 200 vierkante meter in Berlijn. Hoe meer ervaring je hebt als model en hoe meer positieve feedback je krijgt van klanten, hoe groter je kansen om geboekt te worden voor grotere opdrachten, zoals commercials.

Reclame als de crème de la crème van de banen in Berlijn

Als je als model voor reclamespotjes in Berlijn werkt, dan ben je al een heel eind op weg! Want bij commercials gaat het niet meer alleen om talent als model, maar ook om acteerkwaliteiten. Bovendien is de reputatie (erkenning) van zo’n reclamespot nog groter dan die van een fotoshoot! Met een beetje geluk wordt de commercial zelfs in meerdere landen uitgebracht, in welk geval u extra uitkoopsommen ontvangt (vergoeding voor gebruiksrechten). Dit is een vergoeding die u ontvangt voor de publicatie van afbeeldingen of foto’s. Deze extra vergoeding wordt aangerekend telkens wanneer een reclamespot wordt gebruikt, bijvoorbeeld voor Duitsland, op TV en televisie, gedurende één jaar. Indien deze commercial vervolgens met nog een jaar wordt verlengd of een ander land wordt toegevoegd, moeten nieuwe buy-outs worden betaald.

Model worden in Berlijn

Als je model wilt worden, stuur ons dan nu je sollicitatie, wij helpen je bij je eerste stappen in de industrie en helpen je ver te komen! Met carrièreplanning en veel aandacht voor details. Ons modellenbureau bestaat sinds 2015, en al na twee jaar werden we door Bravo uitgeroepen tot top 10-aanbeveling in Duitsland. Wij doen veel moeite om jong talent te promoten en kijken uit naar uw sollicitatie.

Model coaching met ons mannelijk model en coach Lutz

Plus Size Modellen en Curvy Modellen Gezocht!

Ken je een mooie vrouw met een maatje meer dan 36-38? Vertel haar dan over onze model casting op 13 april in Berlijn. Al na onze eerste Curvy Model Casting in Berlijn, aan het begin van het jaar, hebben we vier nieuwe talenten kunnen vinden! Ze mochten de eerste showrooms al doen. Als Berlijns model kun je het ver schoppen, ook al passen je maten niet in de haute couture. Er is veel potentieel buiten de haute couture: catalogi, online shops, reclame en nog veel meer. Vooral plus-size modellen veroveren geleidelijk meer marktaandeel.

In de reclame zijn ze veel authentieker omdat hun maten overeenkomen met die van de gemiddelde Duitse vrouw. Wist u dat de gemiddelde vrouw in Duitsland een kledingmaat van 44 heeft? Als je een mooi meisje of een mooie vrouw kent, vertel haar dan nu over ons! U kunt de aanvraag hier vinden:

Nu aanmelden voor Berlijn

Toepassing voorbij.

Wil je meer weten? Bekijk dan onze blog: Word een model.

Meer over modellenwerk & model worden